Kaliforniassa San Pedron satamassa laivalla kuolee 27 miestä. Yksi henkihieverissä selvinnyt toistelee kauhuissaan nimeä Keyser Soze. Kuusi viikkoa myöhemmin viisi rikollista seisoo poliisin tunnistusrivissä. Poliisi yrittää onkia heiltä tietoja, mutta kukaan ei myönnä mitään. Odotellessaan vapautumistaan yksi miehistä, McManus, ehdottaa muille keikkaa. Keaton, joka vakuuttaa ryhtyneensä lainkuuliaiseksi, ei ole kiinnostunut, mutta suostuu lopulta ystävänsä Kintin pyynnöstä mukaan. He kaappaavat smaragdilastin ja toimittavat sen eräälle Redfootille, joka ehdottaa toista keikkaa. Mukaan kuvioihin tulee lakimies. Kobayashi, jonka työnantaja on Keyder Soze. Soze kiristää miehiä hengenvaaralliseen tehtävään – mutta kuka on Keyser Soze...
Rashomon – paholaisen temppeli, myös Rashomon – paholaisen portti on vuonna 1950 ensi-iltansa saanut japanilainen elokuva. Sen on ohjannut Akira Kurosawa, ja elokuva perustuu kahteen Ryūnosuke Akutagawan kirjoittamaan tarinaan. Rashomon sai Venetsian elokuvajuhlien Kultaisen leijonan vuonna 1951. Rashomon oli Kurosawan läpimurtoelokuva[1], ja sen jälkeen yleensäkin japanilainen elokuva on noussut kansainväliseen suosioon. Elokuvaa pidetään yhtenä Kurosawan parhaista.Elokuvassa kuvataan murhaa ja raiskausta neljän eri todistajan kertomien selostusten kautta. Elokuvan juoni asettaa totuuden luonteen kyseenalaiseksi. Katsojan on kuitenkin määrä omaksua epätoivon sijaan myönteinen asenne – kuten köyhä mies, joka ottaa hylätyn lapsen suojaansa. Kurosawa poikkeaa elokuvaperinteestä, jossa roolihenkilö voi valehdella, mutta näytetty takauma kertoo touuden. Elokuva ei kuitenkaan torju katsojaa, vaan päinvastoin vetää hänet mukaan pohtimaan totuutta.
Jimmy Smith Jr. tekee hanttihommia, sietää juoppoa äitiään, hoitaa pikkusiskoaan, joutuu tappeluihin - ja on todellinen rap-lahjakkuus. Hän osallistuu battleihin, eräänlaisiin verbaaleihin kaksintaisteluihin, joissa nuoret ottavat mittaa toisistaan rytmikkään, riimitetyn haistattelun jalossa taidossa. Näiltä areenoilta kykyjenetsijät löytävät lahjakkuuksia, jotka voivat päästä levyttämään. Jimmy pyristelee irti jengielämästä, kurjasta kodista ja koko 8 Milen suosta. Voitto The Shelterin battlessa voisi avata ovia, mutta pääseekö Jimmy koskaan slummista?
Elokuvassa seurataan Infinite Jest -romaanin kirjoittajaa, vuonna 2008 itsemurhan tehnyttä David Foster Wallacen menestyneen kirjansa kiertueella. Kiertueseurana Wallacella on Rolling Stone -lehden toimittaja David Lipsky, ja matkan varrella kirjailijoiden välille syntyy sekä kateutta että kilpailua, kun he keskustelevat naisista, masennuksesta sekä kuuluisuuden hyvistä ja huonoista puolista. Elokuva perustuu tositarinaan.
Gal Dove on jäänyt eläkkeelle gangsterihommista ja viettää nyt lokoisaa elämää espanjalaisen huvilansa uima-altaan äärellä. Mutta päivänpaisteinen idylli saa vakavan särön, kun Galin vanha yhteistyökumppani Don Logan ilmaantuu kuvioihin. Logan haluaa, että Gal lähtee mukaan Lontooseen ottamaan osaa vielä yhteen tuottoisaan keikkaan. Mutta Gal ei halua. Galin päätöksestä seuraa todellinen tahtojen taistelu.
Sanfranciscolaisen poliisin Frank Connorin poika on kuolemaisillaan ja ainoastaan luuydinsiirto voi hänet pelastaa. Ainoa sopiva luuydin on vankilassa istuvalla psykopaattisella murhaajalla, jonka suostutteleminen ytimenluovutukseen vaatii melkoisesti lievennyksiä miehen tiukkoihin vankilarutiineihin. Paatunut rikollinen käyttää tilannetta hyväkseen ja pakenee. Connor on lähes ainoa, joka yrittää saada miehen kiinni hengissä.