Kapina laivalla (Mutiny on the Bounty, Suomessa myös nimillä Kapina laivassa ja Kapina kannella) on Frank Lloydin ohjaama yhdysvaltalainen seikkailuelokuva vuodelta 1935. Se perustuu James Norman Hallin romaaniin Kapina laivassa, joka perustuu HMS Bountylla 1789 puhjenneeseen kapinaan. Pääosia esittivät Clark Gable ja Charles Laughton.Kapina laivalla voitti parhaan elokuvan Oscar-palkinnon ja oli ehdolla viidessä muussa kategoriassa. Gable, Laughton, ja Franchot Tone olivat kaikki ehdolla parhaasta miespääosasta. Se on toistaiseksi (Oscar-gaala 2009) ainut parhaan elokuvan Oscarin voittanut elokuva, joka ei voittanut muita Oscar-palkintoja.

Ron Kovic on amerikkalaisnuorukainen, joka uskoo Jumalaan, Yhdysvaltain lippuun ja John Wayneen. Kun Vietnamin sota alkaa, hän värväytyy merijalkaväkeen. Kovicin ihanteet karisevat, kun hän näkee, millaista sota todellisuudessa on: sankaritekojen sijasta tapetaan naisia ja lapsia. Hän palaa sodasta halvaantuneena ja tuntee maansa pettäneen hänet.

Fysiikan professori Larry Gopnik ei voi uskoa mitä hänen elämälleen on tapahtumassa: vaimo on jättämässä hänet hänen parhaan ystävänsä vuoksi, työtön veli ei suostu liikahtamaan sohvalta, joku yrittää tuhota hänen uransa, hänen lapsensa ovat hänelle täysi mysteeri ja naapurin rouva kiduttaa häntä palvomalla aurinkoa ilkosillaan. Epätoivoisena Larry kääntyy kolmen rabbin puoleen saadakseen tilanteeseen jotain tolkkua, ja heidän neuvonsa johdattavat Larryn päättömälle matkalle täynnä uskoa, perhearvoja, kyseenalaista käytöstä ja kuolevaisuutta.

Tahiti, vuonna 1787. Bounty-laivan kapteeni Bligh ja hänen ystävänsä Fletcher Christian joutuvat välirikkoon. Tahitin lumoava saari tarjoaa houkutuksensa ja ajaa Bountyn miehistön veriseen kapinaan, josta vain osa voi selvitä hengissä...

Aktivisti Bayard Rustin kohtaa rasismia ja homofobiaa auttaessaan muuttamaan USA:n kansalaisoikeuksien historian suuntaa järjestämällä marssin Washingtoniin vuonna 1963.

Kun Michael Keaton saa taivutettua japanilaisen autofirman avaamaan uudelleen kotikaupunkinsa autioituneen autotehtaan, hän on sankari. Mutta kun tehtaan omistaja palkkaa hänet vahtimaan, että vanhat työkaverit noudattavat japanilaisia työtapoja, sankarista tulee hetkessä hylkiö. Miesvoima hevosvoimaa vastaan liukuhihnalla ja salami sushia vastaan ruokalassa. Tuloksena on hupaisa törmäyskursi, kulttuurierojen sekamelskassa, jossa Michael Keatonilla on osuutensa.

Yhdysvaltalainen CIA:n agentti palkkaa ranskalaisen urkkijan Devereaux'n. Agentin tehtävänä on lähteä Kuubaan tarkistamaan huhuja, joita kiertelee venäläisistä ohjuksista ja NATOn vakoilijasta, jota kutsutaan nimellä Topaz. Havannassa Deveraux'n tutkimukset muuttuvat vaarallisiksi ja jättävät jälkeensä vallasta syöstyjä hallituksia, murhia, petoksia ja itsemurhia. Saatuaan tehtävänsä päätökseen Devereaux palaa Ranskaan, mutta kun hän aikoo paljastaa kaksoisagentin, vaara ja jännitys kiristyvät äärimmilleen.

Sanomalehti Sunday Times järjesti 60-luvulla kilpailun nimeltä "Golden Globe Race". Useampi harrastaja aikoi kiertää maapallon yksinään purjeveneellä ilman pysähdyksiä, joten ideasta tehtiin kilpailu: ensimmäinen onnistuja saisi pokaalin ja nopein kiertäjä rahapalkinnon. Useimmat epäonnistuivat. The Mercy kertoo Donald Crowhurstista, joka oli epäonninen bisnesmies ja purjehtijana amatööri. Hän jätti perheensä jännittämään ja lähti matkaan keskeneräisellä veneellä, toivoen voivansa pelastaa firmansa. Vastoinkäymiset, joita hän kohtasi matkan aikana, olivat pahempian kuin Crowhurst oli ikinä osannut odottaa. Hänen kotiinpaluutaan pidetään vieläkin ihmeenä ja osittain myös mysteerinä.