סרט זה מתאר את סיפורם של כבאים אמיצים אשר דוגלים במונח אל תעזוב את השותף שלך בבניינים בוערים ומסוכנים,קאלב הולט מחליט להתחתן עם אהובתו קטרין זאת בידיעה שהשאירו את עברם מאחור,האם הידיעה על עברו ימנע ממנו להתמסר לאהובתו מחדש או שפשוט ימשיך לעשות את מה שהוא הכי יודע זה להציל אנשים משריפות קטלניות.

סרטו של אמן הקולנוע הטורקי נורי בילה ג'יילאן, שסרטיו הקודמים "היו זמנים באנטוליה" ו"שנת חורף" הציבו אותו בשורה אחת עם יוצרי הקולנוע הטובים בעולם, הוא סרט שכבר תואר כ"שירה קולנועית" – דרמה אנושית, מרגשת ועוצרת נשימה ביופיה. סינאן חוזר לכפר שבו נולד וגדל, אחרי שנים בהן הסתובב בעולם, היישר אל חיק משפחתו שנדמה כי לא השתנתה כלל – אמו הכנועה, אחותו שעוד לא סיימה את לימודיה ואביו, שתמיד היה הרוח החיה של המשפחה, אבל אף פעם לא הצליח לשמור על הכסף שלו ליותר מדי זמן. סינאן, שמאז ומתמיד חלם להיות סופר, עובד יום וליל על מנת לגייס את הסכום הדרוש לו להוציא לאור את הספר הראשון שכתב. אך בדיוק כשנדמה שייתכן שהחלום שלו יתגשם, החובות הכספיים של אביו, שנדמה שפזורים בכל הכפר, משיגים אותו…

גבר, אישה ושני ילדים עוזבים את העיר לעבר הכפר כדי להשתכן בבית ילדותו של האב.בחיק הטבע תתבצע עקידה של אב את בנו - כאן האב לא ירים סכין , ואיל לא ישחת במקום הבן. האב המקריב אינו שומע, אינו רואה ואינו חש כלפי סביבתו...

הדרמה הקלאסית על פי ספרו של ויקטור הוגו. קוואזימודו, יצור מכוער שהושאר על מדרגות קתדרלת נוטרדאם בפריז כשהיה תינוק, חי בקתדרלה עם המציל שלו, הארכידיקון פרולו השמרן, שנאבק בהפצת הידע לעם. כשלחצר הקתדרלה נקלעת צוענייה יפהפייה בשם לה אזמרלדה, מתערערת אמונתו של הכומר ומתחילה שרשרת אירועים טראגית.

העלילה מבוססת על סיפור השבוע האחרון בחיי ישו על פי המסופר ב"ספרי הבשורה" (האוונגליונים), הכלולים בברית החדשה, בתוספת פרשנות מקורית ו"השלמות" פרי דמיונם של המחברים. העלילה משלבת מוטיבים קומיים ואספקטים מודרניסטיים. הסרט זכה להצלחה קופתית לא רק בזכות פס הקול המקורי שלו, אלא גם הודות לרוח "ילדי הפרחים" המנשבת בו, האלמנטים הקומיים-פארודיים, והשחקנים המשתתפים בו. חלקם זכו לתהילה עוד קודם לכן כשחקנים הראשיים הן בהפקה הבימתית והן באלבום האולפן מ-1970. בסרט מוטיבים אנכרוניסטיים מכוונים. כך למשל נעשה שימוש בכלי נשק מודרניים כטנקים ומסוקי קרב לצד חניתות ומגינים, מטוסים לצד אתר ארכאולגי מימי הורדוס וכן פרטי לבוש, מיקרופונים, ואף ראיונות עיתונאיים.