Saksalaiset perustivat vuonna 1943 maksimisuojatun Stalag Luft III -sotavankileirin, joka suunniteltiin kestämään nerokkaimmatkin pakoyritykset. Näin tehdessään he täyttivät leirin vangeilla, jotka kaikki ovat tunnettuja useista pakoyrityksistään. Aluksi vangit yrittävät paeta yksinään, tajuten pian, että kyseinen vankileiri on paremmin suojattu, kuin yksikään heidän aiemmin kohtaamistaan leireistä. Kun Roger Bartlett, joka tunnetaan useiden nerokkaiden pakojen suunnittelijana, tuodaan vankileirille, hän pistää käytäntöön valtavan suunnitelman, saada 250 sotavankia vapauteen. Suunnitelma vaatii jokaisen kokeneen pakenijan taitoja, sekä erittäin paljon työtä. Ideana on kaivaa tunneleita maan alle, jotka johtavat leirin vieressä olevaan metsään ja vangit voisivat väärennettyjen passien ja lippujen avulla matkustaa pois saksasta. Tositapahtumiin perustuvan elokuvan hahmoista osa perustuu oikeisiin ihmisiin, ja pakoyrityksestä kehittyi kaikkien aikojen suurin pakoretki.
Ikävien väärinkäsitysten sarja johtaa tilanteeseen, jossa Robbie Turneria (McAvoy) syytetään rikoksesta, jota hän ei ole tehnyt. Syytökset tuhoavat Robbien ja Cecilian (Knightley) orastavan rakkauden ja muuttavat dramaattisesti heidän koko loppuelämänsä.
Liittoutuneiden hyökkäys Ranskaan 6. kesäkuuta 1944 oli lähtölaukaus natsivallan murtumiselle Euroopassa. Hyökkäykseen osallistui 3000000 miestä, 11000 lentokonetta ja 4000 laivaa, muodostaen kaikkien aikojen suurimman sotalaivaston.
Toisen maailmansodan loppupuolella liittoutuneet päättävät vallata saksalaisilta Alankomaiden tärkeimmät sillat, jotta liittoutuneet pääsevät etenemään natsi-Saksaan. Tarkoituksena on pudottaa Alankomaihin tuhansia laskuvarjosotilaita, jotka saavat hyökkäyksessä tukea brittiläiseltä XXX armeijakunnalta. Tiukka aikataulu on kunnianhimoisen suunnitelman kulmakivi, mutta joukkojen tielle ilmaantuu yllättäviä hidasteita.
Saksa vuonna 1942. 17-vuotiaan Friedrich Weimerin nyrkkeilytaitonsa on hänen pääsylippunsa SS-upseerien eliittikouluun. Siellä kasvatetaan poikia tuhatvuotisen valtakunnan sotilaiksi. Ohjaaja Dennis Ganselin isoisä oli yksi miehistä, jotka joutuivat kärsimään aivopesua, rajuja fyysisiä harjoituksia ja äärimmäistä kuria.
Rintamalla ei ole aikaa pelätä. Niille 70 000 merijalkaväen sotilaalle, jotka taistelivat pommien räjähtäessä ja aseiden tulittaessa, Iwo Jiman verinen taistelu oli muutakin kuin toisen maailmansodan käännekohta: se oli heidän koko loppuelämäänsä määrittävä tapahtuma. Isiemme liput kertoo vahvan tositarinan sankaruudesta ja rohkeudesta, joka kaikkien tulisi jakaa ja muistaa.