O poveste înduioșătoare a unui vănzător de cărți italian de origine evreiască care trăiește în propriul să basm. Viața sa creativă și fericită se va opri brusc atunci când toată familia sa este deportată într-un lagăr de concentrare în timpul celui de-al doilea război mondial. În timp ce este închis el încearcă să-și convingă fiul că totul este doar un joc.
Joe Gillis, un tanar scenarist sarac, care – la inceputul anilor ‘50 - bate la portile Hollywoodului, ajunge intamplator in preajma unei foste glorii a ecranului, Norma Desmond. Vedeta cu milioane de fani in epoca filmului mut, Norma traieste uitata de lume in sumbra ei resedinta, avandu-l alaturi doar pe majordomul credincios, de care o leaga un trecut indelungat. La inceput, ea ii propune lui Joe colaborarea la scrierea unui scenariu, pentru ca apoi relatia sa se complice si sa culmineze cu o crima pasionala.
Luminile orașului este primul film mut pe care Charlie Chaplin l-a regizat după înființarea filmelor acompaniate de sunet. Filmul este despre un om fără bani care se îndrăgostește de o florăreasă. Filmul a fost un mare succes și astăzi este considerat un clasic de excepție.
În Tomania dictatorul Adenoid Hynkel declanșează represiunea împotriva evreilor. Frumoasa Hannah și iubitul ei, un frizer care seamănă izbitor cu Hynkel, fug. Frizerul, capturat mai întâi, evadează din lagărul de concentrare și se lovește din greșeală de adevăratul dictator care este arestat în locul lui. De la microfoanele führerului, frizerul transmite lumii un mesaj lung de pace și speranță. Primul film despre care se vorbește în întregime de Chaplin, este o satiră anti-nazistă strălucitoare făcută atunci când armatele celui de-al Treilea Reich subjugaseră întreaga Europă. Printre secvențele antologice se numără dansul lui Hynkel cu globul și duetele cu Napoloni / Mussolini.
În aprilie 1945, Germania era aproape de înfrângere cu armata rusă apropiindu-se dinspre est și aliații atacând dinspre vest. În Berlin, capitala celui de-al treilea imperiu, Adolf Hitler proclamă că Germania încă va dobândi victoria și le ordonă generalilor și consilierilor să lupte până la ultimul om. Când sfârșitul vine în final, și Hitler zace mort de mâna lui, cei care au mai rămas din militarii lui trebuie să găsească o cale să încheie omorul care este bătălia Berlinului, să pună armele jos și să se predea.
Este speranța care susține spiritul fiecăruia visul zilei în care se va întoarce în sfârșit acasă. Pentru trei veterani din cel de-al Doilea Război Mondial, ziua a sosit. Dar pentru fiecăruia dintre ei visul este pe cale să devină un coșmar.
În timpul jocurilor olimpice din anul 1972 de la München (Germania), 11 atleți israelieni sunt luați ostatici și uciși de un grup terorist palestinian cunoscut ca Septembrie negru. Ca represalii, guvernul israelian recrutează un grup de agenți Mossad să îi identifice și să-i execute pe cei responsabili de atac.
Pentru a distrage atenția presei și a opiniei publice americane de la un scandal sexual în care este implicat președintele Statelor Unite ale Americii, personalul său de relații publice - cu ajutorul producătorului Stanley Motss - organizează desfășurarea unui război fals împotriva Albaniei. De altfel, cu unsprezece zile înainte de alegeri, consensul în jurul președintelui riscă să cadă din cauza unei tinere care îl acuză că a abuzat de ea în timpul unei călătorii la Casa Albă. Planul de abatere a atenției publicului de la scandalul sexual constă în simularea unui conflict împotriva micului stat balcanic, acuzat că găzduiește niște celule teroriste periculoase care amenință securitatea Statelor Unite.
Londra, 1929. Frank Webber, un detectiv foarte ocupat de la Scotland Yard, pare să fie mai interesat de munca sa decât de Alice White, iubita sa. Simțindu-se ignorată, Alice acceptă să iasă în oraș cu un artist elegant și manierat, care o invită să îi viziteze apartamentul său de lux.