אחד משיאי תחיית סרטי הגנגסטרים של שנות השמונים. סרטו האחרון של האיטלקי המנוח, חובב המיתוסים האמריקאיים, סרג'יו לאונה. אפוס מרהיב עין ומרגש על ידידותם ארוכת השנים של נודלס ומקס, משנת 1929 ועד 1983. מהילדות ברובע היהודי של דרום מזרח מנהטן, דרך הפיכתם לפושעים בתקופת חוק היובש ועד להפיכתם לבחירי המאפיה הניו יורקית. זהו סיפור על אחוות גברים הומוסקסואלית לטנטית, שמזכירה ידידויות דומות בסרטי הגנגסטרים האיטלקיים. אחד הסרטים הטובים של העשור הקודם.

סרטו האילם האחרון של צ'רלי צ'פלין, שיש בו אמירה נוקבת על החברה המתועשת, על צביעות בורגנית, ועל חוק וסדר בחברה דמוקרטית לכאורה. היחיד כמי שנשחק בין גלגלי המערכת, וכמי שהליכתו בסך כחלק מעדר אינה מבטיחה אותו מפגעי הממונים.

שני מוזיקאים שבניגוד לטובתם צפו בחיסול חשבונות אכזרי של המאפיה, נאלצים להצטרף לחבורה של להקת בנות בלבד העושה את דרכה למיאמי. טוני קרטיס הוא הסקסופוניסטית ג'וזפין וג'ק למון הוא דפני, נגנית הקונטרבס. חייהם מסתבכים כאשר הם מתאהבים בשוגר קיין, זמרת הלהקה (מרילין מונרו). הבימוי הנפלא, התסריט השנון והמשחק יוצא הדופן הופכים את הקומדיה המקברית שההתחזות נמשכת לכל אורכה, לסרט הדראג האולטימטיבי של כל הזמנים. למרבה ההפתעה ואי הצדק האוסקר הבודד שהוענק לסרט היה עבור התלבושות.

מהחשובים והמשפיעים ביותר שבין סרטי הניאו-ריאליזם האיטלקי. הסרט עוקב אחר שחרור איטליה מידי השלטון הפשיסטי והכיבוש הגרמני בידי הכוחות האמריקנים. הבמאי רוברטו רוסליני (גרמניה שנת אפס) בונה את הסרט מסיפורים שונים של גיבורים עממיים באיטלה. צילומי הרחובות ללא תאורה וללא תפאורה השפיעו על רבים מיוצרי הקולנוע החל משנות החמישים. עם אנה מניאני הגדולה (מאמא רומא, בליסימה).

ג'פרסון סמית, מנהיג תנועת נוער צעיר ואידיאליסטי, נשלח לבית הנבחרים, במקומו של סנטור, שהלך לעולמו. שולחיו המושחתים - מושל המדינה ואיל עיתונות - סבורים שתמימותו של האיש לא תאפשר לו להתחקות אחר מעשיהם ולחשוף אותם ברבים. בוושינגטון, מבהירה לו מזכירתו, כי דווקא הוא ולא אחר זכה במשרה. הפוליטיקאי הירוק והבלתי משופשף, נאלץ לצאת למלחמה נגד מכונה מפלגתית, מושחתת ומשומנת היטב ונגד עיתונות עוינת. "מה שחסר לו בניסיון, הוא משלים בלחימה", מאפיין מישהו בסרט את סמית. ואכן, התכונה הזו היא המסייעת לו, בסופו של דבר, לגבור על הנבלים ולזכות במלחמה אבודה מראש. "מר סמית הולך לוושינגטון" הוא סרטו הרוזוולטי ביותר של קאפרה.

סוכן סי-איי-איי פונה לבתו של אדם שהורשע בריגול לטובת גרמניה הנאצית, למען תחשוף את פעילותיהם של כמה מחבריו הנאצים של אביה, שפועלים בריו דה-ז'נרו. במהלך היכרותם של הסוכן והמגוייסת החדשה, השניים מתאהבים, אבל במסגרת פעילותה, מתחתנת האישה בריו עם אחד החשודים.

