כיצד הפכה חברה בשם "קיימברידג' אנליטיקה" לסמל של הצד האפל של הרשתות החברתיות אחרי הבחירות לנשיאות ארצות הברית ב-2016.

הרשת האפלה פּוּתחה בתחילת שנות התשעים ע"י קריפטוגרפים אנרכיסטיים שהקימו תנועה של חופש אינטרנטי. עיתונאים, דיסידנטים וחושפי שחיתויות מצאו בה מיד סביבה בטוחה לתקשורת. אלא שבגלל האנונימיות והסביבה הבטוחה, היא גם הפכה לשוק סוער שבו ניתן לסחור בכל מכל – מסמים, דרך תרופות לא חוקיות, ועד נשק. צפו בקטע מהסרט . מה שנחשב ע"י השלטונות כביצוע פשע אולי הוא בעצם מה שאנחנו כאזרחים נגדיר כזכויות הדיגיטליות של כולנו?

הסיפור האמיתי מאחורי פייסבוק, האימפריה הדיגיטלית והרשת החברתית ההולכת ומתרחבת של מארק צוקרברג, שכיום, שני עשורים אחרי הקמתה, מחברת כמעט מחצית מהאוכלוסייה העולמית, ומשפיעה על האנושות ועל חיינו יותר משניתן לתאר.

מה עושים כאשר מעצמה כמו רוסיה מחליטה לצאת למלחמת שקרים מול ארה"ב ואירופה? חייל אמריקאי יורה בקוראן, בתי בושת לבעלי חיים בדנמרק, מחנה אימונים של דעאש באוקראינה וקבוצת שוודים שהואשמו באכילת חזיר בפני מוסלמית אדוקה – כל אלה פייק ניוז. סיפורים מומצאים שרצו באינטרנט ואין להם כל בסיס. לאט לאט מתפתחים ברוסיה "מפעלי טרולים" שכל מטרתם היא להפיץ שקרים ברחבי האינטרנט. אנדרי סושניקוב, עיתונאי רוסי בן 27, היה הראשון לחשוף את מפעל השקרים בסנט פטרסבורג וכבר ארבע שנים שהוא מתעסק בנושא. פייסבוק זיהתה את הבעיה וסגרה מעל 470 חשבונות ששיבשו את הבחירות בארה"ב. הסרט מלווה פעילים חברתיים ועיתונאים משני צדי המתרס שהחליטו לצאת למאבק בשקרים. זהו המאבק בפייק ניוז.