Irlannissa 1840-luvulla perunaruton aiheuttama nälänhätä johti miljoonien ihmisten kuolemaan ja maastamuuttoon. Miten rutto saapui Irlantiin ja mitä emämaa Britannia teki auttaakseen kärsivää kansaa? Nälänhädällä oli kauaskantoiset seuraukset Irlannin politiikkaan ja itsenäisyystaisteluun.

Kiehtovassa dokumentissa käsitellään tappavien elintarvikeperäisten sairauksien ongelmaa Yhdysvalloissa asiantuntijoiden ja uhrien perheiden haastattelujen kautta.

Ibram X. Kendin menestysromaaniin perustuva dokumentti perehtyy rotusyrjinnän historiaan Amerikassa kekseliään animaation ja asiantuntijoiden pohdintojen kautta.

James Marshin elokuva Kuoleman loukko (Wisconsin Death Trip) alkaa mustavalkoisella kuvalla lehden päätoimittajasta, joka kirjoittaa juttua vuonna 1854 Suurten järvien kainaloon perustetusta kaupungistaan, Black River Fallsista. Hän kuvailee Wisconsinin osavaltiossa sijaitsevaa kaupunkia idylliseksi saarekkeeksi, jota asuttavat saksalaiset, norjalaiset ja muut eurooppalaiset siirtolaiset intiaanien kanssa sopuisasti rinnakkain. Riistaa riittää ja maakin on hedelmällinen. Sitten lähellä vuosituhannen vaihdetta iskee talven koura. Lumen ja kylmän mukana tulevat työttömyys, taudit, itsemurhat ja mielenvikaisuudet. Ihmiset yrittävät itsemurhaa junan raiteilla ja ampuvat päänsä dynamiitilla. Kurkkumätä vie pienimmät. Talvi menee, mielipuolisuus jää. Koko kaupunki on täynnä karmivia kohtaloita.