סרטו המודרניסטי והקיצוני ביותר של ברגמן – מעין מסה אינטלקטואלית על משמעות הקיום (אם בכלל יש כזו), על הקו הדק בין מציאות לפיקציה, בין שפיות לטירוף, ועל אומנות הקולנוע. שחקנית שנדרה נדר של שתיקה, עוברת לחיות בבקתה מבודדת, מטופלת באחות שדומה לה מאוד.בדמיון הזה בין השחקניות ליב אולמן ("תמונות מחיי נישואין") לביבי אנדרסון ("פני המכשף"), עושה ברגמן שימוש לצורך טשטוש הזהות בין שתיהן (עד כדי כך שבאחד השוטים, פניהן מתמזגים זה בזה).
טוביה החולב, יהודי עני מהעיירה אנטבקה - "שטעטל" יהודי טיפוסי באימפריה הרוסית, מגדל פרות ומוכר מוצרי חלב וגבינה לבני העיירה כשהוא מושך עם סוסו את עגלת החלב. הוא ואישתו גולדה בורכו בחמש בנות, כששלושת הראשונות מעמידות אותו בקונפליקט של המסורת מול המודרניזיציה: האם להשיא אותן לשידוך הנאות לו מצפה העיירה (גביר אמיד, תלמיד חכם), או לתת להן להינשא למושאי אהבתן.בתו הבכורה, צייטל, מאוהבת במוטל, חייט צעיר ועני. ינטה השדכנית משכנעת את גולדה להשיא את צייטל לקצב קשיש ועשיר בשם לייזר וולף, אולם טוביה נעתר לדמעותיה של צייטל ומרשה לה להנשא למוטל. גם בתם
קונור בן ה- 13 מתעורר בבהלה מהסיוט הלילי הקבוע שלו ומגלה בחלונו מפלצת דמוית עץ. המפלצת מתעקשת כי קונור עצמו הוא זה שזימן אותה, ומציעה לו שלושה סיפורים משלה בתמורה לכך שיספר לה את הסיוט שלו. חילופי הסיפורים בין קונור למפלצת עוזרים לו להתמודד עם בדידותו החברתית ועם מצבה הבריאותי המדרדר של אמו, שעוברת טיפולים כימותרפיים.
סרטו של ג’ון קרפנטר (ליל המסכות). מדענים מגלים קופסת מתכת עתיקה אטומה, שבתוכה כלואים כוחות דמוניים המתחילים לגלות אותות חיים. את הקופסא אפשר לפתוח רק מבפנים, אולם כשאנשי צוות המדענים מתחילים להיעלם בזה אחר זה – חבריהם חייבים למצוא דרך להילחם בחומר השטני.
הסרט מתאר יום בחייהם של מספר צעירים ביוסטון, אשר מסתובבים ברחבי העיר ללא מטרה מסוימת. הסרט היה מועמד לפרס בפסטיבל סאנדאנס והפך את לינקלטר לשם דבר בקרב קהילת יוצרי הקולנוע העצמאיים.
כפי שמשתמע מהשם אכן יש בסרט הרבה לוסיה ואפילו עוד יותר סקס. הבמאי חוליו מדם ("הנאהבים מחוג הקרח הצפוני", "הסנאי האדום") מתמחה בסרטים הבנויים כפאזל וספוגים בתשוקה ויצריות ים תיכונית. זהו סיפורה של לוסיה, מלצרית צעירה וסקסית שאהובה הסופר סובל ממחסום יצירתי. בעקבות אירועים טרגיים היא עוזבת את מדריד ומגיעה לאי ים תיכוני בניסיון לחשוף סוד מעברו של בן זוגה. מכאן ואילך הסיפור מדלג בין העבר להווה ובין מציאות לדמיון ומפענח את האירועים שבתחילת הסרט. שילוב מוצלח ביותר של ארוטיקה, מתח ונופים שמצטלמים נהדר.
האני דניאלס היא רקדנית היפ-הופ צעירה, החולמת להצליח בעולם הוידאו קליפים, אך תקועה בין 2 עבודות ומלמדת היפ-הופ במרכז נוער קהילתי. כאשר במאי גדול רואה אותה רוקדת במועדון, הוא מיד מבקש ממנה להופיע בקליפ הבא שלו, וככה היא תופסת את מעמדה עד שהיא הופכת לכוריאוגרפית. כתוצאה מזה, היא זונחת את חבריה שעזרו לה להגיע למי שהיא היום, והיא תקועה עכשיו בין להגשים את החלומה הזוהר, לבין חבריה מהבית, הילדות, והחיים.
נער בן 16 נוטל חלק ממשחק וידאו אינטראקטיבי, בו הוא הורג קורבנות חפים מפשע. מאוחר יותר, מסתבר כי הרציחות הופכות למציאות...
הסרט השני מתרחש חמש שנים לאחר אירועי הסרט הראשון. הפעם הגיבור הוא ג'סי וולש (מארק פאטון), העובר לגור עם משפחתו בביתה הישן של ננסי, גיבורת הסרט הקודם. בכל לילה, ג'סי מוטרד מדמות שטנית המופיעה בחלומות, ומנסה להשתלט על גופו. מתברר כי רוחו של פרדי עדיין שורה על הבית, וכעת הוא מנסה להשתמש בגופו של ג'סי כדי לעשות את הדבר האהוב עליו ביותר- לרצוח. כעת, חברתו של ג'סי, ליסה וובר (קים מאיירס), צריכה למצוא דרך לנטרל את פרדי, ולהפריד את יישותו מגופו של ג'סי. גם בסרט זה נעשה שימוש באלמנט הסוף הפתוח (ומכאן והלאה, חזר אלמנט זה בכל סרטי הסדרה).
בין מסדרונותיו הלבנים של בית החולים סנט רוזמרי. בן זוגה של איימי (קריסטין טיילור, "זמר החתונות") מתאשפז בבית החולים לאחר תאונה כמעט קטלנית, ועכשיו היא צריכה להתמודד עם הפוביה הכללית שלה בכל מה שקשור לחלוקים לבנים וריח של ליזול. ככה נכנסת איימי לתוך בית חולים שהפעילות בו אניגמטית, שהאחיות בו נוהגות בדם כערפדיות, ושבכלל לא בטוח אם הוא קיים במציאות או רק במוחה הקודח של הגיבורה.