סיפורו של הגנרל האמריקאי הנודע שפיקד על טנקים במלחמת העולם השנייה והוביל לניצחונות מרשימים. מהשהות בצפון אפריקה דרך פלישת הגרמנים ועד תבוסת הרייך השלישי - הסרט נוגע בעקיפין גם בחולשותיו של הגנרל, כמו מזגו הרתחני ושיטותיו השנויות במחלוקת. שבעה אוסקרים ובהם לסרט הטוב ביותר, לשחקן הראשי ג'ורג' ס. סקוט (ד"ר סטריינג'לאב) ולבמאי פרנקלין ג' שאפנר (פרפר). פרנסיס פ. קופולה (אפוקליפסה עכשיו) כתב את התסריט.

איש לא היה חייכן, כריזמטי, מהפנט וגם סגור ומנוכר, או במילים אחרות - קוּל יותר ממנו. דין מרטין, בעל הקול המלטף, התזמון הקומי הנדיר וכישרון המשחק המפתיע, היה מהכוכבים הגדולים ביותר שזרחו אי פעם בשמי הבידור האמריקאי.

סיפור חייו של מי שהיה האיש החזק בעולם, נשיא ארה"ב ריצ'רד ניקסון, מימי ילדותו ועד לנפילתו הכואבת בפרשת ווטרגייט. הבמאי אוליבר סטון, שבסרטו ג'יי-אף-קיי כבר ניתח בחדות את המערכת הפוליטית האמריקאית, עושה זאת פעם נוספת. בסרט מרתק ומדובר, הוא בוחן את הסיבות שבעטיין סיים ניקסון את דרכו הפוליטית בצורה שכזו. כל זאת בעזרת הופעה מרשימה של אנת'וני הופקינס בתפקיד הנשיא.

נייג'ל הות'ורן בטור-דה-פורס, כמלך ג'ורג' ה-3, מלכה של אנגליה במאה ה-18, שלקה במחלה מסתורית שהטריפה את דעתו. הדרמה של ניקולס הייטנר (נערי ההיסטוריה) עפ"י מחזהו המצליח של אלן בנט (נערי ההיסטוריה, זקוף ת'אוזן), מתארת את האווירה המשפחתית והפוליטית סביב המלך המסובב, שבאופן בלתי צפוי מאבד מהפוליטקלי קורקטיות וחוקי האטיקט, ומעלה חששות בקרב אנשי החצר ובקרב אשתו וילדיו. את האישה הגרמנייה מגלמת הלן מירן המצוינת (החשוד העיקרי, המלכה) ורופרט אוורט (חשיבותה של רצינות) הוא הנסיך מוויילס.

ארצות הברית של שנות השלושים. תקופת השפל הגדולה. מאות אלפי בני אדם מאבדים את כל רכושם והממשלה מתקשה להשתקם מהתדמית השלילית שרודפת אותה. ג'ון דילינג'ר (ג'וני דפ) מחליט לקחת את החוק לידיים ופוצח בשרשרת מעשי שוד שטרם נראו. חמוש ברובה כריזמה ותמיכת הציבור שמאסו בבנקים, נדמה כי דבר לא יעצור אותו. עד שלתמונה נכנס ג'י אדגר הובר (בילי קרדאפ) שמחליט לעשות סוף לתופעה ועל הדרך לשקם ולהחזיר את אמון הציבור במשטרה. הוא ממנה לתפקיד את מלווין פורביס (כריסטיאן בייל) בתקווה שזה יוכל לעצור את דילינג'ר. אולם, הם לא לקחו בחשבון שדילינג'ר לא ממש שם על שום חוק. מה שהתחיל כתוכנית פשוטה לעצור פורע חוק חמקמק הופך במהרה לאחד הקרבות והמרדפים הקשים ביותר שממשלת ארצות הברית ניהלה אי פעם עם בן אדם אחד.

במאות הקודמות היה נהוג לסרס ילדים בעלי קול פעמונים כדי לשמר את האיכות האנדרוגנית של צלילי גרונם (רק במאה ה- 18 ידוע על כ- 4000 נערים שכאלה). קרלו ברוסקי שנודע בשמו הבימתי פארינלי (1705-82) הוא אחד מזמרי האופרה המסורסים המפורסמים ביותר בהיסטוריה של עולם המוסיקה. הוא יצא עם ריקרדו אחיו לכבוש את עולמות הקונצרטים של אירופה. ריקרדו הלחין את המוסיקה (הבינונית) שלו ופארינלי שר. פארינלי חיזר אחרי נשים וריקרדו השלים את האקט המיני נוכח אין- אונותו של אחיו. סביב היחסים הסימביוטיים בין השניים בונה קורביו את הסרט, אך עיקר כוחו של "פארינלי" נשען על האיכויות הקוליות, הנבנות בסיוע אמצעים דיגיטליים חדשניים והופכות את הצפיה לחוויה יוצאת דופן.