Omalaatuinen keksijä on tehnyt autostaan aikakoneen. Vempainta kokeileva teinipoika joutuu 1950-luvulle, vanhempiensa nuoruuteen. Menneisyyden kulkuun ei pitäisi puuttua, mutta mikä neuvoksi, kun oma äiti ihastuu tulevaan poikaansa ja hylkää miehen, josta pitäisi tulla pojan isä?

Kaupungin valojen alussa prameilu ja muodollisuus saavat huutia, ja elokuvan loppukohtaus on jäänyt historiaan. Kaupungin valot pakahduttaa ja kutittelee nauruhermoja alusta loppuun. Vuonna 1998 Yhdysvaltain elokuvainstituutti nimesi elokuvan 100 parhaan amerikkalaiselokuvan joukkoon. Äänielokuvat olivat jo lyöneet itsensä läpi, mutta Charles Chaplin porskutti elokuvateollisuuden vastavirtaan julkaisemalla mykkäelokuvan, jossa oli vain musiikkia ja äänitehosteita. Kaupungin valoissa Chaplinin tunnettu Kulkuri-hahmo hauskuttaa ja herättää tunteita keräämällä rahaa leikkaukseen, jolla sokea kukkaistyttö voisi saada näkönsä takaisin. Kulkuri lakaisee katuja, nyrkkeilee, esittää miljonääriä ja estää oikean miljonäärin itsemurhan. Viesti on sanaton mutta yleismaailmallinen: rakkaus on sokea.

Kultakuume (The Gold Rush) on vuonna 1925 valmistunut yhdysvaltalainen mykkäelokuva, jonka ohjasi, käsikirjoitti ja tuotti Charles Chaplin. Pääosissa olivat Chaplinin ohella Mack Swain, Tom Murray ja Georgia Hale.

Manhattan on 1979 valmistunut romanttinen komediafilmi Isaac Davisista (Woody Allen), kahdesti eronneesta 42-vuotiaasta komediakirjoittajasta, joka tapailee 17-vuotaista lukiolaistyttöä (Mariel Hemingway). Isaac kuitenkin rakastuu parhaan ystävänsä kumppaniin (Diane Keaton). Käsikirjoituksen laativat Allen ja Marshall Brickman, joka osallistui myös elokuvan Annie Hall tekemiseen, ja sen ohjasi Allen. Manhattan on mustavalkoinen laajakangaselokuva.

Neuroottinen newyorkilaiskoomikko Alvy Singer yrittää ymmärtää, miksi hänen monipolvinen parisuhteensa ei onnistunut. Alvy tapaa laulaja Annie Hallin tenniskentällä, ja hyvin erilaisista luonteistaan huolimatta he rakastuvat toisiinsa. Yhteenmuutto ei kuitenkaan suju ongelmitta, ja pari päättää erota, mutta suhde ei suinkaan pääty siihen.

Valkoinen, Kieslowskin väritrilogian keskimmäinen osa kertoo tasa-arvosta. Onko sitä ja missä? Puolalainen kampaaja Karol ja ranskalainen valokuvamalli Dominique ottavat avioeron. Dominique voittaa oikeudenkäynnin ja Karol menettää kaiken; kampaamon, rahat ja ennen kaikkea Dominiquen rakkauden. Pariisin metrossa Karol tapaa maanmiehensä, joka järjestää hänet matka-arkussa takaisin Puolaan. Entinen kotimaa elää kommunismin jälkeistä sekasortoa jossa kaikki liiketoimet ovat mahdollisia, monet laittomatkin. Äkkirikastunut ja katkera Karol alkaa hautoa kostosuunnitelmia.

Vaitelias mies (The Quiet Man) on John Fordin ohjaama yhdysvaltalainen romanttinen komediaelokuva vuodelta 1952. Se sijoittuu Irlannin vehreisiin maisemiin ja kertoo entisen ammattilaisnyrkkeilijän ja temperamenttisen irlantilaisnaisen romanssista.

Tylsä verotarkastaja Harold alkaa kuulla kertojanäänen päässään ja tajuaa olevansa kirjan henkilöhahmo. Hänen on löydettävä tarinansa kirjoittaja ennen kuin tämä keksii kuinka Harold pääsee hengestään.

Naamioitu nuori mies seisoo talon katolla korkean mainoskyltin päällä. Mies väittää olevansa Don Juan, maailman suurin rakastaja, tuhansien naisten viettelijä. Kadotettuaan ainoan oikean rakkautensa hänellä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin hypätä alas. Poliisi kutsuu paikalle kokeneen psykiatrin, tri Jack Micklerin, joka houkuttelee epätoivoisen rakastajan alas. Seuraavan kymmenen päivän aikana Don Juan kertoo Micklerille ihmeellisistä kokemuksistaan maailman suurimpana viettelijänä.

Mikä neuvoksi, kun se oikea hylkää? Maggie haluaa kostaa ex-poikaystävälleen, ja Sam haluaa entisen tyttöystävänsä takaisin. Yhdessä he ryhtyvät punomaan juonia entisten rakastettujensa elämän pilaamiseksi, keinolla millä hyvänsä. Lopputuloksena on hulvaton komedia rakkauden kääntöpuolesta ja vähän rakkaudestakin, sillä tutkimattomat ovat koston tiet...

Kilpparit ovat ajatuneet erilleen toisistaan mutta heidän on jälleen yhdistettävä voimansa muinaisten olioiden uhatessa maata.