1941 - WWii. Sublocotenentul Nikolai Ivușkin, comandantul unui t-34, se angajează într-o luptă inegală împotriva tanchistului expert Klaus Jager într-o bătălie din apropierea Moscovei. Misiunea lui este mai mult decât o sinucidere - să distrugă o duzină de tancuri germane, toate de unul singur. Acestea fiind zise, norocul e de partea curajosului. El câștigă bătălia, abia supraviețuiește, dar își pierde tancul și ajunge în captivitate timp de trei ani lungi ... erau foarte puține șanse ca Ivușkin și Jager să se întâlnească din nou, dar în război se poate întâmpla orice...

Filmul regizat de Radu Jude o urmărește pe o tânără regizoare de teatru care încearcă să pună în scenă o reconstituire exactă a masacrului de la Odessa în ciuda încercării autorităților municipale de a o cenzura. Alegerea ei de a arăta adevărul, și anume că soldații români au masacrat mii de evrei ucraineni, enervează un funcționar care amenință să oprească producția deoarece ar fi o prezentare anti-românească a istoriei. Totuși, reacția publicului este una pe care niciunul nu a anticipat-o.

E 1943. Aliații vor să distrugă controlul pe care-l are Hitler asupra Europei și au de gând să lanseze un asalt asupra Siciliei. Dar ei se confruntă cu o provocare imposibilă: cum să protejeze forța invaziei de o posibilă anihilare? Totul cade pe umerii a doi ofițeri remarcabili, Ewen Montagu (Colin Firth) și Charles Cholmondeley (Matthew Macfaydyen), care trebuie să creeze cea mai inspirată și improbabilă strategie de dezinformare din acest război. Aceasta îl are în centru pe cel mai neașteptat agent secret: un mort. „Operațiunea Mincemeat” e povestea extraordinară și adevărată a unei idei care a sperat să întoarcă situația în avantajul Aliaților, asumându-și riscuri imposibil de mari, sfidând logica și împingând nervii creatorilor săi la limită.

Hollywood, 1942. Guvernul american face presiuni asupra regizorului Michael Curtiz, de origine maghiară, care este pe cale să termine filmările la „Casablanca”, pentru a accentua mesajul propagandistic al filmului și a influența opinia publică în favoarea intervenției țării în războiul european.