În capodopera delicioasă și satirică a lui Luis Buñuel, un sextet de clasă superioară se așază la cină, dar nu mănâncă niciodată, încercările lor sunt în continu împiedicate de un amestec de evenimente vaduvilliene atât reale cât și imaginate.

Peisajul politicii interne a Rusiei Sovietice din anii 1950 se transformă într-o comedie neagră în acest film regizat de Armando Iannucci, câștigător al premiilor Oscar și Emmy. În noaptea zilei de 2 martie 1953, un bărbat moare. Un accident vascular cerebral i-a cuprins tot corpul. Se sperie. Este pe cale să își dea ultima suflare și dacă îți joci cărțile corect atunci acest job poate fi al tău. Acest om este Joseph Stalin - dictator, călău, precum și Secretarul General al URSS. Moartea lui Stalin este o parodie despre cele două zile de dinaintea funeraliilor “Părintelui Națiunii”. Zilele care pun în lumină atmosfera sarcastică a nebuniei, depravării și inumanității regimului totalitar. Zilele în care bărbații din jurul lui [Stalin] se vor lupta pentru a-i prelua puterea. Toate acestea bazate pe evenimente adevărate.

Actiunea se petrece pe coastele Californiei, in primele zile dupa dezastrul provocat de japonezi flotei Statelor Unite de la Pearl Harbor. Panica e pe cale sa-i cuprinda pe californieni, care se asteapta la o invazie. Si in timp ce un ditamai general de armata este insarcinat cu apararea coastei, comandantul unui submarin japonez din zona are cu totul altfel de probleme, nestiind cum sa procedeze cu o tanara inotatoare, esuata pe cosul submarinului. Toti tinerii sunt cuprinsi de patriotismul cel mai inflacarat; un pilot survoleaza neobosit granitele, sfarsind prin a se prabusi in mijlocul Bulevardului Hollywood; un localnic e incantat ca, in sfarsit, isi va putea testa tunurile instalate; acasa tanchistii fac exercitii; ofiterii au acum ocazia sa se faleasca in fata iubitelor…