ננה, מוכרת בחנות תקליטים, מידרדרת לזנות בגלל אילוצים כלכליים. עיסוקה החדש מביא אותה להרהורים על משמעות חייה, על מהות החופש והאהבה. סרט הטבוע ברוח האקזיסטנציאליזם ובנוי כסדרה של אפיזודות אוטונומיות המתקשרות זו לזו על ידי כותרות. זהו הסרט הראשון של גודאר בו ניכרת השפעת טכניקות ההזרה של התיאטרון הברכטיאני, אותן הלך והעמיק לקראת המחצית השניה של שנות הששים. הסרט מכיל גם הומאז' מרגש לסרטו של קרל תיאודור דרייר "ז'אן ד'ארק" המצביע על הזהות בין גיבורות שני הסרטים, קרבנות החברה בה הן חיות.
סרטו השערורייתי של נגיסה אושימה. מבוסס על סיפור אמיתי שאירע ביפן בשנות השלושים. הסרט מתאר מערכת יחסים פעילה במיוחד מבחינה מינית בין בעל אכסניה נשוי לזונה. על הקשר בין האקט הסקסואלי למרחב שבתוכו הוא מתקיים. על האהבה המומרת באובססיה ועל הגבול המטושטש שבין אמנות לפורנוגרפיה.
בקיץ 2003 "להתראות לנין" היה לאחד הסרטים הזרים המצליחים ביותר בישראל. את התסריט ללהיט ההוא כתב אכים וון בוריס. "אהבה במחשבה" הוא סרט הקולנוע הראשון בבימויו. אכים חבר לדניאל ברוהל (כוכב הסרט "להתראות לנין") כדי לחשוף את השערוריה שזיעזעה את ברלין בתחילת המאה. האירוע הפך לספר דקדנטי מצליח מאת פול קרנץ, שעותקיו הושמדו בזמן שלטונו של היטלר. העלילה ממוקמת בגרמניה של שנות העשרים ועוקבת אחרי ידידותם של גונתר שילר ופול קרנץ. במהלך סוף שבוע שקט בוילה כפרית, החופשה הופכת למלכודת של רגשות הלוקחים בה חלק גם אחותו של גונתר, מאהבה וחברתה הטובה. סרט על אהבה ואנשים צעירים שהתאהבו באהבה יותר מבחיים עצמם
שר התעמולה הנאצי יוזף גבלס שוכר את שירותיו של השחקן המוערך ביותר בגרמניה כדי שזה יעזור למנהיג הרייך השלישי להתכונן לנאום חשוב.