ה-"הדיקטטור הגדול" כפרודיה מזהירה על הרודנות וקריקטורה גאונית על היטלר. מעשה בחילופי זהות, בין ספר הגטו היהודי לרודן מדינת טומניה הוא אדנואיד היינקל. צ'פלין בתפקיד הכפול עובר מארמון הדיקטטור אל הגטו הנרדף, ובסגנונו המוכר והאהוב ממזג פאתוס, סנטימנט והזדהות אנושית, מחד, ומאידך בז להיטלר ולנאציזם. הסרט משופע המצאות קומיות גאוניות, כמו כן משתתפים בסרט פולט גודארד בתפקיד חנה, הכובסת היהודיה ובחירי הקומיקאים מבני הדור ההוליוודי הקודם.
צ'פלין הנווד העני מתאהב בנערה עיוורת ומנסה לגייס כסף לניתוח שישיב לה את מאור עיניה. בדרכו הוא פוגש את כיעורו של הקפיטליזם והאופן בו הוא משחית את האדם. רגע לפני שהצופה נבוך מרגשנות יתר, הוא פורץ בצחוק, ורגע לפני שנמאס לו מהסלפסטיק, העיניים דומעות. צ'פלין יצר שילוב קסום בין מלודרמה לקומדיה בסרט אילם, למרות שבהוליווד כבר הפיקו סרטים מדברים החל משנת 1928. צ'פלין השחקן, הפנטומימאי, התסריטאי, הבמאי והעורך מגלה בסרט זה כשרון נוסף: מוסיקה! בילדותו חלם על קריירה של מוסיקאי ולמד לנגן על צ'לו, כינור ועוגב. ב"אורות הכרך" הוא מחליט לראשונה גם להלחין, בעיקר מתוך רצון להשתמש במוסיקה רגשנית דווקא בקטעים המצחיקים, סגנון שהיה מאוד לא מקובל באותה תקופה. הסרט נחשב על ידי רבים כסרטו הטוב ביותר של צ'פלין.
סרטו המוערך והמצחיק של סטנלי קובריק על מלחמות גרעיניות. קולונל אמריקאי מופרע מחליט להפציץ את ברית המועצות, בטענה שהקומוניסטים הולכים להרוס את העולם. הנשיא האמריקאי נפגש עם יועציו ועם השגריר הסובייטי, שמאיים שאם ברית המועצות תידחק לפינה ותותקף, היא תגיב בשימוש ב"נשק יום הדין", שיעצור את כל החיים על פני כדור הארץ. שלושת האנשים שיכולים למנוע את האסון (שלושתם משוחקים על ידי פיטר סלרס באחת מהופעותיו המרשימות והמצחיקות ביותר) הם קפטן בריטי מנומס שיש לו גישה לקולונל המשוגע, נשיא ארצות הברית שרוב הזמן מנהל שיח חירשים טלפוני עם נשיא ברית המועצות השיכור, וד"ר סטריינג'לאב, נאצי אקסצנטרי וגאון שקובע ש-"מכשיר כזה לא יוכל לשמש כהרתעה פרקטית, מסיבות שכרגע אמורות להיות ברורות מאליהן". הסרט נחשב לאחד ממאה הסרטים המצחיקים של כל הזמנים. הוא זכה בארבעת האוסקרים החשובים לשנת 1965 (במאי, סרט, שחקן, ותסריט), ובפרסי הוגו ו-BAFTA.
קומדיה נפלאה וקלאסית של הווארד הוקס (התרדמה הגדולה), בכיכובם של קרי גרנט (מזימות בינלאומיות) וקתרין הפבורן (סיפור פילדלפיה). העלילה עוקבת אחר התגלגלות עצם של דינוזאור, בשרשרת צירופי מקרים משונה. דיוויד הוא פרופסור לזואולוגיה שצריך את העצם בשביל המוזיאון שהוא בונה. כשהוא מאבד את פנתר המחמד שלו, "בייבי", זה כבר יותר מדי בשבילו.
מבוסס על סיפור אמיתי על נבחרת מזחלת השלג הראשונה, ארוין בליטזר בייש את עצמו כאשר נתפס מרמה באולימפידה ומדליית הזהב נלקחה ממנו, שנים לאחר מכן דריק, בנו של חברו של ארווין מנסה להכנס לאולימפידה בתור אצן, אך בגלל טעות טיפשית של חבריו המתחרים הם מועדים והוא מפספס את ההזדמנות שלו, דריק מחליט להגיע לאולימפידה בכול מצב ואם לא כאצן אז בתור משהו אחר וכאשר דריק שומע שארווין חי גם כן בג'מייקה הוא מחליט לפנות אליו ולשכנע אותו לאמן את נבחרת מזחלת השלג הראשונה של ג'מייקה
לייטנינג מק'קווין הוא מכונית מרוץ גאוותנית ובטוחה בעצמה. בדרכו לקליפורניה על כביש מס' 66 המפורסם הוא מתרסק לתוך עיירה בשם רדיאטור ספרינגס, והורס חצי רחוב. תושבי המקום מאלצים אותו להישאר עד שיגמור לשפץ את ביתם, והם לא מוכנים לוותר לו על התנהגותו הלא הולמת. הסרט היה מועמד לאוסקר לסרט האנימציה הטוב ביותר של 2006.