Jeanne d'Arcin kärsimys on periksi antamaton ja puolueeton elokuva. Se ei romantisoi historiaa, muokkaa henkilöhahmoja mieleisikseen tai ota kantaa siihen, mikä Jeanne pohjimmiltaan oli: Jumalan valittu, jollain tapaa mielisairas vai johdateltavissa ollut tyttörukka. Katsoja saa päättää itse. Katolinen kirkko hyökkäsi rajusti elokuvaa vastaan, ja useassa maassa se joutui sensuurin hampaisiin.

Joukko miehiä matkustaa Kuuhun jättimäisen kanuunan ampumalla kapselilla. Kuumiehet kaappaavat heidät, mutta miehet pääsevät pakenemaan ja palaamaan Maahan.

Seurapiirikaunotar Evelyn Mulwray palkkaa yksityisetsivä Jake Gittesin, koska epäilee miehellään Hollisilla olevan suhde. Gittes tekee työtä käskettyä ja ottaa valokuvia miehestä nuoren tytön kanssa. Seuraa skandaali, ja Gittesille selviää, että hänet palkannut kaunotar ei ollutkaan rouva Mulwray. Kun Hollis Mulwray löydetään kuolleena, Jake on äkkiä keskellä monimutkaista petoksen ja korruption verkkoa.

Eurooppalainen prinsessa saa tarpeekseen jatkuvasta julkisuudessa edustamisesta. Roomassa nainen karkaa omille teilleen voidakseen edes yhden vuorokauden elää kuin tuiki tavallinen turisti. Hän tapaa amerikkalaisen lehtimiehen, joka päättää näyttää naiselle kaupungin nähtävyyksiä. Mies tunnistaa naisen, mutta pitää asian omana tietonaan. Romanttisen komedian klassikko on Audrey Hepburnin bravuuri ja oiva matkailumainos Roomalle.

Elokuva sijoittuu japanilaisten vankileirille Burman viidakkoon Toisen maailmansodan aikana. Amerikkalaiset ja englantilaiset sotavangit pakotetaan rakentamaan valtava silta Kwai-joen yli. Englantilainen upseeri, joka kieltäytyy etuoikeuksistaan vankileirillä, näkee sillan rakentamisen haasteena ja mahdollisuutena osoittaa englantilaisten ylivoimaisuus. Tahtojen taistelu brittikomentajan ja japanilaisen leirinjohtajan välillä vaihtuu lopulta militaristiseksi yhteisymmärrykseksi, jota sillan räjäytystä suunitteleva brittien iskujoukko häiritsee...

Kiinan viimeisen keisatin elämäntarina upeasti kuvitettuna. Hänet oli kasvatettu hallitsemaan ikivanhojen traditioiden mukaan, eikä kukaan ollut valmistanut häntä kohtaamaan muuttuvaa maailmaa. Hän nousee valtaistuimelle kolmevuotiaana ja tulee hallitsemaan satoja miljoonia kiinalaisia. Pu Yin elämä alkaa kuin satu tuhansine palvelijoineen ja loistavin rituaalein. Mutta kun Kiina joutuu 1900-luvulla väkivaltaisiin muutoksiin ja sisällissota johtaa keisarikunnan tuhoon, hän päätyy puutarhuriksi Pekingin puistoon.

Panssarilaiva Potemkin on Sergei Eisensteinin vuonna 1925 ohjaama neuvostoliittolainen mykkäelokuva, jonka tuotti Goskino. Elokuva on kuvitteellinen ja ylistävä kuvaus tapahtumasta, jossa taistelulaiva Knjaz Potjomkin-Tavritšeskin miehistö nousi kapinaan vuonna 1905. Elokuvaa on luonnehdittu yhdeksi kaikkien aikojen vaikuttavimmista.

Mykkä Ada myydään 1800-luvun lopulla vaimoksi Uuteen-Seelantiin. Kommunikaatio-ongelmista kärsivä avioliitto alkaa huonosti, kun jäyhä maatilallinen luovuttaa pois Adan rakkaan pianon. Saadakseen soittimensa takaisin nainen alkaa myydä hellyyden hetkiä pianon hankkineelle miehelle. Holly Hunter, tytärtä esittävä Anna Paquin ja Jane Campionin käsikirjoitus palkittiin Oscarilla. Cannesista tuli Kultainen palmu.

(Nanook of the North, USA 1922) Robert J. Flahertyn klassikko kertoo eskimoperheen elämästä vaikeissa olosuhteissa. Pääosassa on metsästäjä ja kalastaja Nanook, joka kuoli nälkään pian elokuvan valmistuttua. Uusi restauroitu versio.

Lokakuu (Октябрь, Oktjabr) on Sergei Eisensteinin ohjaama, vuonna 1928 valmistunut neuvostoliittolainen mykkäelokuva. Elokuvan tapahtumat perustuvat Venäjällä vuonna 1917 tapahtuneeseen lokakuun vallankumoukseen.Lokakuu oli Vsevolod Pudovkinin ohjaaman Pietarin viimeisten päivien ohella toinen elokuva, jonka neuvostohallitus tilasi lokakuun vallankumouksen kymmenvuotisjuhliin.Elokuvan leikkausvaiheen aikana Josif Stalin ja Lev Trotski riitautuivat, ja Eisensteinin täytyi muuttaa elokuvaansa siten, että Trotskin esiintymistä vähennettiin. Leikkausvaiheessa tapahtuneiden isojen muutosten takia elokuvan ensi-ilta siirtyi vuoden 1928 puolelle.