סרט ראווה של ויליאם ויילר ("שועלים קטנים", "שנות חיינו היפות ביותר"). זהו עיבוד הוליוודי שלישי לרומן זה, המספר על נסיך יהודי, הנלקח לשבי הרומי ולבסוף מתנצר, בהשפעת צליבתו של ישו. אוסקר לויילר על הבימוי, להסטון וגריפית על המשחק, ולסרט עצמו - 1959. סיפור של הרפתקאות, נדודים, סכנות, השפלות ונצחונות, שעלילתו מתרחשת בתחום הדפוסים ההוליוודיים המוסכמים. יהודה בן חור הוא סוחר יהודי שגר בירושלים וחי כנסיך עשיר, בתחילת המאה ה-1. את שיגרת חייו הנוחה שובר חברו הוותיק שחוזר לירושלים כמפקד הלגיון הרומי בעיר. בתחילה הם שמחים מאוד לפגוש אחד את השני, אך עד מהרה חילוקי הדעות הפוליטיים בינהם גורמים למתחים רבים בחברות. באחד הימים בו נערך המצעד לכבודו של ראש הלגיון נופלת לבנה מביתו של יהודה ומפספסת את ראשו של ראש הלגיון, וכמעט הורגת אותו. למרות שמסלה יודע שיהודה לא אשם בכך, הוא מעניש אותו ואת משפחתו ושולח את יהודה בן חור לספינת עבדים, ואת אמו ואחיותיו לכלא. יהודה נודר נדר ונשבע לנקום את נקמת משפחתו בחברו.

שתיים עשר השעות האחרונות בחייו של מי שעל סבלו וצליבתו בנויה הדת החזקה ביותר במערב. הוא מתחיל בגן הזיתים, המקום בו הלך ישו להתפלל אחרי הסעודה האחרונה. ישו חייב להתמודד עם פיתויי השטן, הוא נבגד על-ידי יהודה איש קריות, נעצר ונלקח אל תוך חומות ירושלים ושם הוא מתעמת מול האשמות של כפירה ותוצאות משפטו הם הוצאה להורג.

אדה מקג'ארט, (הולי האנטר) אישה אילמת המוצאת בפסנתר את הכלי לביטוי עצמיותה. אביה משיא אותה לחוואי ניו זילנדי, ומשגר אותה ואת בתה לחוף ניו זילנד עם הפסנתר, הבעל הטרי, אליסטר סטיוארט (סאם ניל) אינו מודע לצורך הנפשי של רעייתו בפסנתר, ומותיר אותו מאחור על החוף,בצר לה, פונה אדה לג'ורג' באינס (הארווי קיטל) החוואי השכן, ומבקשת ממנו שיעלה עבורה את הפסנתר מהחוף, ובין השניים מתפתחת מערכת יחסים מורכבת. סרט ניו זילנדי רגיש זה, זכה בפרס האוסקר לסרט הזר בשנת 1993, הסרט מתאר באופן חודר את רגשותיהם העצורים של הבעל המופנם, האישה האילמת, המובאת למקום פראי ומנוכר, והשכן הנוקט בפעולות לא שיגרתיות ע"מ זכות באהבתה. הסיום הדרמטי ישאיר אתכם עם הרהורים על כח רצון החיים.

השנה היא 1968. המקום: פריז. מתיו, סטודנט אמריקאי צעיר לקולנוע, לכוד בין אמנות ופוליטיקה,מהפכה חברתית ורומן משולש עם אח ואחות. במהלך אחת מהפגנות המחאה כנגד השלטון, פוגש מתיו באיזבל ותיאו התאומים ומתיידד עימם על רקע האובססיה המשותפת להם - הקולנוע. אומרים שזוהי האוטוביוגרפיה שברטולוצי היה רוצה לכתוב לעצמו. מתיו, הדומה להפליא למרלון ברנדו, כוכבו האהוב של ברטולוצי, הוא האלטר-אגו של ברטולוצי עצמו, החוזר בעזרת הקולנוע לשנים הסוערות של חייו, ימי מהפכת הסטודנטים בצרפת, ימי גילוי הקולנוע והאהבה.

דחייה מינית של בעל ע"י אשתו מביאה אותו לניהול רומן עם אחותה של אשתו. הופעת אורח במידה מסוימת ומוזרה משפיעה על הכל.

