Miles se aliază cu Gwen Stacy, este catapultat prin multi-vers și descoperă o întreagă echipă de Oameni Păianjen, de la Peter Parker și Miguel O'Hara la Spider-Woman și Spider-Punk. Dar și provocările le depășesc așteptările: acum se înfruntă cu un răufăcător mai puternic decât orice au întâlnit vreodată. Dincolo însă de asemănările și deosebirile cu ceilalți Oameni Păianjeni, Miles trebuie să-și redefinească rolul de erou urban și să-și găsească propria cale pentru a-și salva apropiații; deși este doar un adolescent, riscă să schimbe definitiv viața tuturor din multi-vers. O mască poate purta oricine, dar nu toți își pun viața în joc pentru binele celorlalți. Iar arhetipul eroului există în toate culturile - un motiv în plus să realizăm cât de asemănători suntem, de fapt, în ciuda diferențelor.

Marele general roman Maximus a condus din nou legiunile spre victorie pe câmpul de luptă. Odată terminat războiul, Maximus se gândește să se întoarcă acasă, la soția și la fiul său. Cu toate acestea, muribundul împărat Marcus Aurelius mai are încă o sarcină pentru general: să-i transmită puterea. Invidios pe Maximus, moștenitorul tronului, Commodus ordonă execuția sa și a familie sale. Scăpând cu greu de la moarte, Maximus ajunge sclav și este antrenat ca gladiator în arenă în care începe să-i crească faima. Acum, vine la Roma cu intenția de a răzbuna uciderea soției și a fiului său ucigându-l la rândul său pe noul împăratul Commodus. Maximus a învățat că singura putere mai mare decât cea a regelui este voința poporului, și știe că se poate revanșa doar dacă ajunge cel mai mare erou al imperiului.

Filmul se inspiră din viața cunoscutului compozitor Wolfgang Amadeus Mozart și în mod special din legătura acestuia cu Antonio Salieri. La prima confruntare cu muzica lui Amadeus, Salieri o consideră divină, își dorește și el să compună așa ceva, ca să poată aduce laudă lui Dumnezeu mai bine și este nerăbdător să-l cunoască pe compozitor. După întâlnire însă, el nu-și poate explica de ce Dumnezeu și-a ales ca instrument un așa om vulgar și ridicol. De aici se nasc invidia și gelozia, care în cele din urmă vor duce la răzbunare.

Regina egipteană Cleopatra pariază împotriva împăratului roman, Iulius Caesar, că poporul ei este încă mare, chiar dacă vremurile faraonilor au trecut de mult. Ea promite (împotriva oricărei logici) să construiască un nou palat pentru Cezar în termen de trei luni. Deoarece toți arhitecții ei sunt fie ocupați, fie sunt prea conservatori, această onoare îi revine lui Edifis. El urmează să construiască palatul și să fie acoperit cu aur sau, dacă nu, soarta lui este să fie mâncat de crocodili. Edifis cheamă un vechi prieten să-l ajute: fabulosul druid Getafix din Galia, care prepară o poțiune fantastică care dă putere supranaturală. Pentru a-l ajuta și proteja pe bătrânul druid, Asterix și Obelix îl însoțesc în călătoria lui în Egipt. Când Julius Caesar află că proiectul reușește, el pune ca șantierul să fie atacat de trupele sale pentru a câștiga pariul și a nu pierde. Dar, el nu a contat pe Asterix și Obelix.

Cel de-al doilea film din seria Indiana Jones, regizat de marele Steven Spielberg, îl găsește pe temerarul arheologist și expert în fenomenele oculte în India. Aici, într-un sat uitat de lume și de civilizație, faimosul aventurier are o misiune extrem de grea. Ajutat de partenerii sai, un pusti de 12 ani cu o minte brici și un curaj nebun și un cântăreț de club de noapte, Indiana Jones (Harrison Ford) trebuie sa găsească o piatra misterioasa despre care localnicii cred ca ar deține puteri supranaturale. După ce piatra a fost furata, copii au început sa dispară și localnicii pun acest val de nenorocirii pe seama dispariției acesteia. Cauza par a fi blestemele aruncate asupra satului de practicanti unui cult demonic, al căror lăcaș este un templu la care pentru a ajunge, trebuie sa fii puțin nebun. Numai Indiana Jones poate remedia situația, după ce va trece, bineînțeles, printr-o serie de aventuri incredibile.

De-a lungul veacurilor, bărbații au făcut război. Unele pentru putere, altele pentru glorie sau onoare, iar altele pentru dragoste. În Grecia antică, pasiunea a doi dintre cei mai legendari iubitori ai istoriei, Parisul, Prințul Troiei și Helen, regina Spartei, au dezlănțuit un război care ar devasta o civilizație. Răpirea Helen de către Paris, care o separă de soțul său, regele Menelaus, este o insultă că Mândria Familiei stabilește că un afront la Menelaus este un afront la fratele ei Agamemnon, puternicul rege al Micene, care întrunește în curând toate marile triburi ale Greciei pentru a o recupera pe Helen de la troieni și pentru a-și apăra onoarea fratelui ei. Adevărul este că lupta lui Agamemnon pentru onoare este coruptă de lăcomia lui incontrolabilă, întrucât trebuie să cucerească Troia pentru a prelua controlul asupra Mării Egee.

În anul 10.191, lumea se află în război pentru controlul planetei Dune - singurul loc unde se găsește eterna substanța "Mirodenia". Dar când un lider renunță la controlul ei, este doar pentru ca el să poată da o lovitură de stat cu ajutorul unor personaje foarte dubioase.