הסרט מגולל את סיפורה של משפחת קורליאונה, שהיא אחת מהמשפחות השולטות על המאפיה הסיצליאנית בניו יורק לקראת אמצע המאה ה-20. הסרט מתאר את התהליך שבו הגיבור הטוב הופך להיות הגיבור הרע. מייקל הוא גיבור מלחמה אמריקאי, שבוחר בעקבות הנסיבות לפעול על פי הקוד המשפחתי, ולא להתנתק מן הפשע.
הסרט, "קוראים לי חאן", מספר את סיפורו של ריזוואן חאן, מוסלמי מהעיר מומבאי בהודו, הסובל מתסמונת אספרגר, לקות אוטיסטית שמונעת ממנו להבין הבעות פנים ולתקשר כיאות עם החברה. חאן עובר לסן פרנציסקו מתחתן עם אם חד הורית בשם מנדירה. לאחר פיגועי ה-11 בספטמבר, המוסלמים בארה"ב עוברים התנכלויות והשפלות. על רקע טרגדיה במשפחה, מתחיל מסע לאורכה של ארה"ב, כאשר בפניו של חאן רק מטרה אחת: להיפגש עם נשיא ארה"ב ולהעביר לו מסר חד-משמעי: קוראים לי חאן ואני לא טרוריסט.
אב כנסיה פראנציסקני נוסע בלוויית נזיר צעיר אל מנזר בצפון איטליה במטרה לחקור פרשיית רצח שהתרחשה במקום. הנרצחים כולם הם אנשי כמורה הקשורים בדרך זו או אחרת לספריית המנזר. במהלך שהותם במקום מתרחשות רציחות נוספות וצמד הבלשים נאלץ לחדור לעולם אפוף מסתורין שבו משמשים בערבוביה דחפים מיניים ודתיים. הפקת ענק המצליחה להוציא אל הפועל משימה שעל פניה נראית בלתי אפשרית - לתרגם לשפת הקולנוע את הרומן של אומברטו אקו, שעיקרו מהויות הכתוב.
השחקן ברט לאנקסטר, השחקנית שירלי ג'ונס והבמאי/תסריטאי ריצ'ארד ברוקס (מחפשת את מר גודבאר) זכו כולם בפרסי אוסקר על העיבוד הזה לרומן מאת סינקלייר לואיס. איש מכירות, מהיר וחד לשון וחובב נשים ואלכוהול, חובר לנזירה אוונגליסטית בשנות ה-20 , והשניים יוצאים למכור קצת אמונה נוצרית בריאה לאמריקאים. בדרך הם מתעשרים וגם נאלצים לעמוד מול פיתויים והאשמות קשות. את המוזיקה הלחין אנדרה פרווין (אירמה לה דוס).
הסרט מציג את סיפורה של ראשית האיסלאם, את סיפורו של הנביא מוחמד. מכיוון שעל פי האמונה המוסלמית אסור לראות או לשמוע את הנביא מוחמד, דמותו אינה נראית או נשמעת בסרט. במכה, במאה השביעית (לפי האמונה הנוצרית), מגיע המלאך גבריאל לבקר את מוחמד. הדמות הראשית בסרט הוא חמזה, דודו של מוחמד, שמסייע לו לשחרר את מכה מראשיה המושחתים, השוטרים ואנשי הצבא.
העלילה מבוססת על סיפור השבוע האחרון בחיי ישו על פי המסופר ב"ספרי הבשורה" (האוונגליונים), הכלולים בברית החדשה, בתוספת פרשנות מקורית ו"השלמות" פרי דמיונם של המחברים. העלילה משלבת מוטיבים קומיים ואספקטים מודרניסטיים. הסרט זכה להצלחה קופתית לא רק בזכות פס הקול המקורי שלו, אלא גם הודות לרוח "ילדי הפרחים" המנשבת בו, האלמנטים הקומיים-פארודיים, והשחקנים המשתתפים בו. חלקם זכו לתהילה עוד קודם לכן כשחקנים הראשיים הן בהפקה הבימתית והן באלבום האולפן מ-1970. בסרט מוטיבים אנכרוניסטיים מכוונים. כך למשל נעשה שימוש בכלי נשק מודרניים כטנקים ומסוקי קרב לצד חניתות ומגינים, מטוסים לצד אתר ארכאולגי מימי הורדוס וכן פרטי לבוש, מיקרופונים, ואף ראיונות עיתונאיים.
סיפור חייו של פרנציסקוס הקדוש, ההיפי הראשון שעזב את בית הוריו האמידים כדי לחיות חיים של עוני ואושר עם אלוהיו. סרטו של פרנקו זפירלי (רומיאו ויוליה) ספוג אהבת אדם וטבע וכולו שיר הלל לכוחו של האדם לשנות. אלק גינס הנפלא (בן קנובי של מלחמת הכוכבים) בתפקיד האפיפיור אינוצנטיוס ה-3.
הסרט עוקב אחר חייהם של מריה הבתולה (מריה הקדושה) ויוסף מתקופת הבשורה (שקיבלה מריה שהיא תלד את ישו) בנצרת עד לידת ישו בבית לחם, כולל הביקור של האמגושים והמלך הורדוס הנקמני.
קמרון פוסט נשלחת למחנה דתי שמעביר נערים ונערות החשודים בנטייה חד-מינית, לעבור טיפולי המרה בראשה של רופאה פנאטית וקרה ועוזר שעבר את הטיפולים בהצלחה. קמרון יוצרת חברות עם עוד שני "אסירים" במקום וביחד הם לומדים להתל בסגל ולשמור על החופש להיות מי שהם.
סרטו היומרני של ג'ורג' סטיבנס (יומנה של אנה פרנק) , המביא את סיפורו של ישו מנצרת, החל מלידתו הצנועה ועד למותו כקדוש המכפר על חטאי האנושות כולה. הופק בתקציב אסטרונומי דאז, עשרים מיליון דולר. למלאכת הקודש נרתם צבא של כוכבים, ביניהם ג'ון ווין (המחפשים), צ'רלטון הסטון (עשרת הדברות), סידני פואטייה (סניקרס) ואחרים.
ג'רמי הוא ילד צעיר בן שבע אשר נזרק ממשפחתו האומנת אל לתוך חיי הרחוב המופרעים ביחד עם אמו המתבגרת, שרה. ג'רמי מצטרף אל אמו בנסיעותיה ברחבי ארה"ב וכך גם לומד על בשרו עד כמה קשים הם החיים ומלאי צרות. משחק מצויין של אסיה ארגנטו, מי שכיכבה לצידו של וין דיזל בסרט "xxx".
פרויקט מיוחד שיזם התסריטאי הנודע גיירמו אריאגה והוסדר על ידי מריו ורגס יוסה. הסרט מורכב מתשעה פרקים שעוסקים ברוחניות ומציגים את נקודות המבט השונות לקיום האנושי. הפרקים בוימו על ידי תשעה במאים ידועים מרחבי העולם, כולל עמוס גיתאי שביים את הפרק 'ספר עמוס'. "מילים עם אלים" עוסק בשבירות אנושית ובאמונה ובוחן את היחסים בין תרבויות ודתות דרך סרט עלילה. רוחניות אבוריגנית, קתוליות, איסלם, יהדות, שינטו, בודהיזם, נצרות אורתודוקסית, אומגנדה, הינדו ואתיאיזם מקבלים כולם קול וביטוי בסיפורים.