Fanny ja Alexander (Fanny och Alexander) on Ingmar Bergmanin ohjaama elokuva vuodelta 1982. Bergman leikkasi samasta aineistosta myös laajemman neliosaisen televisiosarjan, ja työsti sen käsikirjoituksesta kirjan. Elokuva kertoo hyvin toimeentulevan Ekdahlin teatterisuvun elämästä 1900-luvun alun Ruotsissa kahden lapsen, Fannyn ja Alexanderin kautta.Elokuva sai neljä Oscar-palkintoa: paras vieraskielinen elokuva (palkinnon vastaanotti Ingmar Bergmanin puolesta Jörn Donner), Sven Nykvist kuvauksesta, Anna Asp ja Sisanne Lingheim parhaasta lavastuksesta ja Marik Vos Lungh pukusuunnittelusta. Se palkittiin myös Golden Globe -palkinnolla parhaana ulkomaalaisena elokuvana.Suomalaisista näyttelijöistä elokuvassa olivat mukana Nils Brandt ja Stina Ekblad.
Brokeback Mountain kertoo rodeoratsastaja Jack Twististä sekä maatila-apulaisesta nimeltä Ennis Del Mar. Miehet tutustuvat kesällä 1963 karjanajossa Wyomingin Brokeback-vuorella. Enniksen ja Jackin välille muodostuu odottamaton elämän mittainen yhteys, jonka vaikeudet, ilot ja surut todistavat rakkauden kestävyydestä ja voimasta.
Anthony Schafferin näytelmään perustuvassajännärissä pelejä rakastava rikoskirjailija kutsuu kylään vaimonsa nuoren rakastajan. Alkaa sivistynyt kissa ja hiiri -leikki, jossa miehet kehittelevät vuorotellen juonia toistensa pään menoksi.
Konstaapeli Nicholas Angel on työssään niin hyvä, että saa kaikki muut näyttämään huonoilta. Seurauksena hänen pomonsa ovat päättäneet pyyhkäistä hänet maton alle. Niinpä Lontoon huippupoliisi löytää itsensä uneliaasta Sandfordin pikkukylästä maaseudulta. Uneliaassa Sandfordin kylässä Angel on kuin kala kuivalla maalla. Ennen ensimmäistä työpäivää hän ehtii jo pidättää rattijuopon, joka tosin osoittautuu poliisipäällikön pojaksi ja hänen uudeksi parikseen. Aluksi työtehtävät ovat joutsenen metsästämistä ja nopeuksien mittaamista, mutta oudot onnettomuudet kiinnittävät kireän tulokkaan huomion.
Tilanomistaja Henry Dashwood on kuollut ja tila sekä muu omaisuus siirtyy lain mukaan hänen ensimmäisestä avioliitosta syntyneelle pojalleen. Niinpä hänen nykyinen vaimonsa sekä kolme tytärtä, Elinor, Marianne ja Margaret, joutuvat puille paljaille. Mikä katastrofi armottomilla avioliittomarkkinoilla! Tytöt muuttavat äitinsä kanssa sukulaisensa, rouva Jenningsin, omistamaan taloon. Onnenhetkiä on luvassa kun rouva Jennings päättää hankkia vanhemmille tytöille aviomiehet, mikä onkin helpommin sanottu kuin tehty...
Elettyään koko elämänsä Tokiossa, 27-vuotias Taeko päättää vierailla sukulaistensa luona maaseudulla. Matkustuksen lomassa lapsuuden muistot pulpahtavat pintaan ja kohdatessaan nuoren maanviljelijä Toshion alkaa hän miettiä, mitä tapahtui lapsuuden unelmille.
Amerikkalainen matemaatikko lähtee sapattivapaalle nuoren vaimonsa kotikylään Englantiin. Cornwallin karuissa maisemissa asuu juntteja, jotka halveksivat rauhaa rakastavaa kynänpyörittäjää. Kun vaimo raiskataan, matemaatikko löytää itsestään verenhimoisen tappajan. Peckinpahin nihilistinen ihmiskäsitys oli liikaa aikalaisille, etenkin kun samana jouluna ilmestyivät myös teokset Likainen Harry ja Kellopeliappelsiini.
Roy Anderssonin elokuva on kertomus ihmisistä; heidän ihanuudestaan ja kurjuudestaan, suruistaan ja iloistaan, itsevarmuudesta ja ahdistuksesta, heidän halustaan rakastaa ja tulla rakastetuksi, elosta, joka välillä saa meidät nauramaan ja tuo välillä kyyneleet silmiin.
Kuolemansairas romaanikirjailija Vida Winter palkkaa nuoremman kirjailijan Margaret Lean kirjoittamaan elämäntarinansa. Hän aloittaa salaperäisestä lapsuudestaan Angelfield Housessa, joka paloi hänen ollessaan teini-ikäinen.