Seitsemän Oscarin klassikko olisi valkokankaalla viiden tähden leffa, mutta telkkarissa komeat taistelukohtaukset ja kellanruskeat aavikot menettävät tehoaan. Tositarinan päähenkilö on brittiluutnantti T. E. Lawrence, joka yhdistää arabiheimot taisteluun turkkilaisia vastaan ensimmäisessä maailmansodassa. Elokuvan Lawrence on myyttinen hahmo, jonka mielentilat ja kehitystarina vertautuvat aavikon kuvastoon.

Watergate-rakennuksessa valot syttyvät ja neljä murtovarasta jää rysän päältä kiini. Tuo ilta toi julki paljastuksia, jotka johtivat Yhdysvaltain presidentin eroon virastaan. Washingtonilaiset toimittajat Bob Woodward ja Carl Bernstein tarttuivat tarinaan ja uskoivat siihen läpi epäilyjen, kieltämisten ja pettymysten. Presidentin miehet on heidän kertomuksensa.

Urheiludraama George Foremanin hämmästyttävästä elämäntarinasta, joka johtaa hänet olympialaisten kultamitalistista raskaansarjan maailmanmestariksi. Kohdattuaan Muhammad Alin Zairessa pidetyssä Rumble in the Jungle -ottelussa uskoon tullut Foreman lopettaa uransa ja ryhtyy pastoriksi, kunnes perheensä ja seurakuntansa ajauduttua rahavaikeuksiin hän palaa kehään tavoittelemaan mestaruusvyötä takaisin 45-vuotiaana, mikä tekisi hänestä nyrkkeilyn historian vanhimman raskaansarjan mestarin.

Eräänä syksyisenä iltana vuonna 2003 Harvardin opiskelija ja ohjelmoijanero Mark Zuckerberg istuu tietokoneensa ääreen ja ryhtyy työstämään uutta ideaa. Kuumeisen bloggaamis- ja koodaussession seurauksena hänen asuntolakämpässään saa alkunsa maailmanlaajuinen sosiaalinen verkko ja viestinnän vallankumous. Ja vain kuusi vuotta ja 500 miljoonaa kaveria myöhemmin Mark Zuckerberg on kautta aikain nuorin miljardööri... mutta nuoren yrittäjän ällistyttävä menestys on samalla omiaan poikimaan vaikeuksia niin henkilökohtaisessa elämässä kuin lainopillisella sarallakin. Ohjaaja David Fincher ja käsikirjoittaja Aaron Sorkin tuovat valkokankaalle elokuvan The Social Network, joka todistaa, että jos hankkii 500 miljoonaa kaveria, saa väkisinkin muutaman vihollisen. Elokuvan ovat tuottaneet Scott Rudin, Dana Brunetti, Michael De Luca ja Ceán Chaffin, ja se perustuu Ben Mezrichin kirjaan "The Accidental Billionaires".

Tositapahtumiin perustuva elokuva sijoittuu 50-luvun Uuteen-Seelantiin. Kahden mielikuvitusleikkeihin hurahtavan teinitytön välille kehittyy hullu rakkaus, joka johtaa kauhistuttavaan veritekoon. Splatter-leffoista vielä tuolloin tunnettu Peter Jackson (Taru sormusten herrasta) luo kauniisti vinksahtanutta melodraamaa. Kate Winsletistä tuli sittemmin tähti, Melanie Lynskey päätyi Miehenpuolikkaisiin.

Helen Mirrenin palkittu tulkinta edelleen elävästä Britannian kuningatar Elisabet II:sta on järisyttävä. Ei siksi, että Mirren näyttäisi tismalleen tältä, vaan koska Mirrenin Elisabet on etäinen, pidättyvä ja järkevä – aivan kuten kuningashuoneen edustajan kuuluukin. The Queen kertoo, miten Elisabet ja muu kuninkaallinen perhe reagoivat lyhyen ajan sisällä kahteen dramaattiseen asiaan. Vuonna 1997 valtaan nousee Britannian historian nuorin pääministeri, Tony Blair, ja vain hiukan myöhemmin prinsessa Diana kuolee auto-onnettomuudessa.

Napoleon kronikoi nimikkohahmonsa nousua Euroopan vallan kahvaan 1700- ja 1800-lukujen Ranskassa sekä hänen suhteensa kehittymistä vaimonsa Joséphinen kanssa. Napoleonin aikakausi oli kroonista sotimista, joka päättyi vasta Waterloon taisteluun vuonna 1815. Tarkkoja uhrilukuja edeltävien vuosikymmenten veritantereilta ei tiedä kukaan. Elokuvaa katsoessa kannattaa unohtaa historialliset faktat. Ohjaaja Scott ja käsikirjoittaja David Scarpa laittavat Napoleonin lukuisiin paikkoihin ja tapahtumiin, joissa tämä ei ollut mukana. Scottin ohjaamat sotakohtaukset eivät toista samaa kaavaa, vaan erottuvat kaikki toisistaan edukseen. Tekninen osaaminen on huikeaa. Ääriväkivaltaisissa kohtauksissa on myös outoa kauneutta. Kuka kukin on ja missä soditaan tai juonitaan ei myöskään jää epäselväksi. Napoleonin ja muiden maiden valtaapitävien kohtaamisilla ja keskusteluilla on tarkoituksensa.