Η προβληματική της σύγχρονης, κανονικοποιημένης ζωής αποτέλεσε ένα από τα πιο συχνά ερεθίσματα προς έκφραση και δημιουργία. Πολλοί καλλιτέχνες μίλησαν για τον αργό θάνατο της φύσης και για το νέο “ρομποτικό κόσμο” που ρυθμίζεται καθημερινά από τα ρυπαρά συμφέροντα ορισμένων. Το 1982, ο Αμερικανός σκηνοθέτης Godfrey Reggio με παραγωγό τον Francis Ford Coppola δημιουργεί την ταινία Koyaanisqatsi, που θα αποτελέσει ιστορικά μία σπουδαία στιγμή για το ντοκιμαντέρ και τον πειραματικό κινηματογράφο.

Στην Ινδοκίνα του Μεσοπολέμου, μια ρομαντική ιστορία αγάπης μετατρέπεται σε στρόβιλο εξεγέρσεων, ρήξεων και προδοσιών, την περίοδο που φουντώνει ο απελευθερωτικός αγώνας ενάντια στην αποικιοκρατία. Η Ελιάν Ντεβρίς, είναι μία πλούσια γαιοκτήμονας που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ινδοκίνα. Ζει με την υιοθετημένη έφηβη κόρη της Καμίγ. Η εμφάνιση νεαρού Γάλλου αξιωματικού θα διαταράξει τις σχέσεις μάνας και κόρης, καθώς θα τον ερωτευθούν και οι δύο. Ο τακτοποιημένος κόσμος της Ελιάν θα καταρρεύσει κάτω από τη σκιά της προσωπικής τραγωδίας, αλλά και από την θύελλα των εξελίξεων και της εξέγερσης που δυναμώνει και απειλεί ό,τι ήταν μέχρι τότε δεδομένο.

Η συνέχεια του Esoteric Agenda, εστιάζει στην ανθρώπινη και την παγκόσμια συνείδηση και καταδεικνύει πως ο άρρωστος ψυχισμός του ανθρώπινου είδους δημιουργεί αυτή τη τρελή ψευδαίσθηση που φέρνει όλο τον πόνο και το μαρτύριο. Εμβαθύνει στις μεταφυσικές πτυχές συνδέοντας τους αρχαίους κρυφούς μύθους με την ιστορία και την σύγχρονο τρόπο ζωής της κοινωνίας και το πολιτικό καθεστώς. Αναφέρεται ακόμα στον σαμανισμό, την δυαδικότητα, την αλήθεια για το DNA και τις μοντέρνες λανθασμένες αντιλήψεις. Σε τελική ανάλυση το Kymatica είναι ακόμα μία καταπληκτική ταινία που προσπαθεί να δώσει έμφαση στη θεμελιώδη παρερμηνεία που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα σήμερα και η οποία έχει οδηγήσει σε δυσαναλογία μεταξύ του πλανήτη, της φύσης και των ειδών.