Lista lui Schindler, o capodoperă cinematografică, câștigătoare a 7 premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor, a cucerit atât criticii de artă cât și publicul. Filmul prezintă o poveste adevărată a enigmaticului Oskar Schindler, membru al Partidului Nazist, un afemeiat și un profitor, dar care reușește să salveze viețile a mai bine de 1.100 de evrei în timpul Holocastului. Filmul este o mărturie emoționantă despre ororile războiului și despre alterarea caracterelor umane în timp de război. Războiul este placa turnantă în jurul căreia se desfășoară acțiunea și intriga filmului, reprezentând o cale de mântuire pentru unii și condamnare pentru alții.
Bazat pe memoriile pianistului W. Szpillmann, Pianistul este povestea adevărată a unui strălucit pianist polonez, care, datorită originii sale evreiești este forțat ca pe timpul ocupației naziste a Poloniei să ducă o viață de fugar, pentru a scăpa de deportare. Szpilmann reușește să fugă din ghetoul din Varșovia și își va petrece ani buni ascunzându-se printre ruinele orașului. Salvarea îi vine de la un ofițer german, care îl va ajuta să supraviețuiască. Filmul lui Roman Polanski prezintă o atmosferă apăsătoare și de neînchipuit a iadului nazist. Drama fiecărui personaj, suferințele la care sunt supuși oamenii simpli, decorurile răvășite de cruzimea naziștilor dezvăluie o poveste copleșitoare despre realitatea secolului al XX-lea. „Pianistul” este o capodoperă a cinematografiei ce rămâne tipărită în sufletele oamenilor prin secvențele încărcate de emoții, ce sugerează tragismul perioadei respective, precum și prin chinurile la care au fost supuși evreii din pricina regimului nazist.
Frank W. Abagnale a lucrat ca doctor, avocat și copilot la o companie aviatică populară – toate înainte de a împlini 21 de ani. Maestru al înșelăciunilor, el a fost și un foarte bun falsificator, reușind să câștige milioane de dolari cu ajutorul unor cecuri false. Agentul FBI Carl Hanratty și-a stabilit drept prioritate să-l prindă pe Frank şi să-l aducă în fața justiției, dar Frank se află întotdeauna cu un pas înaintea sa, silindu-l să-și continue urmărirea.
La universitatea Princeton, John Nash se luptă să aducă o contribuție utilă pentru a servi ca moștenirea lui în lumea matematicii. El face în cele din urmă o descoperire revoluționară, care îl va aduce în cele din urmă Premiul Nobel. După absolvirea școlii el se întoarce către predare, devenind implicat romantic cu eleva sa Alicia. Între timp, guvernul cere ajutorul pentru spargerea codurilor sovietice, care îl implică repede într-un complot conspiraționist terifiant. Nash devine din ce în ce mai paranoic până la o descoperire care îi răstoarnă întreaga sa lume cu susul în jos. Acum doar cu ajutorul Aliciei el va fi capabil să-și recupereze puterea mentală și să-și recapete statutul ca mare matematician pe care îl cunoaștem astăzi.
Este speranța care susține spiritul fiecăruia visul zilei în care se va întoarce în sfârșit acasă. Pentru trei veterani din cel de-al Doilea Război Mondial, ziua a sosit. Dar pentru fiecăruia dintre ei visul este pe cale să devină un coșmar.
Înainte ca Tetris să devină unul dintre cele mai faimoase jocuri pe calculator din lume, a pornit într-o călătorie extraordinară: când dezvoltatorul de jocuri pe computer, născut în Olanda, Henk Rogers, a descoperit jocul de către programatorul rus Alexey Pajitno, la sfârșitul anilor 1980. , Cortina de Fier a URSS este pe cale să cadă. Cu scopul de a-și comercializa munca pe console de jocuri video la nivel mondial, Rogers dobândește licența pentru Tetris. Făcând acest lucru, însă, se lasă prins într-un vâltor de minciuni și corupție, astfel încât la un moment dat chiar trebuie să negocieze cu serviciul secret rus, KGB. Pe măsură ce mai multe părți, inclusiv giganții de jocuri video Atari și Nintendo, își revendică pretenții legale asupra jocului, Rogers este implicat într-o luptă juridică masivă.
O mamă divorțată caută dreptate pentru o comunitate suferindă după ce află că o mare corporație încearcă să mușamalizeze contaminarea apelor cu substanțe letale.
Aileen Wuornos, o centuristă cu răni emoționale, împușcă un client sadic și, apoi, începe o călătorie în care va deveni prima ucigașă în serie a Americii.
Can You Ever Forgive Me? (2018) este adevărata poveste a celei mai populare biografe a celebrităților, Lee Israel, care și-a câștigat existența în anii ’70 și ’80, scriind despre personalități faimoase precum Katharine Hepburn, Tallulah Bankhead, Estee Lauder și jurnalista Dorothy Kilgallen. Departe de noua tendință a biografiilor din industria editorială, New York-ul consideră cartea ei despre Lauder, plictisitoare. În 1992, cariera lui Israel ca scriitoare de cărți și articole de revistă, se încheie. Distrusă și ruinată, atunci când Lee nu mai poate publica, își transformă forma de artă în înșelăciune, instigată de prietenul ei loial Jack, care recent terminase de executat o sentință pentru jaf armat.
Hollywood, 1942. Guvernul american face presiuni asupra regizorului Michael Curtiz, de origine maghiară, care este pe cale să termine filmările la „Casablanca”, pentru a accentua mesajul propagandistic al filmului și a influența opinia publică în favoarea intervenției țării în războiul european.