סיפור אהבה בין מעמדי בין צעירה אריסטוקרטית לצייר נווד על סיפונה של אוניית הפאר טיטניק. שיחזור מדויק ועתיר אפקטים של המפגש הטראגי עם הקרחון, שהוביל למותם של 1500 בני אדם וניפוץ האשליות בדבר יכולתם של בני האדם לייצר אונייה חסינה בפני טביעה. ברקע לסיפור האהבה הרומנטי בוחר קמרון להדגיש את המימד החברתי של האסון, כאשר הוא מתאר את ההצלה של העשירים וההפקרה של הנוסעים העניים במחלקות הזולות למותם ע"י צוות האונייה.

משפחה ששורדת את רצח העם באינדונזיה מתעמתת עם הגברים שהרגו את אחד מאחיהם.

סיפורו של פבייטו סקיזה, נער צעיר שחי בנפולי הסוערת של שנות השמונים. "יד האלוהים" הוא סיפור שגדוש ברגעים בלתי צפויים של שמחה – כמו ביקורו של שחקן הכדורגל האגדי דייגו מרדונה – וגם של טרגדיה. הגורל נכנס לפעולה, שמחה וטרגדיה משתלבות זו בזו, והאירועים שיקבעו את עתידו של פבייטו מתחילים להתגלגל. סורנטינו חוזר לעיר הולדתו כדי לספר את הסיפור הכי אישי שלו, סיפור על גורל ומשפחה, ספורט וקולנוע, אהבה ואובדן.

מעקב צמוד למדי אחרי האוטוביוגרפיה של קברניט החללית, ג'ים לובל, בשילוב עם תמונות אותנטיות ממהלך מסעה הכושל של אפולו 13, מביא מלודרמה חצי-תיעודית. סיפורה של אפולו 13, ששיגורה אמור היה להסתיים בנחיתה נוספת על הירח, ריתק אליו מיליוני צופים ומאזינים בזמן אמת, והיה לסרט שובר קופות למעלה מ20- שנים אחר כך. תקלה שאירעה במהלך השיגור ולא אותרה עד לשלב מתקדם של הטיסה, הפכה את מסעה של אפולו 13 בחלל לסיוט מתמשך. הסרט מביא לא רק את הפן האנושי של חרדות האסטרונאוטים וצוות הקרקע, אלא גם את הצורך למצוא פתרונות יצירתיים תוך זמן קצרצר, הכל כדי למנוע את אובדן החללית וצוותה בחלל.

היה לו את אחד הקולות המרשימים ומביעי הרגש בהיסטוריה האנושית. אבל בסרטו של זוכה האוסקר רון האוורד, לוצ׳יאנו פברוטי האחד והיחיד נראה כפי שאף פעם לא ראינו אותו: בקלוז אפ מקסים ואינטימי שחודר מעבר לתהילה של המוזיקה שלו, הכריזמה והחום האנושי בכדי לגלות את המאבק האישי שלו, התקוות וההומור הכל כך מיוחד של האיש האחד והיחיד.

מישהו רוצח את היצאניות של העיר הקדושה משהאד, שבאיראן. הוא קוטף אותן מן הרחוב, מעלה אותן על האופנוע שלו, חונק אותן בהזדמנות הראשונה ומשליך את גופן לצד הכביש מחוץ לעיר. אנשי הדת אינם מוטרדים במיוחד מן התופעה, מישהו מנקה את התועבה מן הרחובות, המשטרה אינה מבינה בדיוק מדוע היא צריכה להיות מודאגת, ורק עיתונאית אחת אמיצה, שבאה מן הבירה, שם סולקה מן העבודה משום שהעזה להתלונן על הטרדה מינית מצד הבוס, אינה מוכנה לעבור על העניין לסדר היום.

הסרט מבוסס על סיפורה האמיתי של כריס קוסטנר, אישה אשר לקתה בפיצול אישיות. הסרט נחשב לאחד מהגורמים שתרמו לשינוי התפיסה לגבי אנשים הלוקים בהפרעות נפשיות בכלל, ולגבי אנשים הסובלים מפיצול אישיות בפרט. ג'ואן וודוורד זכתה באוסקר על משחקה בסרט כשלוש נשים שונות.

אנימה המספר את סיפורה של או-איי, ביתו של האמן האייקוני קצושיקה הוקוסאי. השנה היא 1814 ואו-איי מנסה לפלס את דרכה בצל אביה. היא לומדת ממנו ואפילו תורמת את חלקה לרבות מעבודותיו, אך נאבקת בדעות קדומות ביחס לאומנות נשית.

במרכז הסרט עומד במאי קולנוע (קלינט איסטווד), היוצא לאפריקה כדי לצלם את סרטו החדש, שמהווה למעשה תירוץ למטרת נסיעתו האמיתית - צייד פילים. עמיתו היחיד של הבמאי, שכפי הנראה גם מבין לליבו - לפחות עד לשלב מסויים במסע - כלומר, מבין כי הרפתקנות יכולה להיות אובססיה בפני עצמה, הוא התסריטאי שעובד עימו על הסרט. שיטות העבודה של הבמאי אינן מסורתיות, או מסודרות, הצוות סובל ומטורטר ברחבי היבשת הבלתי ידועה, והבמאי מעוניין במסעו הפרטי יותר מאשר בצילום הסרט. הסיפור מבוסס על ספר שכתב פיטר וירטל על ג`ון יוסטון, וסיפור הסרטת "המלכה האפריקאית" (עם האמפרי בוגארט וקת`רין הפבורן). איסטווד, שעם השנים רכש מעמד של שחקן ובמאי קולנוע רציני ומוערך, גם (ואולי בעיקר) כשהוא מטפל בז`אנרים ונושאים מוכרים מאוד יצר מחווה לבמאי יוצא דופן שקדם לו, ובאופן מסויים ניתן לראותו מעין אב רוחני - ג`ון יוסטון.

ארתור פלק מאושפז בארקהם וממתין למשפט על פשעיו כג'וקר. בעודו נאבק בזהותו הכפולה, ארתור לא רק מוצא אהבת אמת, אלא גם מוצא את המוזיקה שתמיד הייתה בתוכו.