Kaupungin valojen alussa prameilu ja muodollisuus saavat huutia, ja elokuvan loppukohtaus on jäänyt historiaan. Kaupungin valot pakahduttaa ja kutittelee nauruhermoja alusta loppuun. Vuonna 1998 Yhdysvaltain elokuvainstituutti nimesi elokuvan 100 parhaan amerikkalaiselokuvan joukkoon. Äänielokuvat olivat jo lyöneet itsensä läpi, mutta Charles Chaplin porskutti elokuvateollisuuden vastavirtaan julkaisemalla mykkäelokuvan, jossa oli vain musiikkia ja äänitehosteita. Kaupungin valoissa Chaplinin tunnettu Kulkuri-hahmo hauskuttaa ja herättää tunteita keräämällä rahaa leikkaukseen, jolla sokea kukkaistyttö voisi saada näkönsä takaisin. Kulkuri lakaisee katuja, nyrkkeilee, esittää miljonääriä ja estää oikean miljonäärin itsemurhan. Viesti on sanaton mutta yleismaailmallinen: rakkaus on sokea.

Kultakuume (The Gold Rush) on vuonna 1925 valmistunut yhdysvaltalainen mykkäelokuva, jonka ohjasi, käsikirjoitti ja tuotti Charles Chaplin. Pääosissa olivat Chaplinin ohella Mack Swain, Tom Murray ja Georgia Hale.

Jack ja Rose löytävät toisensa "uppoamattoman" R.M.S. Titanicin neitsytmatkalla. Kun tuhoon tuomittu loistoristeilijä törmää hyisellä Pohjois-Atlantilla jäävuoreen, intohimoinen romanssi muuttuu henkiinjäämistaisteluksi.

Manhattan on 1979 valmistunut romanttinen komediafilmi Isaac Davisista (Woody Allen), kahdesti eronneesta 42-vuotiaasta komediakirjoittajasta, joka tapailee 17-vuotaista lukiolaistyttöä (Mariel Hemingway). Isaac kuitenkin rakastuu parhaan ystävänsä kumppaniin (Diane Keaton). Käsikirjoituksen laativat Allen ja Marshall Brickman, joka osallistui myös elokuvan Annie Hall tekemiseen, ja sen ohjasi Allen. Manhattan on mustavalkoinen laajakangaselokuva.

Neuroottinen newyorkilaiskoomikko Alvy Singer yrittää ymmärtää, miksi hänen monipolvinen parisuhteensa ei onnistunut. Alvy tapaa laulaja Annie Hallin tenniskentällä, ja hyvin erilaisista luonteistaan huolimatta he rakastuvat toisiinsa. Yhteenmuutto ei kuitenkaan suju ongelmitta, ja pari päättää erota, mutta suhde ei suinkaan pääty siihen.

Tylsä verotarkastaja Harold alkaa kuulla kertojanäänen päässään ja tajuaa olevansa kirjan henkilöhahmo. Hänen on löydettävä tarinansa kirjoittaja ennen kuin tämä keksii kuinka Harold pääsee hengestään.

Barbara työskentelee opettajana englantilaisessa koulussa. Hän elää yksinäistä elämää, mutta hänen maailmansa muuttuu, kun Sheba astuu hänen elämäänsä. Sheba on koulun uusi opettaja, johon kaikki ihastuvat, ja Barbara uskoo löytäneensä etsimänsä hengenheimolaisen. Hän saa kuitenkin selville, että Sheballa on suhde oppilaansa kanssa, ja kuvitelmat murtuvat. Barbara ymmärtää, että hän voi käyttää salaisuutta omaksi edukseen.

Rakastavaiset Sailor Ripley ja Lula Fortune karkaavat osavaltiosta ulos vievälle automatkalle, kun taposta tuomittu Sailor vapautuu vankilasta. Umpirakastuneen nuoren parin yhteiseloa terrorisoi Lulan äiti, joka ei kaihda keinoja hamutessaan otetta vallankahvasta. Mustasukkainen ja kostonhimoinen äiti heittää karkulaisten tielle sekalaisen joukon kummajaisia, jotka kaikki on palkattu päättämään Sailorin päivät. Villissä sydämessä ohjaaja David Lynch tunkeutuu syvälle amerikkalaisen pop-kulttuurin myyttisiin ikoneihin ja kliseisiin. Lynch heittää alkemistin pataansa satujen, saippuaoopperoiden, Elvis- ja Marilyn-myyttien, melodraaman, road movien ja rock-kapinallisuuden aineksia. Keitoksesta syntyy hysteerisen ylikiihottunut tutkielma tuttujen lainausten ja merkitysten taakse kätketystä pahasta, julmasta ja likaisesta maailmasta - jossa kuitenkin loppujen lopuksi hyvä voittaa pahan, rakkaus vihan kuten saduissa aina.

Joulukuussa 1941 Yhdysvaltain Tyynenmeren laivasto on ankkurissa tukikohdassaan Havaijilla. Rafe McCawley ja Danny Walker ovat tukikohdan lentäjiä ja kaveruksia. Viime aikoina herroja on hiertänyt rakkaus samaan naiseen. Kaikki muuttuu, kun japanilaisten hyökkäys Pearl Harborin laivastotukikohtaan alkaa. Amerikkalaiset yllätetään ja tuho on melkoista. Sankarilliset miehet kamppailevat parhaansa mukaan ja heidän rakastamansa nainen paiskii hommia sairaanhoitajana. Sotilaiden univormut uudistettiin elokuvaa varten piukemmiksi, jotta ne vetoaisivat tämän päivän naiskatsojiin. Cuba Gooding Jr. melskaa sivuosassa. Erikoistehosteet ovat taas megaluokkaa, kuten Jerry Bruckheimerin leffoissa tapana on. Kuuden laivan tuhoamiseen kului 700 pötköä dynamiittia ja 4 000 gallonaa bensaa.

Kilpparit ovat ajatuneet erilleen toisistaan mutta heidän on jälleen yhdistettävä voimansa muinaisten olioiden uhatessa maata.