Într-o criză existențială și creativă, luptându-se cu un film de făcut, un regizor face un fel de mobilizare generală a emoțiilor, afecțiunilor, amintirilor, viselor, complexelor, minciunilor. Un amestec între o ședință psihanalitică slăbită și un examen de conștiință dezordonat într-o atmosferă de limb (F. Fellini). Masturbarea unui geniu (D. Buzzati). O etapă avansată în istoria formei romantice (A. Arbasino). O construcție de abis în trei trepte (C. Metz). Un Ben Hur al cinematografiei de avangardă. Încercarea de autoportret în formă fantastică. Jurnalul de bord al autorului. Raportul despre un ambuteiaj existențial. Un film despre confuzia și dezordinea vieții. Una dintre cele mai mari contribuții la acea reînnoire a modurilor expresive și la ruptura cu dramaturgia tradițională care a avut loc în cinema între anii 1950 și 1960, reînnoire pe care Fellini o începuse deja cu La dolce vita.

Bridget Jones caută bărbatul ideal, iar povestea ei ne dezvăluie gândurile sale lăuntrice și mecanismele raționamentelor feminine.

Când un mafiot foarte puternic (Christopher Walken) îi oferă fostului gangster Jimmy the Saint (Andy Garcia) o ultimă sarcină, îi face o ofertă pe care acesta nu o poate refuza. Jimmy își adună vechii prieteni pentru ceva ce părea simplu: trebuie să sperie un tânăr care este interesat de fiica mafiotului. Dar când cineva este ucis, se pune un preț pe capul lui Jimmy și al partenerilor lui. Astfel, Jimmy are la dispoziție doar 48 de ore ca să îndrepte lucrurile pentru amicii lui și pentru femeia visurilor sale.