Kieslowskin väritrilogian viimeisessä osassa liikutaan punahehkuisessa Genevessä. Kiireinen, nuori opiskelija Valentine törmää autollaan koiraan. Koska kaulapannassa on nimi, Valentine vie haavoittuneen eläimen sen omistajalle. Tämä on eläkkeellä oleva tuomari Kern, joka Valentinen hämmästykseksi ei piittaa koiransa kohtalosta. Sen sijaan hän salakuuntelee naapuriensa puhelinkeskusteluja. Ensihämmennyksestä huolimatta heidän välilleen syntyy psykologinen jännite, ja ystävyys syvenee kun tuomari alkaa uskoutua Valentinelle.

Onpa omituinen matka. Kaikki esiintyy pareittain. Tennistähti Guy (Farley Granger) vihaa uskotonta vaimoaan, ja salaperäinen Bruno (Robert Walker) vihaa isäänsä. Täydellinen tilanne leikkisälle ehdotukselle: Minä tapan sinun puolestasi, jos sinä tapat minun. Alfred Hitchcock korostaa ihmisluonnon kaksijakoisuutta. Mitä enemmän katsoo, sitä enemmän näkee. ?Eikö olekin kiehtova suunnitelma?? kysyi jännityksen mestari usein itsekin. Suunnitelma on nyt kaksinverroin kiehtova, sillä Hitchcock jätti jälkeensä kaksi versiota tästä elokuvasta.

Noël Cowardin näytelmään perustuva klassikko, jossa salaiset rakastavaiset alkavat tavata toisiaan juna-asemalla.

Murha näkyvissä kuului neljän 60-luvulla tehdyn neiti Marple -elokuvan sarjaan ja oli ainoa, jota Agatha Christie itse ei ollut aktiivisesti mukana tekemässä. Neiti Marple tutkii tuttavansa murhaa ja joutuu nuorisovankila-tyyppisen laivan kyytiin. Murha ei jää viimeiseksi, sillä laivalla majailee kärttyisen kapteenin lisäksi varasliiga. Margaret Rutherfordin Marple-tulkinta poikkeaa melkoisesti tuoreemmista vastaavista.

Jigsaw vaanii edelleen eläviä, joiden on kohdattava kuolema, elleivät osaa arvostaa elämää. Saw III:n jatko-osassa Jeffin on löydettävä tyttärensä ja paettava rakennuksesta, jonka vankeina he ovat - tai kuolema korjaa. Löydettyään taas yhden Jigsaw-nauhan Jeff tajuaa, että hänellä on käsissään uusi pala palapeliin, joka hänen on ratkaistava ennen kuin on liian myöhäistä...