Pikkupoika Oskarin lapsuus sijoittuu yhteiskunnan muutoksista kuohuvaan Saksaan, 1920-30 -luvuille. Varhaiskypsä Oskar joutuu jo ensimmäisinä vuosinaan todistamaan aikuisten kylmän kyynisyyden ja raadollisuuden, minkä takia hän tekee päätöksen olla koskaan kasvamatta isoksi. Kansallissosialistien saavuttaessa vuosi vuodelta enemmän kannatusta ja valtaa, pelon ja terrorin ottaessa voimakkaammin jalansijaa ja natsien fanatismin viedessä maan lopulta sotaan, vaikuttaa aikuisten maailma yhä korruptoituneemmalta ja mielipuolisemmalta. Oskar jatkaa elämäänsä lapsena läpi toisen maailmansodan raivon sekä Natsi-Saksan nousun ja tuhon, kapinoiden ympäröivää hulluutta vastaan aseenaan ainoastaan syntymäpäivälahjaksi saamansa peltirumpu sekä kyky kiljua niin korvia vihlovan korkealta, että lasit särkyvät kuin illuusiot.

Joulukuussa 1941 Yhdysvaltain Tyynenmeren laivasto on ankkurissa tukikohdassaan Havaijilla. Rafe McCawley ja Danny Walker ovat tukikohdan lentäjiä ja kaveruksia. Viime aikoina herroja on hiertänyt rakkaus samaan naiseen. Kaikki muuttuu, kun japanilaisten hyökkäys Pearl Harborin laivastotukikohtaan alkaa. Amerikkalaiset yllätetään ja tuho on melkoista. Sankarilliset miehet kamppailevat parhaansa mukaan ja heidän rakastamansa nainen paiskii hommia sairaanhoitajana. Sotilaiden univormut uudistettiin elokuvaa varten piukemmiksi, jotta ne vetoaisivat tämän päivän naiskatsojiin. Cuba Gooding Jr. melskaa sivuosassa. Erikoistehosteet ovat taas megaluokkaa, kuten Jerry Bruckheimerin leffoissa tapana on. Kuuden laivan tuhoamiseen kului 700 pötköä dynamiittia ja 4 000 gallonaa bensaa.

Saksalainen rintamakarkuri ja nuori nainen ajautuvat veriseen taisteluun kätkettyä kultaa etsivien natsien kanssa toisen maailmansodan katkerissa loppuvaiheissa.