במשך שנים ניסה ג'ואל באריש לגרום למערכת היחסים שלו ושל זוגתו, קלמנטיין קרוזינסקי, לעבוד כמו שצריך, אך ללא הואיל. עולמו של ג'ואל חרב עליו כשהוא מגלה כי קלמנטיין עברה תהליך שמוחק את הזכרונות הישנים שלה ומכניס חדשים בהם הוא לא מופיע - כך שהיא אינה זוכרת דבר ממערכת היחסים. בצעד נואש, ג'ואל עובר את אותו ההליך, אך במהלכו מגלה כי הוא אינו רוצה למוחקה כליל, ועושה הכל כדי להשאירה בזכרונו.
שתי בובות - הקאובוי וודי, הצעצוע האהוב על הילד אנדי; ומגן החלל באז שנות אור, הצעצוע החדש והמשוכלל שמשוכנע שהוא אכן לוחם חלל נועז - מתחרים על ליבו של הילד אנדי, אך כשהם נופלים בטעות לידיו של ילד מרושע, עליהם לאחד כוחות, להתגבר על משקעי העבר ולצאת להרפתקה של חייהם כדי למצוא את הדרך הביתה.
דרמת בית משפט שמעמתת בין ג'ימי סטיוארט ("חלון אחורי") לג'ורג' ס. סקוט ("ד"ר סטריינג'לאב"), כשני עורכי דין, משני צדי המתרס, בפרשיית אונס ורצח. ביים בקפידה אוטו פרמינגר ("אקסודוס") ואת המוזיקה כתב דיוק אלינגטון. הסרט היה מועמד לשבעה פרסי אוסקר.
סרטו רחב היריעה של הבמאי האיטלקי ברנרדו ברטולוצ'י (חולמים) אשר זכה בתשעה פרסי אוסקר בשנת 1988, ביניהם הסרט הטוב ביותר והבמאי הטוב ביותר. הסרט מביא את סיפורו של קיסר סין האחרון פו-יי, שעלה לגדולה בתפקיד המלוכה בגיל שלוש ופינה את הכיסא בגיל שש. הסרט ממשיך ועוקב אחר גורלו ההפכפך של הילד שהובטח לו גן של שושנים, עד מותו כגנן בשנת 1967, עקב המהפכה התרבותית בסין. הסרט כולל צילומים נדירים מן העיר האסורה. עם סקמוטו ריוצ'י (עיני נחש), ג'ון לונה (ניצוד), ג'ואן צ'ן (פיתויו של נזיר), פיטר אוטול (סופרגירל). הסרט זכה לפרסים רבים ברחבי העולם ביניהם פרס גלובוס הזהב ופרס BAFTA היוקרתי.
המסך עולה על "קפה מולר" של הכוריאוגרפית פינה באוש. בין הצופים יושבים גם בניניו, אח רחמן בבית חולים, ומרקו, סופר ועיתונאי. כשיורד המסך, זולגות דמעות מעיניו של מרקו, בניניו מרגיש אותו דבר אבל מתבייש לבכות. לאחר מספר חודשים נפגשים השניים שוב בבית חולים שיקומי, בניניו מטפל באליסיה (ווטלינג), רקדנית צעירה שנפגעה בתאונת דרכים ושוכבת מחוסרת הכרה. מרקו מגיע בכדי להיות לצידה של לידיה, לוחמת שוורים דכאונית איתה הוא ניהל מערכת יחסים עד המפגש חסר המזל שלה עם שור. חוסר הביטחון הגברי? בדידות ואהבה? חוסר יכולת לתקשר? אלמדובר עוסק בכל הנושאים האלו ועוד.
הבמאי ההודי הגדול סטיאג'יט ריי (פאתר פאנצ'אלי) מנציח בסרטו עולם הולך ונעלם, שבמרכזו האריסטוקרטיה הפיאודלית של בנגל ותמיכתה באמנות, שדעכה יחד איתה. ביסאמבהאר רוי הוא אריסטוקרט שכזה, שכספו כמעט ונכחד אך מעמדו החברתי עדיין איתן. למרות שהירושה המשפחתית כבר בדרך למשכון, רוי עדיין מארח קונצרטים פרטיים ויקרים בארמונו המתפורר. הדחף שלו להמשיך ולבזבז את כל כספו על אירועים כאלה רק גדל אל מול סיפורו של צעיר חצוף, שמטפס בסולם המעמדות החברתיים.
אדה מקג'ארט, (הולי האנטר) אישה אילמת המוצאת בפסנתר את הכלי לביטוי עצמיותה. אביה משיא אותה לחוואי ניו זילנדי, ומשגר אותה ואת בתה לחוף ניו זילנד עם הפסנתר, הבעל הטרי, אליסטר סטיוארט (סאם ניל) אינו מודע לצורך הנפשי של רעייתו בפסנתר, ומותיר אותו מאחור על החוף,בצר לה, פונה אדה לג'ורג' באינס (הארווי קיטל) החוואי השכן, ומבקשת ממנו שיעלה עבורה את הפסנתר מהחוף, ובין השניים מתפתחת מערכת יחסים מורכבת. סרט ניו זילנדי רגיש זה, זכה בפרס האוסקר לסרט הזר בשנת 1993, הסרט מתאר באופן חודר את רגשותיהם העצורים של הבעל המופנם, האישה האילמת, המובאת למקום פראי ומנוכר, והשכן הנוקט בפעולות לא שיגרתיות ע"מ זכות באהבתה. הסיום הדרמטי ישאיר אתכם עם הרהורים על כח רצון החיים.
