Kohtalokkaassa auto-onnettomuudessa Julie menettää miehensä, maineikkaan säveltäjän, ja 5-vuotiaan tyttärensä. Elämä näyttää tyhjät kasvonsa. Julie muuttaa Pariisiin jossa hän yrittää unohtaa kaiken ja aloittaa uuden elämän. Mutta hän ei pääse eroon miehensä musiikista. Patricen työtoveri Olivier tarjoutuu viimeistelemään keskeneräisen konserton, vaikka Julie ei pidä ajatuksesta. Tie itsenäiseen elämään ja vapauteen ei ole helppo. Väritrilogian ensimmäisessä osassa Kieslowski pohtii ihmisen ikuista vapaudenkaipuuta. Pääosan näyttelee upeasti Juliette Binoche.

Viimeiseen hengenvetoon (À bout de souffle) on ranskalaisen Jean-Luc Godardin ohjaustyö vuodelta 1960 ja yksi Ranskan uuden aallon elokuvan avainteoksia.Godardin ensimmäinen pitkä näytelmäelokuva perustuu uuden aallon ohjaajakollega François Truffautin käsikirjoitukseen ja ensi-iltansa se sai vuosi Truffautin 400 kepposta -elokuvan jälkeen. 1959 oli ensi-iltaan ehtinyt myös Alain Resnais'n Hiroshima, rakastettuni. Kolmikko laski perustan elokuvan uudelle aallolle. Viimeiseen hengenvetoon sai tuoreeltaan tunnustusta visuaalisen tyylinsä ja filmissä sovelletun hyppyleikkauksen ansiosta.

Tapahtumapaikkana on aina taksi, jossa toisiaan sivuavat mitä erilaisimmat ihmiskohtalot. Elokuvan ehdottomina helminä ovat kohtaukset New Yorkista: Itä-Saksalaisen emigrantin ja Brooklyniläisen YoYon kumppanuuden kehittyminen, Roomasta: suositun koomikon, Roberto Benignin sanallinen ilotulitus sekä Helsingistä, missä apeat miehet potevat elämän tuskaa hyisen yön kynnyksellä.

Toimittajan urasta haaveileva Andrea päätyy avustajaksi Runway-muotilehteen, jota palvottu ja pelottava Miranda Priestly johtaa rautaisin ottein. Andrean idealismi karisee nopeasti, kun hän yrittää selvitä pomon antamista tehtävistä, jotka tuntuvat välillä mahdottomilta. Mutta muodin edelläkävijöillä on myös etuja, joista tavikset voivat vain haaveilla.