Rashomon – paholaisen temppeli, myös Rashomon – paholaisen portti on vuonna 1950 ensi-iltansa saanut japanilainen elokuva. Sen on ohjannut Akira Kurosawa, ja elokuva perustuu kahteen Ryūnosuke Akutagawan kirjoittamaan tarinaan. Rashomon sai Venetsian elokuvajuhlien Kultaisen leijonan vuonna 1951. Rashomon oli Kurosawan läpimurtoelokuva[1], ja sen jälkeen yleensäkin japanilainen elokuva on noussut kansainväliseen suosioon. Elokuvaa pidetään yhtenä Kurosawan parhaista.Elokuvassa kuvataan murhaa ja raiskausta neljän eri todistajan kertomien selostusten kautta. Elokuvan juoni asettaa totuuden luonteen kyseenalaiseksi. Katsojan on kuitenkin määrä omaksua epätoivon sijaan myönteinen asenne – kuten köyhä mies, joka ottaa hylätyn lapsen suojaansa. Kurosawa poikkeaa elokuvaperinteestä, jossa roolihenkilö voi valehdella, mutta näytetty takauma kertoo touuden. Elokuva ei kuitenkaan torju katsojaa, vaan päinvastoin vetää hänet mukaan pohtimaan totuutta.

Lupaava nuori lakimies Andrew Beckett on juuri saanut potkut arvostetusta lakifirmasta. Työtoverit väittävät ettei hän ollut tarpeeksi hyvä, mutta Andrewin mielestä todellinen syy on hänen sairastumisensa aidsiin. Puolustaakseen oikeuksiaan Andrew haastaa firman oikeuteen. Yhdeksän asianajajaa kieltäytyy kunniasta, kunnes teräväpäinen ja peräänantamaton Joe Miller suostuu ottamaan tehtävän vastaan.

Kuuma kesäkuun päivä 60-luvun Hell's Kitchenissä muuttaa lopullisesti neljän nuoren pojan elämän. Tommy, John, Michael ja Shakes tekevät kepposen, jonka seurauksena vanhan mies kuolee. Huoleton nuoruus on hetkessä ohi, kun pojat joutuvat nuorisovankilaan. Elämä Wilkinsonin poikakodin vartijoiden armoilla jättää poikiin lähtemättömät jäljet. Arvet, jotka vaalenevat vasta useita vuosia myuöhemmin. Silloin kun on takaisinmaksun aika.

Kertoo kahdesta murhasta. Toinen on brutaali ja järjetön, toinen siistimpi ja perusteltu. Pidennetty versio Kymmenen käskyä -sarjan viidennestä jaksosta Älä tapa.

Kavellessään halki Istanbulin lentokentän nuori amerikkalainen yliopisti-opiskelija Billy Hayes on ymmärrettävästi äärimmäisen hermostunut - onhan hänen rintaansa teipattuna kaksi kiloa hasista. Tarkkasilmäiset viranomaiset ottavat hänet kiini ja tästä alkaa Hayesin tositapahtumiin perustuva tarina hänen painajaismaisista kokemuksistaa turkkilaisessa vankilassa. Hän sai neljän vuoden tuomion ja koko tämän ajan hän joutui kärsimään raa'an päävanginvartijan sadistisesta kidutuksesta. Hayes päätti kuitenkin sinnikkäästi odottaa vapautumistaan. Mutta kun hänellä on enää vain muutama päivä kärsimättä tuomiostaan, Korkein oikeus päättä tehdä hänestä varoittavan esimerkin muulle maailmalle ja pidentää tuomion 30 vuoteen. Lopulta hänet passitetaan vankilan eläimelliseeen mielisairaalaan. Vain tyttöystävän vierailu antaa hänelle voimia yrittää viimeistä pakomahdollisuutta ...hyppyä keskiyön pikajunaan.

Susanin kääntymys (Miracle on 34th Street) on George Seatonin ohjaama yhdysvaltalainen jouluelokuva vuodelta 1947. Elokuvassa tavaratalon joulupukkina työskentelevä Kris Kringle joutuu oikeuden edessä todistamaan olevansa oikea joulupukki. Elokuva sai kolme Oscar-palkintoa. Palkinnot tulivat parhaasta alkuperäistarinasta, parhaasta sovitetusta käsikirjoituksesta ja Edmund Gwennille parhaasta miessivuosasta roolistaan Kris Kringlenä.

Josey Aimes ei halua muuta kuin kunnon työpaikan, jotta hän saa ruokaa pöytään ja pystyy huolehtimaan lapsistaan. Sen sijaan hän saa osakseen uhkauksia, loukkauksia, tuijotuksia, käpälöintejä, väheksyntää, hyökkäyksiä ja nimittelyä. "Kestä se kuin mies", hänen julma miespuolinen pomonsa sanoo. Josey ei kestä kuin mies, vaan kuin ihminen - ja taistelee vastaan.

Panamaan sijoitettujen amerikkalaisten sissien taisteluharjoitus hurrikaanin repimässä viidakossa päättyy pelätyn kouluttajakersantti Nathan Westin ja useiden sotilaiden salaperäiseen katoamiseen. Tukikohtaan palaa vain kaksi sotilasta, joista toinen on vaikeasti haavoittunut ja toinen kieltäytyy puhumasta tapausta tutkivalle kapteeni Julia Osbornelle. Tukikohdan komentaja kutsuu apuun huippukuulustelijana tunnetun Tom Hardyn, entisen sissin ja nykyisen huumekytän, jota tutkitaan parhaillaan epäillystä lahjusten vastaanotosta. Hän saakin viidakosta palanneet sotilaat pian puhumaan, mutta heidän kertomuksensa ovat keskenään ristiriitaisia. Hardylla ja Osbornella on vain muutama tunti aikaa selvittää, mitä viidakossa tapahtui ja miksi...

Pienessä Arkansas kaupungissa kaikki tuntevat toisensa. Annie Wilson asuu siellä kolmen poikansa kanssa ja elättää perheensä ennustamalla ja lukemalla korteista. Rikkaan miehen tytär katoaa ja poliisi joutuu turvautumaan Annien apuun, koska tutkimukset eivät etene. Ruumis löytyy lopulta Annien painajaismaisten unien perusteella.

Philippa on Torinossa toimiva englanninkielen opettaja, joka on vuosien varrella nähnyt huumeiden tekevän tuhojaan oppilaiden parissa. Jopa opettajan aviomies on päätynyt huumeiden uhriksi. Philippa haluaa, että huumekauppias Vendice joutuu tilille levittämästään kärsimyksestä. Poliisi ei kuitenkaan voi tehdä mitään kunniallisen liikemiehen julkisivun taakse kätkeytyvälle huumeparonille. Philippa päättää ottaa ohjat omiin käsiinsä...

Claire Kubik on fiksu ja seksikäs asianajaja, jonka täydellinen maailma romahtaa kun FBI syyttää hänen miestään viattomien siviilien murhasta armeijan salaisen operaation aikana 15 vuotta aiemmin. Armeijan ovelan ex-lakimiehen avulla Claire käy taisteluun puhdistaakseen miehensä nimen. Kun tulenarat tutkimukset ovat paljastaa hallituksen osallisuuden operaatiossa, on Clairen riskeerattava uransa – ja henkensä – paljastaakseen totuuden.