Käsikirjoittaja Georg Dreyman ja suosittu näyttelijä Christa-Maria Sieland ovat älykkäitä tähtiä, jotka elävät sosialistisessa yhteiskunnassa. Mutta he eivät aina ajattele ja käyttäydy maan poliittisen järjestelmän sallimalla tavalla. Eräänä päivänä kulttuuriministeriö kiinnostuu Christasta ja panee Stasi-agentti Wieslerin salakuuntelemaan heidän asuntoaan. Ajan mittaan Wiesler kiinnostuu heidän elämästään.
Pink Floyd on yksi maailman suosituimmista psykedeelisistä rockyhtyeistä. The Wall -albumi ilmestyi vuonna 1979 ja Alan Parkerin elokuvaversio 1982. The Wall kertoo Pink Floyd -nimisestä rockmuusikosta (Bob Geldof), joka kärsii mielenterveysongelmista ja eristäytyneisyydestä. Muusikon isä kuoli sodassa pojan oltua vasta pieni, ja hänen äitinsä taas oli holhoojan tittelistään huolimatta etäinen ja kylmä poikaansa kohtaan. Vanhempana Pink, eristäytyneenä hotellihuoneessaan, joutuu hulluuden partaalle ja näkee mahdollisesti unia, joissa hän on Hitlerin kaltainen, tyrannimainen diktaattori. Elokuva sisältää myös animaatiota, joka alkaa vasta loppuvaiheilla. Surrealistiset unikuvat saavat katsojakin tuntemaan olevansa unessa. Juoni puree hampaansa tiukasti kiinni yhteiskunnan moraaliin ja kritisoi yksinvaltiaiden tyrannimaista hallintoa.
Kaksi miespuolista enkeliä vaeltaa sodanjälkeisessä Berliinissä. Kuolevaisille enkelit ovat näkymättömiä, mutta he voivat kuitenkin jakaa lohtua elämän karikoissa vammautuneille sieluille. Toinen enkeleistä rakastuu sirkuksen trapetsitaiteilijanaiseen, ja haluaa vaihtaa kuolemattomuuden ihmiselämään. Columbona tunnettu Peter Falk jakaa neuvoja synkänkauniissa kaupungissa.
Alexin äiti vajoaa koomaan juuri Berliinin muurin murtumisen kynnyksellä. Kun äiti herää koomasta, Alex yrittää pitää tapahtumat äidiltä salassa, ettei tämä järkyttyisi.
Etsivä Lea Sommer -sarjasta tuttu Hannelore Elsner näyttelee tummasävyisessä saksalaisfilmissä vasemmistolaista kirjailijaa Hanna Flandersia, jonka maailma romahtaa kommunismin kaatuessa. Surullinen Hanna ei löydä ymmärtäjiä vuoden 1989 Berliinistä, jossa riemuitsevat ihmisjoukot hakkaavat idän ja lännen jakaneen muurin säpäleiksi. Hanna Flandersin traaginen esikuva on ohjaajan äiti, kirjailija Gisela Elsner.