סטודנטית מתחילה לחוות התקפים קיצוניים בזמן לימודיה באוניברסיטה באוסלו, נורבגיה. עד מהרה היא מגלה כי ההתקפים האלימים הם סימפטום של יכולות בלתי מוסברות, ולעתים קרובות מסוכנות.

דרמה עכשווית ומורכבת, המספרת את סיפורם הסבוך של שישה תלמידי תיכון, אשר חייהם שזורים במצבים שכל-כך הרבה מבני הנוער של היום מתמודדים איתם. הסיפור מתרחש ביום בית ספר רגיל. בשעה 2:37 בדיוק תתרחש טרגדיה, מה שישפיע על חיי קבוצת התלמידים ומוריהם. בעוד הסיפור מתבהר, הסיפורים הנפרדים של ששת התלמידים נחשפים, כל אחד בעל משמעותו המפוצצת; היריון לא רצוי מותיר סוד נורא ואפל. לא הכל הוא כפי הנראה לגבי גיבור פוטבול בית הספר בעל הביטחון העצמי לכאורה. חסר בית חייב להתמודד עם התגרות יום-יומית מצד חבריו. נערה צעירה ויפהפייה נאבקת בהפרעת אכילה. תלמיד מקובל מתאמץ בקביעות כדי לזכות באישור מצד הוריו, בשעה שאחד אחר משתמש בסמים כדי לברוח מהשדים שלו.

יצירת מופת פסיכולוגית שביים ג'ון יוסטון (הנץ ממלטה), עם אליזבת' טיילור כאשתו הממורמרת של קצין בכיר בבסיס צבאי, שמוצאת לה דרכים צדדיות להשתעשע כשבעלה החוקי לא מקיים את מה שהבטיח ביום חתונתם... הוא, מצידו (מגולם בגאונות על ידי מרלון ברנדו), טועה בסבך המיניות הבלתי ניתנת לביטוי שלו, ומתדרדר למשבר זהות אלים. עם הארווי קייטל (רחובות זועמים) בתחילת הקריירה.

שנות הששים העליזות: אושי אוברמאייר, נערה בשנות העשרה ממינכן מסובבת לגברים את הראש, מגרה אותם גם עם ההופעה שלה. אושי לומדת להכיר את האהבה החופשית ב"קומונה 1" האגדית בברלין. היא מתחילה במערכת יחסים עם חבר הקומונה ריינר לנגהנס. תוך זמן קצר היא מבחינה שהאידיאלים הנעלים בקרב מחנה השמאל לא מתיישבים עם המציאות: לנגהנס תמיד מוכן לפרשיות אהבים מהצד אך מגיב בקנאה כאשר אושי נוטלת לעצמה אותה זכות.

זוג החיי חיי נישואים פתוחים מעורב בתאונת דרכים קטלניתשלאחריה מה שמדליק אותם יותר מכל הן תאונות דרכים.

פייר פאולו פזוליני, משורר, סופר ובמאי, מרקסיסט נלהב שנזרק מן המפלגה הקומוניסטית בגלל היותו הומוסקסואל, יצר במהלך הקריירה שלו סרטים שנויים במחלוקות  אך אף אחד מהם אינו מתקרב ל"סאלו או 120 הימים של סדום", אותו הספיק לסיים קודם שנרצח.  עיבודו של פזוליני לספרו של המרקיז דה סאד הוא אולי אחד הסרטים המטרידים והדוחים שנעשו אי פעם. הוא גם אחד החשובים שנעשה. הסרט מותח ביקורת חריפה על הפאשיזם והאידאליזם, וטוען שגאולה מוסרית היא רק מיתוס. הבמאי העביר את עלילת הספר לרפובליקה של סאלו, מדינת בובות פשיסטית בחסות נאצית. נשיא, דוכס, בישוף ושופט דקדנטיים שחוטפים קבוצה של גברים ונשים צעירים לווילה מבודדת כדי לענות ולנצל אותם מינית. אונס, רצח, אכילת צואה הם רק השלב הראשון במסכת ההשפלות והברוטאליות. הסרט קשה מאוד לצפייה והוא נאסר לשידור במדינות רבות. בישראל, הצנזורה על סרטים ומחזות מעולם לא התירה את הקרנתו (עד ביטולה של זו ב-1991).