Akira Kurosawan tyylikäs samurai-klassikko toimi esikuvana Kouralliselle dollareita. Isännätön samurai alkaa ovelasti pelata kylän kilpailevia sotaherroja toisiaan vastaan.

Rashomon – paholaisen temppeli, myös Rashomon – paholaisen portti on vuonna 1950 ensi-iltansa saanut japanilainen elokuva. Sen on ohjannut Akira Kurosawa, ja elokuva perustuu kahteen Ryūnosuke Akutagawan kirjoittamaan tarinaan. Rashomon sai Venetsian elokuvajuhlien Kultaisen leijonan vuonna 1951. Rashomon oli Kurosawan läpimurtoelokuva[1], ja sen jälkeen yleensäkin japanilainen elokuva on noussut kansainväliseen suosioon. Elokuvaa pidetään yhtenä Kurosawan parhaista.Elokuvassa kuvataan murhaa ja raiskausta neljän eri todistajan kertomien selostusten kautta. Elokuvan juoni asettaa totuuden luonteen kyseenalaiseksi. Katsojan on kuitenkin määrä omaksua epätoivon sijaan myönteinen asenne – kuten köyhä mies, joka ottaa hylätyn lapsen suojaansa. Kurosawa poikkeaa elokuvaperinteestä, jossa roolihenkilö voi valehdella, mutta näytetty takauma kertoo touuden. Elokuva ei kuitenkaan torju katsojaa, vaan päinvastoin vetää hänet mukaan pohtimaan totuutta.

Muhkea suurelokuva siirtää Shakespearen Kuningas Learin feodaalisen ajan Japaniin. Hallitsija luopuu vallasta kolmen poikansa hyväksi, mutta teko vie koko valtakunnan sodan kaaokseen.

Yksinäinen, miekkaa kantava vaeltaja, johon tutustuimme elokuvassa Yojimbo – onnensoturi, kuulee sattumalta muutamien nuorten sotureiden välisen kiihkeän keskustelun. He ovat kiihtyneitä lahjonnasta ja petturuudesta, jota tapahtuu heidän johtajansa poissa ollessa. He päättävät iskeä takaisin, mutta eivät ole varmoja miten. Niinpä tämä mies, joka hallitsee miekan jalon taidon paremmin kuin kukaan muu, päättää auttaa heitä.

Kagemusha – varjokenraali kertoo mahtavan Takeda-klaanin romahtamisesta ja tuhosta Japanin sotaisella Sengoku-kaudella 1570-luvulla, samurai-ylimys Takeda Shingenin kohtalon kautta. Elokuvassa Takeda Shingeniä ja tämän kaksoisolentoa (kagemushaa) esittää Kurosawan luottonäyttelijöihin kuulunut Tatsuya Nakadai.

Kuolleet heräävät henkiin ja käyttävät ihmislihaa ravinnokseen. Paniikin aalto leviää ympäri maailmaa. Pieni joukko ihmisiä pakenee autioon taloon taistelemaan eloonjäämisestään. Elävien kuolleiden armeijan kasvaessa joukko huomaa että suurin uhka selviytymiselle saattaa löytyä omien joukosta...

Grindhouse: Death Proof on vuonna 2007 tehty humoristinen toimintaelokuva. Yhdysvalloissa Quentin Tarantinon Death Proof ja Robert Rodriguezin Planet Terror julkaistaan yhtenä pitkänä kahden elokuvan yhdistelmänä nimellä Grindhouse, mutta Suomessa ja muualla Euroopassa nämä elokuvat nähdään erikseen. Death Proofin ohjasi Quentin Tarantino, ja pääosissa nähdään mm. Kurt Russell ja Rosario Dawson.

Nainen on kuuluisa supertähti ja alkanut saada uhkauskirjeitä tuntemattomalta mielipuolelta. Mies on henkivartija ja tähti palkkaa hänet suojelemaan henkeään.

Joanna Mills alkaa nähdä yliluonnollisia näkyjä, joissa hänelle täysin tuntematon nainen murhataan brutaalisti. Painajaismaisten näkyjen ohjaamana Joanna päätyy texasilaiseen pikkukaupunkiin. Näkyjen edetessä Joannalle selviää, että on olemassa salaisuuksia, joita kukaan ei voi peitellä. Murha, jota hän yrittää kiihkeästi ratkaista, voi osoittautua hänen omakseen.