Filmul este inspirat de un caz real și povestea lui este conturată în jurul lui Henry, mafiotul care își vede prietenii urcând pe scara ierarhică a crimei. O poveste clasică cu gangsteri, în care ne este prezentată povestea unor prieteni din copilărie, care trebuie să crească și să se adapteze unui cartier și unei vieți în care legile mafiei dictează mersul lucrurilor.

Un ofițer de securitate est-german primește misiunea de a spiona un dramaturg bănuit de planuri subversive la adresa regimului comunist. În scurt timp, sensibilul și meticulosul securist va fi pur și simplu fascinat de lumea ce i se descoperă prin intermediul microfoanelor care împânzesc casa scriitorului. Dar, odată pornit, teribilul sistem de opresiune nu mai poate fi oprit. A început un joc periculos, în care nu există intimitate, în care nu mai există nimic sacru, în care totul este posibil.

Înfuriat de măcelul lui Murron, noua lui mireasă și dragoste din copilărie, legendarul războinic scoțian William Wallace omoară un pluton din soldații locali ai domnitorului. Aceasta face ca satul să se revolte și, eventual, ca toată țara să se ridice împotriva domniei englezești.

Filmul explorează modul în care viața unui scriitor de televiziune de vârstă mijlocie care se întâlnește cu o adolescentă se complică și mai mult atunci când se îndrăgostește de amanta celui mai bun prieten al său.

Pe 22 noiembrie 1963, lumea și-a ținut respirația: John F. Kennedy, cel mai tânăr președinte ales în funcție în Statele Unite, a fost împușcat. În cel mai scurt timp, FBI-ul prezintă un făptuitor, singuraticul Lee Harvey Oswald. Două zile mai târziu este împușcat mort de Jack Ruby. Comisia Warren însărcinată cu investigarea cazului concluzionează că Oswald a fost singurul făptuitor. Procurorul Jim Garrison se îndoiește de teorie și pornește împreună cu echipa sa să rezolve el însuși puzzle-ul crimei. În ciuda faptului că martorii mor ca muștele în circumstanțe ciudate, Garrison descoperă o conspirație care implică CIA, FBI, mafia și președintele Johnson deopotrivă.

Bazată pe o poveste adevărată, această dramă a fost adaptată după viața lui Brandon Teena și a curajului său de a-și trăi viața ca fiind el însuși. Teena Brandon, o tânără adolescentă din Nebraska, nu își acceptă condiția de fată. Se mută în Falls City și devine Brandon, un băiat cu părul scurt, adoptat foarte repede de o bandă de leneși. Teena-Brandon se integrează în grup, dar rămâne prizonieră acestei crize de identitate sexuală care a bântuit-o toată viața. Se îndrăgostește de Lana, iubita lui John. După ce descoperă adevărul despre Teena, aceasta din urmă intră într-o furie criminală.

Pentru a distrage atenția presei și a opiniei publice americane de la un scandal sexual în care este implicat președintele Statelor Unite ale Americii, personalul său de relații publice - cu ajutorul producătorului Stanley Motss - organizează desfășurarea unui război fals împotriva Albaniei. De altfel, cu unsprezece zile înainte de alegeri, consensul în jurul președintelui riscă să cadă din cauza unei tinere care îl acuză că a abuzat de ea în timpul unei călătorii la Casa Albă. Planul de abatere a atenției publicului de la scandalul sexual constă în simularea unui conflict împotriva micului stat balcanic, acuzat că găzduiește niște celule teroriste periculoase care amenință securitatea Statelor Unite.

Un spărgător profesionist care e pe cale să dea lovitura vieții. Ținta: o reședință a însuși Președintelui Americii. Spărgătorul Luther Whitney, pândește momentul când președintele pleacă de acasă. Bătrânul vulpoi nu apucă să-și umple buzunarele pentru că Președintele se întoarce inopinant împreună cu o amantă. Jocurile erotice ale celor doi se termină tragic, pentru că președintele, alcoolizat peste măsură, nu-și poate înfrâna morbidele fantezii sexuale și aventura sfârșește cu moartea celei mai invidiate amante din America. Crima nu trebuie aflată niciodată. Pentru că știe prea multe, serviciile secrete vor să-l reducă la tăcere pe Luther … pentru totdeauna.

În 1970, concursul Miss World s-a desfășurat la Londra, iar Bob Hope a fost gazda evenimentului. În acea perioadă, Miss World era cel mai urmărit spectacol TV de pe planetă, cu peste 100 de milioane de telespectatori. Susținând că aceste concursuri de frumusețe înjosesc femeile, nou-formata Mișcare de Eliberare a Femeilor a devenit faimoasă peste noapte, invadând scena și întrerupând transmisia în direct a galei. Nu numai asta, dar când spectacolul a fost reluat, rezultatul a provocat controverse: câștigătoarea nu a fost concurenta suedeză, preferata tuturor, ci Miss Grenada, prima femeie de culoare care a fost numită Miss World. În doar câteva ore, telespectatorii din întreaga lume au văzut cum patriarhia a fost înlăturată de pe scenă și idealul occidental de frumusețe a fost răsturnat.