Forrest Gump toteaa olevansa idiootti syntymästä asti. Hän koettaa kaikesta huolimatta tehdä aina oikein, ja tämä saattaa hänet usein vaikeuksiin ja toisinaan sankaritekoihin. Gumpista tulee muun muassa Vietnamin sodan veteraani, huuliharpisti ja painija, katkarapukasvattaja ja amerikkalaisen jalkapallon pelaaja. Forrestin ystävä ja ainoa rakkaus on lapsesta asti tuttu Jenny Curran. Hippinuoruuden jälkeen Jennyn arvomaailma asettuu tasapainoisempiin uomiin eivätkä kaikki Forrestin tekemät ratkaisut miellytä häntä.

Peräti kahdeksalla Oscarilla palkittu klassikko kolmesta sotilaasta, jotka palaavat toisesta maailmansodasta pieneen kotikaupunkiinsa ja huomaavat sen käyneen hyvin vieraaksi.

Yhdysvaltalainen rotudraama, joka kertoo ihmisistä mustien kulmilla, jossa vallitsee mukavan sosiaalinen ilmpiiri. Keskuspaikkana on italialaisen Salin omistama pizzeria. On vuoden kuumin päivä ja rotuhässäkkä räjähtää yllättäin kuin ukkonen eräiden hermostuttua siitä, kun pizzerian seinillä ei ole yhtään kuvaa mustaihoisesta henkilöstä.

Vuonna 1984 Israel ja Yhdysvallat pyrkivät pelastamaan kaikki Etiopian juutalaiset maassa riehuneelta nälänhädältä ja kuljettamaan heidät Israeliin. Massiivinen pelastushanke muistetaan nimeltä Operaatio Mooses. Tavallisen afrikkalaisen pojan, Schlomon, äiti pakottaa tämän esiintymään juutalaisena, jotta tämä pääsisi pois armottomasta, riutuvasta maasta ja säästyisi nälkäkuolemalta. Schlomo päätyy Tel Aviviin, jossa hänet adoptoidaan Ranskasta Israeliin muuttaneeseen perheeseen. Hän onnistuu esiintymään orpona, mutta äitiään syvästi ikävöivä poika joutuu kasvamaan jatkuvassa paljastumisen pelossa... Vuosien varrella Schlomo alkaa pikkuhiljaa sopeutua uuteen elinympäristöönsä, joka on juutalaisten ja muiden länsimaalaisten uskontojen ja arvojen sulatusuuni, ja jossa Israelin ja Palestiinan välinen konflikti ja rotuennakkoluulot ovat läsnä joka päivä.

Sicko – aivan sairasta (tai SiCKO) on ohjaaja Michael Mooren dokumenttielokuva, joka kuvaa kriittisesti Yhdysvaltain terveydenhuoltojärjestelmää. Elokuva sai ensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla 19. toukokuuta 2007. Yhdysvalloissa se tuli teattereihin 29. kesäkuuta 2007. Suomen ensi-ilta oli 26. lokakuuta 2007.

Lontoon slummeihin sijoittuva Katkenneita kukkasia on kaikessa julmuudessaankin kaunista melodraamaa. Lillian Gish tulkitsee ikimuistoisesti väkivaltaisen isän pahoinpitelemää tytärtä, joka saa kokea lyhyen onnen ja rakkauden tuokion maahan muuttaneen kiinalaisen luona. Elokuvalle povattiin surkeaa menestystä, mutta toisin kuitenkin kävi ja nykypäivänä Katkenneita kukkasia luetaan kaikkien aikojen suurten mykkäelokuvien joukkoon.

Samuel Bicke on mies,jonka otsaan on tatuoitu sana häviäjä. Nykivin askelin kävelevä mies saa Niels Muellerin esikoiselokuvan alussa tuoreelta pomoltaan käytännön opastusta huonekalumyyjän tehtäviin, ja katsoja tietää heti kaiken päättyvän huonosti.Samin elämä ei muutenkaan ole raiteillaan.Hän on eronnut,eivätkä ex-vaimo tai lapset tunnu innostuneelta hänen tapaamisestaan.Ongelmia on syntynyt myös Samin työskennellessä veljensä rengasfirmassa.Ainoalle ystävälleen Bonnylle Sam kertoo maailman epärehellisyyden kiukuttavan häntä.Hänen pitäisi esimerkiksi myydäkseen hyvin valehdella asiakkaille tuotteiden todellisista katteista.Bonnylla on asiaan käytännöllisempi lähestymistapa,mutta Sam kohdistaa yhteiskunnan mädännäisyyteen kohdistuvan vihansa televisiossa mesoavaan presidentti Richard Nixoniin .Lopulta psyykkisesti yhä epävakaampi Sam alkaa suunnitella presidentin murhaamista.

Hätäkeskuspäivystäjäksi siirretty, kovia kokenut rikostutkija yrittää pelastaa hädässä olevan soittajan piinaavana paljastusten ja tilinteon päivänä.

Arturo on nuori ja köyhä italialaismies, joka unelmoi kirjailijan urasta. Hän saapuu Los Angelesiin suurin odotuksin: hän haluaa kirjoittaa romaanin ja naida blondin. Kauniilla meksikolaistarjoilijalla Camillalla on myös haaveensa: hänen tavoitteenaan on naida rikas amerikkalaismies. Arturo ja Camilla kohtaavat ja tuntevat vetoa toisiinsa. He yrittävät taistella tunteitaan vastaan, mutta oavt intohimon edessä voimattomia.