Den sanne historien om hvordan forretningsmannen Oskar Schindler reddet over tusen jødiske liv fra nazistene, mens de jobbet som slaver på fabrikken hans under andre verdenskrig.

Diktatoren er en kraftfull film, med en mengde komiske opptrinn, som når Tomanias maktgale diktator Adenoid Hynkel snakker seg så varm at han ikke bare må kjøle stemmebåndene, men også tømme vann nedover buksene sine. Filmen er også meget vakkert fotografert, og scenen hvor Hynkel leker med jordkloden før han til slutt punkterer den er blitt klassisk. I Diktatoren gjør Chaplin en parodi på Hitler, hans retorikk, hans manerer og hans innbilte stolthet. Den generelle amerikanske holdningen på den tiden var at Hitler mer var en klovn man måtte le av enn en plage man burde frykte. Det var først senere det gikk opp for amerikanerne hvilken trussel han faktisk var.

Denne filmen fremstiller krigens meningsløshet og ironi i skyttergravene under første verdenskrig. En kommanderende offiser i den franske hæren må håndtere et mytteri og en general på jakt etter heder og berømmelse etter at en del av styrken til offiseren trekker seg tilbake under ild under et angrep som er dømt til å mislykkes.

Han var arvtageren til det tusenårige riket. Han var født til å herske i tråd med urgamle tradisjoner, men ingen forberedte ham på en verden i forandring. Tre år gammel bestiger Pu Yi Dragetronen for å bli keiser over flere hundre millioner kinesere. Hans liv begynner som et eventyr i “Den forbudte by” med tusenvis av tjenere, prakt og overflod, og gjenklangen av ritualer lyder i byens isolat. Han bevitner og deltar i forandringenes voldsomme stormer som blåser over Kina på 1900-tallet. Han er marionettkeiser og fange hos japanerne under den andre verdenskrigen. Han utsettes for Mao Tse Tungs maktovertagelse og kulturrevolusjonens voldsomheter, for til slutt å ende opp som gartner i en av Pekings parker.

Ansiktet hans er forbrent til det ugjenkjennelige. Han har mistet hukommelsen og venter bare på å dø. Den unge sykepleieren beslutter å dele ventetiden med ham, og mens verden omkring dem langsomt våkner til live etter 5 år med krig, vender hans hukommelse glimtvis tilbake. Her er den engelske pasientens historie, i all sin gru og all sin sødme.

En søvnig søndag morgen mens barn lekte og familier var i kirken suste skvadroner av japanske krigsfly over himmelen på Hawaii og angrep den amerikanske flåtebasen Pearl Harbor. Filmen fokuserer på disse hendelsene som forandret livet til mange, og krigens ødeleggende virkning på to unge dristige piloter Rafe og Danny og en vakker sykepleier Evelyn. Rafe og Danny er to venner som har vokst opp som brødre, og som nå er kampflygere i det amerikanske flyvåpenet. Rafe treffer sykepleieren Evelyn som han blir forelsket i. Men idet forholdet deres får luft under vingene, melder Rafe seg frivillig til det britiske flyvåpenet for å kjempe mot Tyskland og Evelyn forflyttes til flåtebasen Pearl Harbor på Hawaii.

Dette er første del av Riefenstahls dokumentarfilm fra Berlin-olympiaden i 1936. Filmen begynner med oldtidens Hellas, viser arkitekturen og skjønnheten i menneskets former og hvordan den olympiske ild bringes til Berlin. Vi får deretter en monumental og atletisk studie i forskjellige idrettsgrener. Selv om Riefenstahl fastholdt at filmen var upolitisk, ble og må den betraktes som en storslagen propagandafilm for nazismen og den germanske rase.