לנינגרד, 1970. קבוצת יהודים מנסים לחטוף מטוס ריק כדי לברוח ולעלות לישראל. הם נתפסים על ידי הקג"ב, נשפטים בעוון בגידה במולדת ושניים מהם מקבלים גזר דין מוות. 45 שנה לאחר מכן הבמאית ענת זלמנסון-קוזניצוב, ביתם של שניים מה"חוטפים", חושפת דרך מסע אישי את סיפור הוריה, הנחשבים לגיבורים בעולם החופשי אבל ברוסיה הם מכונים "טרוריסטים". מבצע חתונה התחילה כפנטזיה: תחת מסווה של טיסה לחתונה מקומית, חברי הקבוצה יקנו את כל הכרטיסים למטוס קטן בעל 12 מושבים. טייס הקבוצה ישתלט על תא הטייס וימריא מעבר לגבול הסובייטי. בעיתונות הסובייטית יש שמחה על כך שהפושעים קיבלו את עונשם, אבל בעולם המערבי רבבות אנשים דורשים "שלח את עמי!" הסובייטים מתחילים לשחרר יהודים וחברי הקבוצה נשארים לשלם את מחיר החופש עבור כולם. דרך שילוב של ראיונות עם משתתפי המבצע ואנשי ק.ג.ב., שיחות עם ההורים, ארכיונים ושחזורים, חושף הסרט את הסיפור של קבוצת אזרחים ששינו את ההיסטוריה וסדקו את מסך הברזל. מבצע חתונה הביא בהמשך לשבירת החומה הסובייטית ולעלייתם של מיליון יהודים מברה"מ לישראל.

סדרה תיעודית שהופקה כסרט לנטפליקס המגוללת את סיפור חייו – ומותו המסתורי – של אשרף מרואן, מיליארדר מצרי שהיה מרגל ישראלי. מבוסס על ספרו של ד"ר אהרן ברגמן.

בוקר מוקדם ברמאללה של שנת 2000, כמה עשרות אנשים עם תיקים ומזוודות עולים על אוטובוס מקומי המסיע אותם למחסום בו הם עוברים לאוטובוס ישראלי ומקבלים אישור כניסה בן שלושה ימים לישראל. אלו הם הדימויים הראשונים של הטיול הפנימי – סרט מסע ייחודי שצולם לפני 20 שנה, כמה חודשים לפני פרוץ האינתיפאדה השנייה. קבוצה של פלסטינים תושבי הגדה המערבית, עזה וירדן משתתפים בטיול מאורגן שגרתי בישראל, טיול שניתן היה לארגן בקלות בתקופה שבה גדר ההפרדה בין. הצעירה שבמטיילים בת שנתיים המבוגר שבהם בן שמונים. לכאורה קבוצת רגילה אלא שתחת פני השטח רוחשים רגשות עזים. בין אם בחוף הים, במוזיאון היסטורי או במועדון לילה. הם חווים את המקום בו הם מטיילים באופן שונה מכל תייר אחר. דרך נקודת המבט של כמה עשרות זוגות העיניים המביטות אל מחוץ לחלון האוטובוס נגלת לנו תמונה ייחודית וחדשה של ישראל. אבחנותיהם של התיירים על הארץ הזרה אך כה מוכרת להם, כמו גם הפגישה שלהם עמנו "המקומיים" הופכים את הטיול הפנימי לסיפור מטאפורי שכמו מניח מראה דו כיוונית ייחודית בין ישראלים לפלסטינים – ברגע בהיסטוריה העקובה מדם של הארץ שכנראה לא יחזור לעולם.

בילעין חביבתי הוא סרט תיעודי של שי כרמלי פולק אשר יצא לאקרנים בשנת 2006 ומתאר את מאבקם של אנשי הכפר בילעין נגד בניית גדר ההפרדה על אדמותיהם.

אמיר מימוני לוחם שב"כ, הדר כהן לוחמת מג"ב וישי רוסלס מפקד מחלקה בגדוד. אלה מקצת הנופלים של שנת תשע"ו - שנת עימותים של כוחות הביטחון מול איומים שונים ומגוונים. משדר מיוחד המביא את סיפורם של השלושה.