אוטו פרמינגר ביים את אחד מסרטי הפילם-נואר הגדולים של כל הזמנים. דיינה אנדרוז הוא בלש משטרתי החוקר רצח של אשה צעירה ויפהפיה, שנמצאה מתה בביתה. לא ברור מי רצה לרצוח את האשה המקסימה, שהצליחה לגרום לכל גבר שפגש אותה להתאהב בה. קצה החוט הוא וולדו ליידקר (קליפטון ווב), עיתונאי מזדקן וערמומי, שעזר ללורה לפרוץ בקריירת דוגמנות. תוך כדי ניסיון להרכיב קלסתרון של האשה המתה (ג’ין טירני), ובעודו מתבונן ארוכות בפורטרט המצויר שלה, הבלש המאופק מוצא את עצמו נשבה בקסמיה, עד כדי אובססיה. לילה אחד הוא נרדם בדירתה וכשהוא מתעורר קורה משהו מוזר, שגורם לו להסתכל על ההתרחשויות באור חדש. סרט מבוים ומשוחק להפליא, מורכב ורב רבדים, שזכה, בצדק, לתילי תילים של פרשנויות.
באמריקה של שנות התשעים רבים דיויד וג'ניפר, זוג תאומים בגיל העשרה, על שלט הטלוויזיה עד שהוא נשבר. הטכנאי מציע להם שלט חדש, טוב בהרבה. לחיצה אחת והופס הם מוצאים את עצמם ב-"פלזאנטוויל", סידרת הטלוויזיה האהובה על דיוויד. הבעיה שעכשיו כבר לא קוראים לו דיויד. הוא באד, ואחותו היא מארי-סו. ופלזאנטוויל היא עיירה כל-אמריקאית, גן עדן בשחור לבן עם רחוב ראשי, גדרות עץ ושאר מאפיינים שהשתקפו דרך הטלוויזיה של שנות החמישים. הכל יפה, מסודר ונקי, אפילו יותר מדי. עד מהרה יפיצו שגרירי שנות התשעים את זרעי העידן הנוכחי בעיירה ויצבעו אותה בצבעים טבעיים. בדומה ל-"המופע של טרומן" יורה "פלזאנטוויל" חיצים בערכים האמריקאים המסורתיים כפי שמשומרים ומשתקפים בעצם רק בטלוויזיה. קומדיה שנונה ואפקטיבית.
הגרסה הקולנועית הראשונה שנעשתה ליומן המפורסם, שהייתה מועמדת לשמונה פרסי אוסקר.ג'וג' סטיבנס (ענק, שיין) מביים את מילי פרקינס (הנוער לשלטון) בתפקיד אנה פראנק, שעלילותיהמעליית הגג באמסטרדם ריגשו וימשיכו לרגש לנצח.שלי ווינטרס (לוליטה) זכתה באוסקר על משחקה בסרט.
הסרט מספר על עיתונאי (השחקן גרגורי פק) שקיבל משימה לכתוב סדרה של מאמרים על גזענות בחברה האמריקאית. כדי לבחון את הבעיה באופן בלתי אמצעי, בוחר העיתונאי להתחזות ליהודי. הדבר מביא אותו לחשוף את פרצופה המכוער של האנטישמיות ומגלה מהי ההרגשה של קורבן חף מפשע. בקשת עבודה שלו נענית בשלילה, מסרבים להכניסו לבית מלון מסוים, ובנו (דין סטוקוול) מותקף בבית הספר. גם יחסיו עם ארוסתו (השחקנית דורותי מקגוויר), אחייניתו של עורך העיתון אשר יזמה את התחקיר בעצמה, מתערערים בעקבות חוויותיו כ"יהודי". הסרט מפנה את עיקר הביקורת לא כלפי אנטישמיים, אלא כלפי החברה הנאורה והליברלית לכאורה אשר מאפשרת בשתיקתה את קיומה של האנטישמיות.
Rich and Strange מ-1931מאת הגאון אלפרד היצ'קוק מוציא זוג נשוי לשיט מותרות שיוביל אותם לחורבנם.