כאבי בן ה-16 הוא בן למשפחה ציונית המתגוררת בבגדאד. חזקאל, דודו של כאבי, המשמש כמנהיג במחתרת, נעצר ונעלם לאחר שכתב בעיתונו מאמר נגד הממשלה בעקבות תלייתו של סוחר יהודי חשוב בעיר בסרה. כאשר כאבי, לוקח על עצמו את המשימה לגלות היכן הוא נמצא, הוא מתגייס למחתרת הציונית. אשתו של חזקאל, ראשל היפה, בת ה- 20, משתתפת עם כאבי בחיפושים. לצידו של כאבי במחתרת פעילה גם אמירה בת ה- 15, תלמידה מחוננת ואהבתו הראשונה של כאבי, שמסתירה מאביה, אחד מנכבדי הקהילה, את פעילותה הציונית, עד לבריחתה הפתאומית לישראל.

ויויאן היא מסורבת גט. היא והטוען שלה זקוקים לעילה כדי לחייב את בעלה בגירושין, ובאין אחת כזאת, על ויויאן לחכות שנים. סדרת הדיונים בבית הדין הרבני, הופכים למופע קפקאי, קומי, בו ה"נתבע" הוא המחליט היחידי על פסק דינו.

קומדיה מרגשת ותמימה על קיץ אחד בחייה של משפחה רבת נפשות. טרוי קרמייקל, בת יחידה במשפחה מלאה בנים, חייבת להיות חזקה, חכמה ומהירת אגרופים במקרה הצורך. למרות שבמשפחת קרמייקל מבלים יזמן רב יותר בוויכוחים מאשר בדיבורים, הם מאוד אוהבים. במהלך קיץ, עדה טרוי לפרידתם והתפייסותם של הוריה, היא עורכת ביקור פרוע בבית דודניתה בוירג'יניה ולמודת להתמודד עם טרגדיה כשזו פורצת אל חייה.

ביל רוהן, נער צעיר המתגורר בפאתי לונדון חווה את מהלכה של מלחמת העולם השנייה, במהלך תקופה זו, ביל לומד על סקס, מוות, אהבה, צביעות, ופגמיהם של מבוגרים וכל זאת בזמן שהוא משוטט בחורבות הבתים שהופצצו בשדרת רוזהיל. אביו הילדותי רודף אחרי חלומות פטריוטיים של תהילה וכל זאת שהוא יושב מאחורי מכונת כתיבה של פקיד צבאי, אחותו בת ההעשרה פורקת כל עול,אמו לא מצליחה להתמודד עם המצב, הסרט מביא את קורותיה של המשפחה בתקופת הבליץ על לונדון. בזמן שהמבוגרים מנסים להתמודד עם קשיי המלחמה, מבעד לעיניים צעירות היא דווקא נראית כהרפתקה מסעירה: פצצות הן זיקוקין די-נור, צפלין סורר הוא טווס הפורש את זנבו, הריסות הן אתרים למשחק מחבואים ולבן של נערות תמימות יישבר על-ידי חיילים אמיצים שאולי לא ישובו. סרט התבגרות נבון ומרגש....

פוקסטרוט מספר את סיפורה של משפחה. האב והאם נמצאים בדירתם המרווחת ובנם, החייל, משרת הרחק מהם. אבל למרות המרחק והניתוק המוחלט ביניהם - הם משנים זה את גורלו של זה. פוקסטרוט הוא סיפור על משפחה שמתפרקת ומתאחה, על אהבה שמתמודדת מול כאב, על קבלה, על השלמה, ועל הפער בין הדברים שבשליטתנו לבין אלו שאינם בשליטתנו. סיפור עם תקווה. כמו בסרטו הקודם, "לבנון", בוחן שמוליק מעוז באינטנסיביות בשילוב של ביקורתיות וחמלה, דינאמיקה אנושית הנוצרת ביחידה סגורה, והתוצאה היא שוב מסמך אנושי מרגש מאין כמותו.

לבנון, 1984, מלחמת שלום הגליל, זמן קצר לפני נסיגת צה"ל לרצועת הביטחון. גדי, בוגר קורס קצינים טרי, בנו של איש צבא בכיר, מתמנה למ"מ של מחלקה עייפה ושחוקה מפעילות. דרך עיניו של גדי, חודרים הצופים אל הכפרים הלבנוניים הכבושים, בהם מבצעת המחלקה את סיורי השטח שלה. במהלך הפעילות השוטפת בעת איוש המוצב, מתגלעת מחלוקת בסיסית בין מדיניות היד הקשה של המ"פ טוביה לגישתו ההומניסטית של גדי. ברקע, ההווי הדרום לבנוני של ראשית תקופת הכיבוש הישראלי. הסרט הופק כסרט הסברה פנים צה"לי בנושא התמודדות עם אוכלוסייה אזרחית והושקעו בו משאבים צבאיים כגון צילומי אוויר ממסוקים, אך לבסוף הוחלט להפיצו לציבור הרחב.