עד שנות השבעים "חלף עם הרוח", של הבמאי ויקטור פלמינג, בכיכובם של ויויאן לי וקלארק גייבל היה הסרט הקופתי ביותר בכל תולדות הקולנוע. בטקס האוסקר ה-12 הוא גרף 8 פרסי אוסקר, היה נושא לחיקויים אין ספור, ויצר סטריאוטיפים חדשים של גיבורי קולנוע. דומה שאין סרט אופייני יותר להוליווד מ-"חלף עם הרוח". יש בו כוכבים הגדולים מן המציאות, הון עתק, שהוצא על תפאורות, תלבושות וסצינות המוניות והתוצאה היא בדיוק ראוותני, ששומר על רעננותו לאורך השנים ואיננו מתיישן. סיפורם של סקארלט אוהארה, רט באטלר ושאר בני אטלנטה, בירת ג'ורג'יה, בימי מלחמת האזרחים, כפי שסיפרה אותו מרגרט מיטשל, ברב המכר שלה.

סרט ראווה של ויליאם ויילר ("שועלים קטנים", "שנות חיינו היפות ביותר"). זהו עיבוד הוליוודי שלישי לרומן זה, המספר על נסיך יהודי, הנלקח לשבי הרומי ולבסוף מתנצר, בהשפעת צליבתו של ישו. אוסקר לויילר על הבימוי, להסטון וגריפית על המשחק, ולסרט עצמו - 1959. סיפור של הרפתקאות, נדודים, סכנות, השפלות ונצחונות, שעלילתו מתרחשת בתחום הדפוסים ההוליוודיים המוסכמים. יהודה בן חור הוא סוחר יהודי שגר בירושלים וחי כנסיך עשיר, בתחילת המאה ה-1. את שיגרת חייו הנוחה שובר חברו הוותיק שחוזר לירושלים כמפקד הלגיון הרומי בעיר. בתחילה הם שמחים מאוד לפגוש אחד את השני, אך עד מהרה חילוקי הדעות הפוליטיים בינהם גורמים למתחים רבים בחברות. באחד הימים בו נערך המצעד לכבודו של ראש הלגיון נופלת לבנה מביתו של יהודה ומפספסת את ראשו של ראש הלגיון, וכמעט הורגת אותו. למרות שמסלה יודע שיהודה לא אשם בכך, הוא מעניש אותו ואת משפחתו ושולח את יהודה בן חור לספינת עבדים, ואת אמו ואחיותיו לכלא. יהודה נודר נדר ונשבע לנקום את נקמת משפחתו בחברו.

אוטו פרמינגר ביים את אחד מסרטי הפילם-נואר הגדולים של כל הזמנים. דיינה אנדרוז הוא בלש משטרתי החוקר רצח של אשה צעירה ויפהפיה, שנמצאה מתה בביתה. לא ברור מי רצה לרצוח את האשה המקסימה, שהצליחה לגרום לכל גבר שפגש אותה להתאהב בה. קצה החוט הוא וולדו ליידקר (קליפטון ווב), עיתונאי מזדקן וערמומי, שעזר ללורה לפרוץ בקריירת דוגמנות. תוך כדי ניסיון להרכיב קלסתרון של האשה המתה (ג’ין טירני), ובעודו מתבונן ארוכות בפורטרט המצויר שלה, הבלש המאופק מוצא את עצמו נשבה בקסמיה, עד כדי אובססיה. לילה אחד הוא נרדם בדירתה וכשהוא מתעורר קורה משהו מוזר, שגורם לו להסתכל על ההתרחשויות באור חדש. סרט מבוים ומשוחק להפליא, מורכב ורב רבדים, שזכה, בצדק, לתילי תילים של פרשנויות.

סיפורה האמיתי של טינה ברנדון, צעירה בודדה שהתחזתה באופן אמין ומושלם לגבר מקסים וכריזמטי בשם ברנדון טינה, ותעתעה בתושביה של קהילה כפרית קטנה בנברסקה. טינה מתמרנת בין זהויות ומגדרים ובין מציאות ופנטזיה, ומנהל/ת מערכת יחסים עם נערה בת 19, עד הסוף הבלתי נמנע, כנראה. סיפורו של הצעיר ברנדון טינה שהיה בעצם נערה בשם טינה ברנדון שנרצחה ע"י חבריה בעיירה פולס סיטי, נברסקה. הילארי סוונק, מגלמת את הגיבורה שאינה יכולה לממן לעצמה ניתוח לשינוי מין ומתחזה לנער. מכיוון שלא מדובר בניו יורק או בסן פרנסיסקו החופשיות, אלא בעיירה שמרנית במערב התיכון, הסיכון שהיא נוטלת על עצמה גדול שבעתיים. מה גם שהיא (בתור הוא) מפתה את חברתו של החבר הטוב, צעיר שזה עתה השתחרר מהכלא. כל הדמויות מסביב לברנדון נראות כאילו יצאו מאחת התוכניות של ג'רי ספרינגר - "זבל לבן" במובן הרע ביותר של ההגדרה. לכן כל כך מרגש וכואב לראות את ניסיונותיו/ ניסיונותיה של ברנדון טינה לזכות באהבה ובידידות דווקא בקרב אנשים אלה. למעט לאנה שמתאהבת בברנדון בחושבה שהוא אכן גבר , התגובה של שאר "חבריו" כשהתרמית נחשפת היא נוראית ואכזרית.

דרמה רגישה ויחודית אודות וויליאם פורסטר שזכה בצעירותו בפרס הפוליצר על ספרו הראשון והיחיד. את עשרות השנים שחלפו מאז הוא בילה מסוגר בחדרו שבברונקס. אל תוך חייו המסוגרים מתפרץ ג´מאל וואלאס, צעיר שחור בן 16, המבלה את עיקר זמנו בכדורסל ולעיתים גם בכתיבה. פורסטר מגלה את כתביו הבוסריים ומזהה בו כשרון גדול והקשר ביניהם מתפתח לידידות שעתידה לגאול את שניהם ממצוקתם.

"מלחמת רוז ברוז" היא המלחמה האולטמטיבית והיאפית, כאשר ערכיה הריקניים מתפזרים לכל עבר. אוליבר רוז (מייקל דגלאס) מאבד שליטה על אישתו ברברה (קתלין טרנר), לאחר 17 שנות נישואים. השניים אינם ניתנים לפיוס, אך אף אחד גם לא רוצה לצאת מהבית - המשמעות היא מלחמה כוללת בכל החזיתות.

האש של ברברה סטרייסנד. המגנטיות של קריס קריסטופרסון. העולם הנמהר של ההצלחות ברוק-נ-רול - שלושת האלמנטים שבונים תשוקה חדשה וחסרת זמן ב-'כוכב נולד', אחד מסיפורי האהבה הקלאסיים שנראו על מסך הקולנוע (צולם בעבר ב-1937 וב-1954), שזכה בחמישה פרסי גלובוס הזהב, כולל הסרט הכי טוב, השחקנית הראשית הכי טובה והשחקן הראשי הכי טוב (קומדיות/קומדיות מוזיקליות). פול וויליאמס, קני לוגינס, ליאון ראסל ואחרים עבדו יחד עם סטרייסנד כדי לבנות את אחד מפסי הקול הפופולאריים ביותר אי פעם כשבראשם Evergreen של סטרייסנד/וויליאמס שזכה בפרס האוסקר ובפרס גלובוס הזהב ב-1976 עבור השיר המקורי הטוב ביותר. עבודת הצוות הזו הביאה לניצחון בקופות הקולנוע וכן לתואר "הישג חשוב".