מקסים דה וינטר עדיין אבל על מות אשתו האהובה רבקה, כאשר הוא מתאהב במארחת ביישנית ונושא אותה לאישה. אבל גברת דה וינטר החדשה מגלה שרבקה לא ממש מתה, אלא שולטת יפה בחיי הבית, ובעיקר בחייה של סוכנת הבית. מותחן פסיכולוגי גותי מבריק ממוחו הקודח של מאסטר הקולנוע, אלפרד היצ'קוק. הסרט זכה באוסקר לסרט הטוב ביותר ולצילום של ג'ורג' בארנס.
מבקרים רבים מאמינים ש"האדם השלישי" הוא סרט הפילם נואר הטוב ביותר שנעשה באירופה. יש לו הכל: עלילה מרתקת ורבת פיתולים שנכתבה בידי גרהאם גרין, דמות של אחד הנבלים השפלים והכריזמטים בתולדות הקולנוע, בימוי מיומן ועתיר המצאות, פס-קול בלתי נשכח, וצילום שממצה את כל הקסם של המדיום. השילוב של הישג אמנותי וסרט פופולרי הוא שהופך את "האדם השלישי" ליצירת מופת. הולי מרטין, סופר מערבונים אמריקאי, מגיע לוינה של אחרי מלה"ע ה-2 כדי לעבוד עם ידידו הארי ליים. עם בואו הוא מגלה שהארי נהרג בתאונת דרכים, אבל הולי משוכנע שיש כאן משהו חשוד ופותח בחקירה. הוא מתחיל את הסרט כאדם תמים ונאיבי, עד סוף הסיפור הוא ילמד מעט על טיבם של ידידות, נאמנות וצדק.
סוכן סי-איי-איי פונה לבתו של אדם שהורשע בריגול לטובת גרמניה הנאצית, למען תחשוף את פעילותיהם של כמה מחבריו הנאצים של אביה, שפועלים בריו דה-ז'נרו. במהלך היכרותם של הסוכן והמגוייסת החדשה, השניים מתאהבים, אבל במסגרת פעילותה, מתחתנת האישה בריו עם אחד החשודים.
פושע קטן משתחרר מהכלא לאחר חמש שנות מאסר ומתכנן לשדוד שני מיליון דולר ממסלול מירוצים. הכול מסתבך כשאחד מהשותפים מחליט שיש לו תוכניות משלו. לכאורה, העלילה סתמית וכבר נעשו אינסוף סרטים כאלה; בפועל, משתמש סטנלי קובריק (בסרטו הארוך השלישי) בעלילה שנעה קדימה ואחורה על ציר הזמן, במעברים חדים בין הדמויות כדי להציג יצירה מורכבת ואפלולית ששימשה בהמשך כבסיס לסרטים רבים אחרים, ביניהם "כלבי אשמורת" של טרנטינו. באופן מבריק מגיש לנו קובריק יצירה בעלת מאפיינים פוסט-מודרנים בחבילה פילם-נוארית.
סרטו הטוב והמוערך ביותר של הבימאי ממוצא צרפתי ז'אק טורנר (אנשי החתול), ומגדולי מותחני הפלם-נואר של כל הזמנים. גבר חי עם בת זוגו היפה חיים פשוטים בעיירה קטנה. ההרמוניה מופרת כשלפתע מתעניין בו אדם מסתורי המזדהה כ"ידיד מהעבר". כשגבו אל הקיר, חושף גיבורנו בפני בת זוגו את סיפור חייו האמיתי ואת אהבתו לאישה בוגדנית. הבוקר שאחרי הווידוי הוא תחילתם של חייו החדשים, בהם ינסה להימנע מנפילה למלכודת הנטמנת לו. בתפקידים הראשיים - רוברט מיצ'ם, ג'יין גריר וקירק דאגלס.
חייו המחושבים של איש עסקים מצליח עוברים תפנית קיצונית כשאחיו מופיע עם מתנת יום הולדת יוצאת דופן: כרטיס כניסה למשחק מיוחד שבו הסיכונים הם מעבר לגבולות הכסף, והוא מוצא את עצמו מהמר על חייו ושפיותו מעבר לכל דבר אחר... כמובן שיש גם בחורה יפה בסביבה, דם, מרדפים, יריות ומוסר השכל.
מותחן המבוסס על סיפור אמיתי. קריקטוריסט פוליטי, כתב פשע וזוג שוטרים חוקרים את רוצח הזודיאק הידוע לשמצה של סן פרנסיסקו.
האבא והאמא של "מזימות בינלאומיות" הוא מותחן על "האדם הנרדף" - גיבור הנחשד ברצח שלא ביצע ובורח לסקוטלנד. בארץ הצפונית, בניסיונו לחשוף את הרוצח האמיתי, עולה האיש על קונספירציה בקנה מידה בינלאומי ועל קבוצת ריגול מסתורית ששם הקוד שלה הוא "39 המדרגות". על פי ספרו של ג'ון ביוקאן.
שני נהגי מוניות מסן פרנסיסקו, מחפשים אחר דמות מיסתורית שנעלמה ביחד עם 4000$ דולרים השייכים להם.משימתם מובילה אותם למסע שגרתי, של הומור. המאירה על הבעיות הרבות של הסינים האמריקנים, כאשר הם מנסים להשתלב בחברה האמריקאית.פרטי הסרט מולאו תורגמו על ידי SOuL_CoLleCtoR .
שוטר קשוח מצטרף שלא ברצונו לפושע חכמולוג שמשוחרר על תנאי זמנית תחת השגחתו, על מנת לאתר רוצח.
ג'יימס בונד נשלח לחקור מפעל למעגלים חשמליים ונתקל במזימה זדונית של זורין בעל המפעל לפוצץ פצצות גרעיניות רק בשביל להשתלט על שוק המעגלים החשמליים העולמי ולא אכפת לו כמה מיליונים ימותו בתהליך, על ג'יימס לנסות לעצור את המדען המטורף הזה לפני שיצליח לבצע את תוכניתו.
דרמת פשע של פיטר היימס (סוף העולם). ג'יי אוסטין (מארק הרמון, שישי הפוך) הוא בלש משטרה במשטרת סן פרנסיסקו. קולונל קאלדוול (שון קונרי, בית רוסיה) היה מפקדו לפני שנים, כאשר פרש מן הקריירה הצבאית בעקבות אי הסכמה שהייתה ביניהם לגבי הענשת נהג שיכור. סדרה של רציחות מסתוריות בשטח שיפוט משותף לשניהם מאלצת אותם לשתף פעולה שוב. העובדה שאוסטין יוצא עם בתו של הקולונל (מג ראיין, אהבה בשחקים) אינה עוזרת למצב כלל וכלל.
כאשר העוזר לתובע המחוזי (דיוויד קרוזו, אישה לשניים) חוקר רצח מסתורי של מיליונר חשוב, הוא מגלה שהחשודה העיקרית ברצח היא אהובתו לשעבר (לינדה פיורנטינו, שגעון של לילה), שנשואה לעורך דין מצליח (צ'אז פלמינטרי, סיפור מרובע ברונקס). חצוי בין רגשותיו למצפונו, הוא חייב לנסות ולהבחין בין המציאות לבין מה שהיה רוצה לראות כמציאות. הפסקול מושתת על היצירה הגרנדיוזית "פולחן האביב" של איגור סטרווינסקי.