Mafiaveljet kertoo New Yorkin järjestäytyneestä rikollisuudesta kolmelta vuosikymmeneltä, aina 1950-luvulta lähtien. Se perustuu Nicholas Pileggin kirjaan Wiseguy, joka on entisen gangsterin, Henry Hillin, elämäkerta. Henry Hill on nuori brooklynlaispoika, jonka haaveena on aina ollut tulla gangsteriksi. Hänen unelmansa toteutuvat, kun hän pääsee paikallisten mafiosojen juoksupojaksi. Iän ja taitojen karttuessa hän pääsee sisäpiiriin ja tutustuu Jimmy Conwayhin sekä Tommy DeVitoon, joiden kanssa hän tekee ryöstöjä ja murhia ympäri New Yorkia. Vuosien varrella Henrystäkin alkaa muodostua isokin kiho. Hillin rikollisura päättyi, kun hän säästyäkseen huumekauppatuomiolta ja välttääkseen kumppaniensa koston ryhtyi hallituksen todistajaksi.

Andrei Tarkovskin mestariteos kertoo ikonimaalari, munkki Andrei Rublevin elämästä 1400-luvun Venäjällä. Sekasortoinen maa on jatkuvien mongolihyökkäysten kohteena, ja etuoikeuksiaan puolustavat ruhtinaat levittävät eripuraa kansan pariin. Matkallaan Venäjän halki Andrei Rublev kohtaa epäluuloja ja saa vastaansa valtaa pitävien vihan. Yksinäisen taiteilijan on kuitenkin luotettava omaan näkemykseensä, kamppailtava uskonsa puolesta ja noustava yksilönä suurten joukkojen yläpuolelle.

Kun 7-vuotias Olive saa kuulla pääsevänsä osallistumaan lasten missikilpailuun Kaliforniassa, koko perhe pakkautuu vanhaan minibussiin matkatakseen maan halki, jotta Olive saa toteuttaa unelmansa. Isä-Richard yrittää myydä yhdeksän askeleen menestymisohjelmansa, äiti-Sheryl yrittää pitää perhettä koossa ja teini-ikäinen Dwayne on lopettanut puhumisen tyystin.

Kiinan viimeisen keisatin elämäntarina upeasti kuvitettuna. Hänet oli kasvatettu hallitsemaan ikivanhojen traditioiden mukaan, eikä kukaan ollut valmistanut häntä kohtaamaan muuttuvaa maailmaa. Hän nousee valtaistuimelle kolmevuotiaana ja tulee hallitsemaan satoja miljoonia kiinalaisia. Pu Yin elämä alkaa kuin satu tuhansine palvelijoineen ja loistavin rituaalein. Mutta kun Kiina joutuu 1900-luvulla väkivaltaisiin muutoksiin ja sisällissota johtaa keisarikunnan tuhoon, hän päätyy puutarhuriksi Pekingin puistoon.

Parhaat päivänsä nähnyt nyrkkeilijä saa Yhdysvaltain lamavuosina tilaisuuden suureen otteluun ja nousee kansansankariksi.

Kaksi toisilleen vierasta ihmistä tapaa Tokiossa. Charlotte on Tokiossa kiireisen valokuvaajamiehensä Johnin kanssa. John ei osoita paljoakaan kiinnostusta vaimoaan kohtaan, ja Charlotte viettää suurimman osan ajastaan yksin hotellissa. Siellä hän tapaa näyttelijä Bob Harrisin, joka on Tokiossa tekemässä viskimainosta. Bob on tehnyt erityisen tuottoisan sopimuksen, mutta hän on uupunut ja kyllästynyt koko tilanteeseen – samoin kuin vaimoonsa. Vaimo soittaa Bobille Los Angelesista useita kertoja päivässä kuullakseen Bobin mielipiteen heidän talonsa sisustuksesta. Tyhjyyden tunne painostaa, mutta Charlotten ja Bobin välille syntyy yhtäkkinen yhteenkuuluvuuden tunne keskellä vierasta maailmaa. Yhdessä he tutustuvat Tokioon ja japanilaisten karaoke-mieltymykseen ja yllättäen he löytävät olemassaololle syvemmän merkityksen kuin ennen.

Mykkä Ada myydään 1800-luvun lopulla vaimoksi Uuteen-Seelantiin. Kommunikaatio-ongelmista kärsivä avioliitto alkaa huonosti, kun jäyhä maatilallinen luovuttaa pois Adan rakkaan pianon. Saadakseen soittimensa takaisin nainen alkaa myydä hellyyden hetkiä pianon hankkineelle miehelle. Holly Hunter, tytärtä esittävä Anna Paquin ja Jane Campionin käsikirjoitus palkittiin Oscarilla. Cannesista tuli Kultainen palmu.

Bullitt on yksityisetsivä, jolla on vain yksi vuorokausi aikaa selvittää tapaus. Johnny Rossia jahtaavat niin hänen veljensä Pete kuin monet muutkin alamaailman roistot, joilta hän on huijannut miljoonia. Frank Bullitt palkataan suojelemaan Johnny Rossia alamaailmalta, joka tekee kaikkensa vihollisen tappamiseksi.

Sophie Scholl ja hänen veljensä Hans kuuluivat Valkoinen ruusu -liikkeeseen, joka vastusti natsihallintoa. Vuonna 1943 he jäivät kiinni natsivastaisten lentolehtisten levittämisestä, tuomittiin kuolemaan ja teloitettiin. Elokuva keskittyy Sophien kuulusteluihin Gestapon kynsissä ja sen jälkeen siirrytään varsinaiseen oikeudenkäyntiin. Tiukka tunnelma säilyy koko ajan.

Voimakastahtoinen Antonia on 90-vuotias ja muistelee epäsovinnaista elämäänsä. Toisen maailmansodan päätyttyä Antonia ja hänen tyttärensä Danielle palaavat hollantilaiskylään, jossa Antoniasta tulee voimakkaista ja riippumattomista naisista koostuvan yhteisön johtaja. Parhaan ulkomaisen elokuvan Oscar-palkinto 1996.