Kaukana maailman menosta sijoittuu 1800-luvun Englannin maaseudulle ja perustuu Thomas Hardyn klassikkokirjaan. Bathsheba Everdine on itsenäinen nuori nainen, joka perii suuren maatilan. Ajanhengessä naistilallinen on harvinaisuus ja hän kohtaa suurta ennakkoluuloa ja haasteita maatilan arkisissa askareissa. Mutta suurimman ristiriidan hän kokee ajautuessaan suhteisiin kolmen toisistaan hyvin erilaisen miehen kanssa: vaatimattoman lammaspaimenen, uljaan sotilaan ja varakkaan maatilanomistajan kanssa.

Tidelandin ydinperheeseen kuuluvat viimeistä aivopoimua myöten loppuun pyykätty entinen kitarasankari, noin 70 kiloa sitten hemaiseva hempukkaäiti ja vanhemmilleen autuaana injektioruiskuja virittävä 10-vuotias Jeliza-Rose. Äiti ahtaa itsensä hengiltä suklaalla. Räyhäkkäät viikinkihautajaiset jäävät kesken, kun isä ja tytär suuntaavat preerialle viettämään laatuaikaa. Mistään unelmavävystä ei silti pidä tässä yhteydessä puhua. Jeliza-Rosella riittää kaveripiiriä. Kourallinen kovia kokeneita Barbie-nuken päitä herää henkiin aina tarvittaessa. Naapuritilan uppo-oudosta pojasta löytyy sielunveli. Yhdessä nuoret tekevät painajaisia aaltoilevasta preeriasta oman valtamerensä.

Kirjallisuutta ja etenkin Gustave Flaubertin teoksia rakastava leipuri Martin asuu pienessä kylässä Ranskan Normandiassa. Eräänä päivänä hänen naapureikseen muuttaa englantilainen pariskunta, joihin Martin haluaa heti tutustua paremmin. Syyt tähän ovat ymmärrettäviä: sen lisäksi, että uusien tulokkaiden nimet ovat Gemma ja Charles Bovery, myös pariskunta itsessään muistuttaa Martinia Flaubertin Rouva Bovary -klassikkokirjan kohutuista hahmoista. Voiko tarina tällä kertaa päättyä ilman skandaalia?