פושע קטן משתחרר מהכלא לאחר חמש שנות מאסר ומתכנן לשדוד שני מיליון דולר ממסלול מירוצים. הכול מסתבך כשאחד מהשותפים מחליט שיש לו תוכניות משלו. לכאורה, העלילה סתמית וכבר נעשו אינסוף סרטים כאלה; בפועל, משתמש סטנלי קובריק (בסרטו הארוך השלישי) בעלילה שנעה קדימה ואחורה על ציר הזמן, במעברים חדים בין הדמויות כדי להציג יצירה מורכבת ואפלולית ששימשה בהמשך כבסיס לסרטים רבים אחרים, ביניהם "כלבי אשמורת" של טרנטינו. באופן מבריק מגיש לנו קובריק יצירה בעלת מאפיינים פוסט-מודרנים בחבילה פילם-נוארית.

ג'ואן קרופורד הדיווה בתפקיד חייה שגם הקנה לה פרס אוסקר. מילדרד היא אם חד הורית שנאלצת לרצות את צימאונה הגדול של בתה לנוחיות וכסף. אט אט עולה מילדרד בסולם ההכנסות, אבל הבת חסרת מעצורים, עד כדי פיתויו של בעלה החדש של אמה. מלודרמת פילם נואר מהחשובות בתולדות הקולנוע גם בשל הצגה של "האישה החדשה" שצצה לה בשנות ה-40, זו שלא זקוקה תמיד לכתף גברית שתתמוך בה. מקס שטיינר שכתב את המוזיקה לקלאסיקות כמו "רעל ותחרה" ו"קזבלנקה" אחראי גם כאן לפסקול המעולה.

פריז 1944, מלחמת העולם השנייה. משטר וישי הפרו-נאצי שולט בצרפת. פעיל הרזיסטאנס הצרפתי מנסה להטות ממסלולה רכבת שנוסעת לכיוון גרמניה ועליה מטען של אוצרות אמנות. ג'ון פרנקנהיימר (השליח ממנצ'וריה) ביים מותחן אקשן מלחמתי מעולה, בכיכובו של ברט לאנקסטר (איש הציפורים מאלקטרז).

תוף הפעולה ההיסטורי הראשון בין הבמאי יוזף פון שטרנברג (בלונד ונוס) לכוכבת העל שייצר ושילח אל התרבות המערבית, הלא היא מרלן דיטריך האגדית. מורה בתיכון מתאהב על מעל הראש בלולה לולה, זמרת קברטים עם נטייה אנדרוגנית, ועוזב הכל למענה, בעוד היא מנצלת את רגשותיו עד הסוף המר. הדמות שבנתה דיטריך עיצבה את ה"ואמפ" שתאפיין את עבודותיה בהוליווד. יצירה חשובה של הקולנוע הגרמני טרם עליית הנאצים, על פי ספרו של היינריך מאן. חובה! כולל קומנטרי ואת האודישן של דיטריך.

סמי-דוקומנטרי שמתאר סופשבוע טיפוסי בכפר ובו מספר דמויות, ביניהם זבנית, סטאטיסט, דוגמנית ונהג מונית כולם ברלינאים בתקופת החרות הגרמנית של שנות ה-20. הסרט שהשפיע רבות על יוצרי הניאוריאליזם האיטלקי והגל החדש, היה גם מקפצת הקריירה של כמה מהשמות הבולטים בקולנוע ההוליוודי, לאחר שברחו מפני הנאצים: רוברט סיודמאק (The Killers), אדגר אולמר (Detour), בילי ווילדר (שדרות סאנסט) שהיה כאן תסריטאי, ופרד זינמן (בצהרי היום).

מבוסס על ספרו של ג'וסף קנון, "הגרמני הטוב" מספר על ההריסות של אחרי מלחמת העולם ה-II בברלין, היכן שכתב צבאי, ג'ייק גיסמר (קלוני) מסתבך עם לנה בראנדט (בלאנשט), מאהבת לשעבר שבעלה הוא המטרה לציד של הכוחות האמריקנים והרוסים. קנוניות רבות מנסה ג'ייק לגלות, בעודו מנסה לחשוף את סודה של לנה, שמתחבאת בייאושה להוציא את בעלה מברלין. לטולי (מגוויר), חייל אמריקאי, שהוצב כדי להיות לג'ייק לנהג בברלין, יש קשרים בשוק השחור, שאולי יהיו הסיכוי היחיד של לנה,. או שיוביל אותם לשביל אפל יותר.

זה הוא סרט האימה החמישי והאחרון שבו כריסטופר לי הוותיק (מ"דרקולה" בשנות החמישים ועד סרטי "שר הטבעות" ו"צ'לי בממלכת השוקולד" במאה ה-21) מגלם את דמותו של הסיני הרשע חמור הסבר וחסר הרחמים בעל השפם הסיני הארוך, פו מנצ'ו.