הסרט עוסק בסיפורו של הכפר טנטורה אשר נכבש ב-1948, ובהשתקתן של עדויות שנחשפו בסוף שנות התשעים, המצביעות על טבח שאירע לכאורה בכפר. הסטודנט לתואר שני תדי כץ מאוניברסיטת חיפה הקליט עדויות של חיילים ישראלים ועקורים ערבים מהכפר כחלק ממחקרו האקדמי. בתזה שלו טען כץ שבוצעו בכפר פשעי מלחמה שכללו הרג של עשרות כפריים חסרי מגן לאחר תום הקרב. הסרט, שהוקרן בפסטיבל סאנדנס ובפסטיבל דוקאביב האחרון, מציג כיצד נבנה הנרטיב הישראלי אודות 1948 ומשרטט דיוקן של החברה הישראלית והקושי שלה להתעמת עם המיתוסים המלווים אותה מאז הקמתה.

1341 פריימים מהמצלמה של מיכה בר-עם הוא סרט על צילום ועל צלם מלחמה. אבל לא פחות מכך, זהו סרט על הצלקות שמותירה ההיסטוריה לא רק בקורבנות שלה, אלא גם במתעדים שלה. מיכה בר-עם, מבכירי צלמי ישראל, הקדיש חמישים שנות צילום לתיעוד הפרויקט הישראלי. כיום, כשהוא כבר בן יותר מתשעים, הוא מביט אחורה על חייו ועל הדימויים שאסף ומנסה להבין בשביל מה ובשביל מי כל זה. במשך שנה וחצי איפשר בר-עם לבמאי רן טל ("ילדי השמש", "גן עדן", "המוזיאון"), כניסה חופשית לארכיון הצילומים העצום שלו, שנמצא במרתף ביתו. טל בחר 1341 פריימים, מהם הרכיב את הסרט.

שלוש בנות ושני בנים פלסטיניים, בני 6–17, ממזרח ירושלים וחברון, חושפים את הסיפור הפחות מוכר של ילדות תחת כיבוש. מבט אחר על הדור השלישי והרביעי לכיבוש.

אמיר מימוני לוחם שב"כ, הדר כהן לוחמת מג"ב וישי רוסלס מפקד מחלקה בגדוד. אלה מקצת הנופלים של שנת תשע"ו - שנת עימותים של כוחות הביטחון מול איומים שונים ומגוונים. משדר מיוחד המביא את סיפורם של השלושה.

בילעין חביבתי הוא סרט תיעודי של שי כרמלי פולק אשר יצא לאקרנים בשנת 2006 ומתאר את מאבקם של אנשי הכפר בילעין נגד בניית גדר ההפרדה על אדמותיהם.