Tohtori Outolempi eli: kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia on Stanley Kubrickin ohjaama elokuva vuodelta 1964. Se on musta komedia, jossa käsitellään kylmän sodan kauhun tasapainoa, Yhdysvaltain vainoharhaista kommunismipelkoa ja ydinsodan uhkaa.

Luis Buñuelin tunnetuimpiin ja arvostetuimpiin töihin lukeutuva Porvariston hillitty charmi on nimensä mukainen elokuva: hillityn hauska kertomus ranskalaisista porvareista, ns. yläluokasta, joiden elämä on kaukana värikkäästä, mutta unet ja painajaiset sitäkin sisältörikkaampia.

Avokonttorin orja Peter Gibbons ei kykene enää viettämään yhtäkään aivoja turruttavaa työpäivää Initech Corporationin toimistolla. Päivät - ja elämä siinä sivussa - täyttyvät pomoista, jotka elävät työntekijöidensä epätoivosta; työkavereista, joista ei voi olla täysin varma elävätkö he lainkaan; organisaatiouudistuksista, jotka elävät ilman päätä ja häntää; konsulteista, jotka eläisivät torakoiden seurana ydinsodan jälkeenkin. Hän avaa ylänapin, nostaa jalat työpöydälle ja ryhtyy parin työkaverinsa kanssa miettimään, voisiko työpaikasta hyötyä muullakin tavalla kuin rehellisellä tekemättömällä ja turhalla työllä. Elämän on tarjottava jotain muutakin, tuumii Peter ja päättää hankkia potkut. Seksikäs, tuore tyttöystävä kainalossa ja uudella, laiskanletkeällä asenteella aseistettu Peter on pian välinpitämättömyyden mestari työpaikallaan mistä hyvästä hänelle tarjotaan ylennystä!

Monty Python nyt ottaa käsittelyyn ihmisen seitsemän ikäkautta – syntymästä kuolemaan. Episodit ja niiden pilkka kohdistuu kaikenlaisiin elämän herroihin, bisnesmaailmaan, uskontoon, kouluun, armeijaan, valtioon… Elämän tarkoituksessa on jokaiselle jotakin, ja lukuun ottamatta puhuvia kaloja, suurin osa elokuvasta on tähdätty loukkaamaan jotakuta sillä samalla hetkellä kun joku toinen putoaa naurusta lattialle.