Päähenkilö Baxter on vakuutusvirkailija, joka omaa uraansa edistääkseen lainaa asuntoaan esimiestensä syrjähyppyihin. Elokuva on tragikomedia uskottomuudesta, rakkaudesta ja juonittelusta.

Elipä kerran linnassaan korkealla kukkulalla keksijä, jonka nerokkain luomus oli nimeltään Edward. Vaikka Edward oli hurmaava olento, hän ei ollut aivan täydellinen. Keksijän äkillinen kuolema jätti hänet keskeneräiseksi, joten hänellä oli käsien tilalla metalliset saksenterät. Edward eli yksin pimeässä, kunnes eräänä päivänä hyväsydäminen kosmetiikkamyyjä otti hänet perheensä luo asumaan.

Susanin kääntymys (Miracle on 34th Street) on George Seatonin ohjaama yhdysvaltalainen jouluelokuva vuodelta 1947. Elokuvassa tavaratalon joulupukkina työskentelevä Kris Kringle joutuu oikeuden edessä todistamaan olevansa oikea joulupukki. Elokuva sai kolme Oscar-palkintoa. Palkinnot tulivat parhaasta alkuperäistarinasta, parhaasta sovitetusta käsikirjoituksesta ja Edmund Gwennille parhaasta miessivuosasta roolistaan Kris Kringlenä.

Joulu lähestyy, mutta pikku Susan ei usko enää joulupukkiin. Sitten hän tapaa tavarataloon palkatun joulupukin, joka väittää olevansa ihan oikea joulupukki.

Kaikki kadehtivat Will Freemania, jolla on upea auto, kauniita naisia eikä vastuun häivää elämässään. 12-vuotias Marcus ilmestyy Willin elämään sotkien hänen suunnitelmansa. Will saa kuitenkin Marcuksesta oivan tuen taistoissaan rakkauden rintamalla.

Seurauksena on kinaa, konflikteja ja kaaosta, kun varakas johtaja Drew Latham päättää vuokrata itselleen perheen juhlapyhien ajaksi. Kyllästyneenä aina viettämään joulua yksin Drew tekee Valcon perheelle tarjouksen, josta heidän olisi kannattanut kieltäytyä. Hermoja raastava kuokkavieras älyttömine vaatimuksineen ajaa Valcot hulluuden partaalle tässä nauruhermoja kutkuttavassa, perhe-elämän arkea sivaltelevassa joulukomediassa.