טים ברטון ממשיך לשלב את העניין העמוק שלו באנימציה עם האובססיה שלו לגותיקה. אנימציית סטופ-מושן מרתקת, הראשונה שצולמה כולה באמצעים דיגיטליים, שבמרכזה חתן שלומיאל. החתן נשלח לתרגל את שבועת החתונה שלו בבית הקברות. כשהוא מניח את הטבעת על ענף באדמה, יוצאת משם כלה מתה שתובעת את זכויותיה כאשתו החדשה.
אחד מסרטי הקאלט הגדולים, הצבעוניים שהוביל לפס קול מצליח ולאין ספור חיקויים. באוטובוס חבוט וצבעוני אותו הן מכנות "פריסלה" חמושות בשלל מחלצות ובמערכת אודיו רעשנית, נוטשות פלישה, מיצי וברנדט, שלוש אמניות "דראג" את סידני ויוצאות להופיע בקברט נידח הממוקם באמצע המדבר האוסטרלי. סביב מיניותן הביזארית ונטיעתן בטריטוריה לא- להן, מצדיע סטיבן אליוט לגדולי המיוזיקלס ההוליוודיים. סרט דרך מקורי, רענן ובעל איכויות ויזואליות (במיוחד התלבושות) מרהיבות.
סרט קומי קלאסי בכיכובם של באד אבוט ולו קוסטלו, ונחשב לגולת הכותרת הקולנועית של צמד הקומיקאים האגדיים, מן הגדולים בתור הזהב של הקומדיה האמריקאית.
"אמריקאי בפריס" הוא הזוכה הגדול של האוסקרים לשנת 1951 - בעיקר בשל סצינת הסיום הקלאסית: 17 דקות של ריקוד קולנועי שמשלב בין צבעים, תנועה, מוסיקה וזמרה באופן שספק אם נוצר כמוהו. לכאורה, הסצינה הזו חריגה מאד, בודאי לצופה עכשווי, אבל השוו אותה למשל, לסצינות הקרב מ"מטריקס" (הראשון) ותקבלו את אותה אנרגיה ותעוזה שבשבילן שווה ללכת לקולנוע. העלילה כאן לא מאד חשובה, היא עוסקת בחייל אמריקאי משוחרר שהשתקע בפריס במטרה להפוך לצייר. על רקע זה הוא פוגש בחורה עם כסף שמוכנה לעזור לו אבל הוא בוחר להתאהב דווקא בצרפתייה חמודה (לזלי קארון בהופעתה הראשונה בקולנוע) של