העיבוד של בונואל לרומן מאת ז'וזף קאסל, נחשב עד היום מופת לאדפטציה קולנועית. סוורין, אשה צעירה ופריז'ידית המאוהבת בבעלה, מנהלת חיים כפולים: ביום היא רעיה למופת ובלילה פרוצה המממשת את הפרוורסיות של לקוחותיה. בונואל שוטח את השקפותיו על ההבחנות בין טוב ורע, אירוטיקה ומוסר, אהבה ומוסכמות. את השיפוט המוסרי הוא מותיר בידי הצופים.
הוא היה סופר. הוא חשב שהוא כותב על העתיד אך זה בעצם היה העבר. זהו סיפור, רכבת מיסתורית עוזבת ל-2046 פעם בכמה זמן. לכל אחד שהלך לשם הייתה אותה המטרה - לתפוס מחדש את הזיכרונות האבודים שלהם. זה נאמר ב-2046, שום דבר לא השתנה מעולם. אף אחד לא ידע בביטחון שזוהי האמת, בגלל שכל מי שהלך לשם מעולם לא חזר - מלבד אדם אחד. הוא היה שם. הוא החליט לעזוב. הוא רצה לשנות.
על בסיס סיפורים מאת ריימונד קרבר, טווה רוברט אלטמן סרט רחב יריעה ששלל עלילות המשנה שלו בנויות סביב לא פחות מ22- דמויות. קליידוסקופ הרמוני מושלם הנע מגיבור אחד למשנהו, מלוקיישן אחד לאחר, ובתוך כך חושף את השקפת עולמו האישית של יוצרו. "יצירת מופת" תהיה הגדרה הולמת ל"תמונות קצרות". (מ"האוזן השלישית").
עיבוד מרשים לספרו החשוב של גינתר גראס, שהקדים את זמנו בעשור לפחות. סיפור משפחתו של הילד אוסקר דרך זווית הראייה של מי שבחר להפסיק לגדול כשגילה עד כמה מלוכלך ולא אמין הוא עולמם של המבוגרים, ובסופו של דבר בחר ליטול בו חלק. עלייתם של הנאצים לשלטון מאפשרת גם לחריג כמו אוסקר להשתלב בחברה הארית הטהורה, ונפילתם היא הפתח שלו להשתחרר מהאינפנטיליות שבה דבק כל חייו. הילד דיוויד בננט - שמופיע היום בעיקר בתיאטרון - העניק לעיבוד הקולנועי חלק נכבד מייחודו. הסרט זכה באוסקר לסרט הזר
למלאכים החיים לא קלים. סת' (קייג') מרחף בין בני האדם, ומתחיל לקנא בהם. הוא רוצה לגעת, לטעום, להריח, ובמיוחד לאהוב את מגי (ריאן). מגי היא מנתחת מצליחה המתמודדת עם המוות מדי יום, ולא בקלות היא מצליחה להתאהב בסת' שהגיע מהמוות. קסיאל (בראואר) הוא מלאך תומך שמזהיר את סת' מהחזרה לעולם החיים, ומסינג'ר (פרנץ), על ערש דוואי, רואה את סת' המלאך. אהבה בלתי אפשרית כשהשמיים הם הגבול.
לסוחר סמים ונרקומן לשעבר (ווילם דפו, עמוק במים), בעל קליינטורה המורכבת כמעט בלעדית מעשירים, יש ייסורי מצפון לגבי עבודתו. הוא עדיין לא הצליח להתגבר על הפרידה מאשתו, ושניים מלקוחותיו מתחילים לתהות לגבי בריאות הנפש שלו ויכולתו לבצע את עבודתו. בינתיים מישהו רוצח נשים, ונראה כי הרציחות קשורות לעסקי סמים.
ג'ון ווטרס נשאר תמיד נאמן לגרסתו המרוסקת של אמריקה, וזה בולט אולי יותר מכל בסרט הזה, המגולל את מאבקם של באבס ג'ונסון, טרנסווסטיט ענקית מימדים (דיוויין) ובנה, לשמור על התואר "האנשים המטונפים ביותר באמריקה". אפילו הדור שידע את "ג'קאס" ו"אפקט הפחד" לא יוכל להישאר אדיש למעלליהם של השניים, ובמיוחד לרגע השיא בו באבס טועמת להנאתה צואת כלבים מהבילה. למעשה, כל ז'אנר ההגעלות הטלויזיוני חייב לא מעט לסרטו של ווטרס. סרט ההמשך "Flamingos Forever" נכתב אבל מעולם לא צולם, בעקבות מותה ללא עת של דיוויין.
סיפורם של קני פרקר ולוליטה נאוויקי, אשר כל אחד מהם נאבק בשדים משל עצמו, אשר נפגשים לראשונה במקרה בשיקגו ומאז כרתו ברית לטייל לאורך המדינה עד לגשר הזהב ושם להתאבד... ביחד.
דרמה קומית. אמא של משפחה גדולה ממוצא פולני מנהלת רומן ארוך שנים עם גבר בשם רומן. יש לה ארבעה בנים ובת, וכולם גרים בבית אחד בדטרויט יחד עם משפחתו של אחד הבנים. הבת הצעירה במשפחה נכנסת להריון מהשכן השוטר, וכולם לוחצים עליו שיתחתן עמה. עם קלייר דיינס ("הומלנד", "רומיאו וג'ולייט"), גבריאל ביירן("בטיפול") לנה אולין ("שונאים- סיפור אהבה", "שוקולד"), מילי אביטל וראדה סרביג'ה ("סנאץ'", "עיניים עצומות לרווחה"). "חתונה פולנית" הוא סרטה הראשון של תרזה קונלי, שכתבה וביימה.