באנגליה של סוף המאה ה-19, שני גברים יכלו לנהל מערכת יחסים אינטימית רק על פי עקרונות הפילוסופיה האפלטונית. כשהעניינים התחממו, נדלקה נורה אדומה ומשברי הזהות באו אל העולם. עיבוד לספרו פורץ הדרך בהיסטורית ההומואים של א. מ. פורסטר (המעבר להודו) שבויים ע"י הצוות מרצ'נט-אייבורי (זכרונות מאחוזת הווארד) ולוהק במיטב השחקנים הבריטים הצעירים.
האני מאמין של שר הורוביץ (אלישיה סילברסטון), צעירה עשירה ומפונקת מבוורלי-הילס הוא פשוט: "סקס, בגדים, פופולריות. למישהו יש בעיה עם זה?". שר עומדת במרכז חבורת טינאייג'רים מקליפורניה שחייהם סובבים בדיוק סביב אותם מרכיבים והם מתעסקים בעצמם ובמערכות יחסים ביניהם. ביחד עם חברתה הטובה, דיון מארי דייוונפורט (סטייסי דאש), המכונה בקצרה "די", היא מחליטה לעשות "מייקאובר" לנערה חדשה שמגיעה ללמוד בבית הספר שלהן, טאי פרייז'ר (בריטני מרפי). שר מחליטה גם לשדך בין שניים מהמורים בבית ספרה, כל זאת בלי לוותר על מה שחשוב באמת - ללבוש את הבגדים הנכונים ולהיות מקובל!) להפתעת כולם מסתבר לפתע שאמנם לכסף, ליופי ולפופולריות יש כח חזק מאד כשאתה בתיכון, אבל גם לא פשוט להיות בגיל ההתבגרות. על שר וחברותיה ללמוד לנצל את כוחותיהן נכון ולעבור בעצמן שינוי מהותי. אבל, כאמור,"למישהו יש בעיה עם זה?". הבמאית אמי הקרלינג כתבה את התסריט בהתבסס על הרומן הקלאסי "אמה" של ג'יין אוסטין מ-1816 והעבירה אותו לסביבה המלאכותית אך מרהיבה של החוף המערבי.
עייף מלהתחבא, עוזב הארווי את משרתו הנוחה בוול-סטריט כדי לצאת מן הארון ולעבור לגור בסן פרנסיסקו עם בן זוגו. שם הוא פותח חנות שהופכת עד מהירה למוקד מפגש חברתי לכל האנשים שמרגישים שאין להם מקום אחר ללכת אליו. כשהוא מזהה את כאבה העצום של הקהילה סביבו, מתחיל הארווי לדבר בשמם של האנשים ומחליט לייצגם בכל העניינים מעוררי המחלוקת. ניצחונות קטנים מובילים לגדולים יותר והארווי מעורר את השראתם של אחרים לדבר גם כן. התמיכה העצומה שהוא מקבל מן הקהילה מחזקת אותו וממקמת אותו עד מהירה במשרה פוליטית בכירה. המסרים שלו לחופש ותקווה מעמידים סביבו אויבים רבים לאורך הדרך ומובילים בסופו של דבר לרציחתו.
הסרט מתאר רומן מלא תשוקה בין שני נערים מתבגרים. מתיו בן ה-18 אשר בחופשה עם בני משפחתו בחוף הים פוגש נער מקומי אחר בשם סדריק. מתוך היכרות קצרה עמו מתפתח בינהם קשר של אהבה עזה, עם זאת מתיו נאלץ לא רק להתמודד עם המיניות החדשה שלו, אלא גם בנוסף עם אמו החולה, אביו הנעדר ועם אחותו שמעוצבנת כל-כך מהקשר שלו עם סדריק.
נאניקו היא צעירה יפנית שבילדותה נהג אביה לכתוב על גבי פניה וגופה בקליגרפיה יפנית. כעת, כשהיא מבוגרת, היא מוצאת סיפוק מיני רק כאשר מאהביה כותבים עליה, או להפך, כאשר היא כותבת עליהם. כאשר היא פוגשת בבלשן צעיר שמתאהב בה נראה כי נוצר זיווג מושלם אלא שהקשר אינו מחזיק מעמד בגלל המו"ל ההומוסקסואל של הבלשן... פיטר גרינאוויי ממשיך לעסוק בחקר העולם דרך עיניים פוסט מודרניסטיות. כהרגלו הוא יוצר רגעים ויזואליים בלתי נשכחים, כאשר העלילה היא נקודת המוצא של הסרט שחודר אל רבדים רבים. אם ב"הטבח, הגנב, אשתו והמאהב" המסר היה "אתה מה שאתה אוכל", כאן המסר הוא "אתה מה שאתה כותב". הסרט צולם ומוקרן בפורמטים משתנים של 35 מ"מ ווידאו, כך שהפריים שעל המסך משתנה ללא הרף במהלך הסרט.