Tarina kietoutuu kahden sähköyhtiössä työskentelevän monsterin – Matias "Masi" Pallopään ja Tarmo "Tare" Karvasen (englanniksi Mike Wazowski ja James P. Sullivan) – ympärille, jotka ovat yhtiön ylivoimaisesti tuotteliaimmat pelottelijat. Lasten pelottelu vaatii kuitenkin monstereilta paljon rohkeutta, sillä lasten kosketuksen kuvitellaan olevan myrkkyä hirviöille. Kateellinen ja kiero toiseksi paras pelottelija Räähkä Poks (englanniksi Randall Boggs) ei kaihda keinoja sähköntuotannon uudistamiseksi. Eräs pieni lapsi pääsee vahingossa Monsterilaan. Lopuksi lapsi kuitenkin saadaan takaisin omaan kotiinsa, ja pelottelun sijaan naurusta aletaan tuottaa energiaa, sillä se on viisi kertaa tehokkaampaa.

Tositapahtumiin perustuva elokuva The Woman King on tarina agojie-sotureista afrikkalaisessa Dahomeyn valtakunnassa 1800-luvulla. Agojie oli täysin naisista muodostettu kurinalainen armeijayksikkö, joka suojeli Dahomeyn kuningasta, ja heidät tunnettiin erityisen vahvoina ja julmina sotureina, jotka eivät saa rakastua tai saada lapsia. Agojieita johtaa rautaisella otteella kenraali Nanisca. Hän on taisteluissa kovettunut ja emotionaalisesti lukossa oleva nainen, joka tekee parhaansa kouluttaakseen uuden sukupolven suojelemaan Dahomeyta. Uusien alokkaiden joukossa on Nawi, joka kapinoi agojien tapoja vastaan. Hän osoittautuu kyvykkääksi taistelijaksi ja löytää lopulta paikkansa naisten yhteisöstä. Izogie ja Amenza opettavat alokkaille sodan alkeita, kun Nanisca yrittää vakuuttaa uuden kuninkaan, Ghezon, jättämään orjakaupan Dahomeyn historiaan. Samaan aikaan Oyon keisarikunta uhkaa Dahomeyn rauhaa. Jotkut asiat ovat taistelemisen arvoisia….

Mykkä Ada myydään 1800-luvun lopulla vaimoksi Uuteen-Seelantiin. Kommunikaatio-ongelmista kärsivä avioliitto alkaa huonosti, kun jäyhä maatilallinen luovuttaa pois Adan rakkaan pianon. Saadakseen soittimensa takaisin nainen alkaa myydä hellyyden hetkiä pianon hankkineelle miehelle. Holly Hunter, tytärtä esittävä Anna Paquin ja Jane Campionin käsikirjoitus palkittiin Oscarilla. Cannesista tuli Kultainen palmu.

Eräänä uudenvuodenpäivänä kolmenkympin virstanpylvään ohittanut Lontoon kaunistus Bridget Jones, krapulaisena ja yhä sinkkuna, päättää ottaa elämänsä hallintaan ja alkaa pitää päiväkirjaa: "Päätös numero yksi: kymmenen kiloa painosta pois. Numero kaksi: mukava, järkevä poikaystävä eikä enää romanttisia suhteita tirkistelijöihin, suuruudenhulluihin, tunneköyhiin paskiaisiin eikä pervertikkoihin." Päiväkirjan sivut pöllyävät kun Bridget Jonesin elämään tupsahtaa kaksi miestä, sovinistinen seksipeto Daniel Clever ja herkkä ja huomaavainen Mark Darcy. ”Bridget Jones-elämäni sinkkuna” perustuu Helen Fieldingin bestselleriin.

Olympia on Leni Riefenstahlin ohjaama saksalainen dokumentti- ja propagandaelokuva Berliinin vuoden 1936 olympialaisista. Elokuvan kestää lähes neljä tuntia ja se esitettiinkin kahdessa osassa: Kansojen juhla (Fest der Völker) ja Kauneuden juhla (Fest der Schönheit).

(D.E.B.S./USA 2004). Vauhdikkaan ja humoristisen agenttiseikkailun keskipisteessä on neljän hehkeän nuoren naisen timanttinen iskuryhmä. Koulupukuiset kaunottaret näyttävät tavallisilta opiskelijoilta, mutta tosiasiassa heidät työllistää hallituksen huippusalainen agenttiorganisaatio D.E.B.S. Kaikki keinot on otettava käyttöön, kun nelikko saa tehtäväkseen selättää kaikkein aikojen pelätyimpiin rikollisiin kuuluvan Lucy Diamondin (Jordana Brewster, mm. Hurjapäät). Pääosissa: Jordana Brewster, Meagan Good, Sara Foster, Devon Aoki, Jill Ritchie, Michael Clarke Duncan. Ohjaus: Angela Robinson. (87')

Kaksitoista erikoista vierasta. Neljä kummallista pyyntöä. Ja yksi hotellipoika työssä ensimmäistä päivää, josta tulee hänen elämänsä rajuin uudenvuodenaatto. Mitä kaikkea poloiselle piccololle voikaan tapahtua uudenvuodenyönä? Quentin Tarantinon tuottama episodielokuva vie meidät Tedin mukana neljään, toinen toistaan yllättävämpään hotellihuoneeseen. Hotellin palvelutasoa koettelevat joukko noitia, perverssejä seksileikkejä harrastava pari, meksikolaisgangsterin, kauhukakarat ja erään ohjaajan pikku pirskeet, joissa lyödään outo veto.