Nuori Bruno elää ylellistä elämää yhdessä äitinsä, isosiskonsa ja SS-upseeri-isänsä kanssa. Perhe muuttaa maalle, ja Brunon isästä tulee vankileirin komentaja. Bruno tutustuu nuoreen Shmueliin, joka on jostain syystä pukeutunut raidalliseen pyjamaan ja asuu sähköaidan toisella puolella. Pian Brunolle selviää, että ystävystyminen pojan kanssa on kielletty, koska tämä on juutalainen, ja että aidan takana onkin vankileiri tuhoamista odottaville juutalaisille.

Vuonna 1942 brittisotilas Jack Celliers saapuu japanilaiselle vankileirille. Leiriä johtaa Yonoi, jolla on vankka usko kuriin ja kunniaan. Hänen mielestään liittoutuneet vangit ovat pelkureita, koska nämä valitsivat antautumisen itsemurhan sijasta. Yksi vangeista, tulkkina toimiva John Lawrence, yrittää selittää japanilaista ajattelutapaa.

Ben ja Jörgen ovat Tanskan vastarintaliikkeen taistelijoita toisen maailmansodan aikaisen saksalaismiehityksen aikana. Ryhmää johtaa syyttäjä, joka saa käsiinsä arkaluontoisia asiakirjoja maata hallitsevilta saksalaisilta. Salanimillä Flammen ja Citronen kaksikko kylvää kauhua tanskalaisten yhteistoimintamiesten keskuudessa, mutta jostakin syystä saksalaisten kimppuun käyminen on kiellettyä. Sitten kuvaan ilmestyy salaperäinen Ketty Selmer, jolla on yhteyksiä vähän joka suuntaan. Pian vastarintasissit eivät enää tiedä, kehen voi luottaa ja kuka on petturi. Onnistunut tanskalaisleffa perustuu tositapahtumiin. Levyltä löytyy myös lyhyt englanniksi tekstitetty dokumentti elokuvassa käytetyistä tietokonetrikeistä, joilla nykypäivän Kööpenhamina muutettiin sodanaikaiseksi.